effectieve narrowcasting

 

Hoe zorg je dat de boodschap binnenkomt?

Van artsenpraktijk tot zorginstelling. Van kantoor tot fabriek. Van school tot universiteit. Van fitnesscentrum of winkelketen tot hotel, bar of restaurant. Waar je ook werkt, effectieve narrowcasting maakt het verschil als het gaat om interne en externe communicatie. Nee, wacht: narrowcasting kán dat verschil maken. Als je tenminste oog hebt voor de volgende tien tips.

1. Ken je doelgroep

Wie wil je bereiken met je narrowcasting? Medewerkers, bijvoorbeeld om een collega te introduceren of informatie over een product over te brengen? Of juist het grote publiek, bijvoorbeeld om het te wijzen op aanbiedingen of veranderde openingstijden? Je kunt mensen informeren en entertainen terwijl ze wachten. Je kunt de beschikbaarheid van vergaderzalen communiceren. Je kunt iemand met naam en toenaam verwelkomen. Alles kan. De vraag is: wat wil je?

2. Kies de juiste hardware

digital signage

Narrowcasting schermen zijn er in alle soorten en maten. In een winkel kun je een kleintje bij een product plaatsen om het te demonstreren. Een complete videowall is natuurlijk ook altijd leuk. In beide gevallen is het verstandig om te kiezen voor de nieuwste generatie LED-schermen. Robuust, extreem zuinig, duurzaam. Snelle beelden worden scherp en helder weergegeven. Iets anders is waar je ze precies plaatst. Houd rekening met de inval van zonlicht, leesafstand en looproutes.

3. Kies de juiste software

Content en programma’s maken kun je helemaal zelf. Met het toonaangevende narrowcasting platform Easyscreen. Leuk om mee te werken. Makkelijk te begrijpen. En je zet een resultaat neer waar je u tegen zegt. Bij de licentie krijg je heel veel features en prachtige designs. Plus dat we altijd bereikbaar zijn als je er even niet uit komt. En de prijs? Doordat we al zoveel trouwe klanten hebben, kunnen we die gunstig houden. Gunstig voor jou, welteverstaan.

4. Of schakel ons in

Narrowcasting platform Easyscreen is de ideale manier om zelf je interne en externe communicatie te verbeteren. Jij hebt de regie in handen. Maar er is ook altijd de mogelijkheid om ons in te schakelen. Narrowcasting op maat. We hebben uitgebreide ervaring op het gebied van techniek, content en design. We kunnen de templates maken die je wilt, van A tot Z in jouw huisstijl. Zeg het maar. Dan gaan we aan de slag.

5. Blijf bij de tijd

Als je besluit om te investeren in effectieve narrowcasting systeem Easyscreen, zorg dan dat je er het maximale uit haalt. Klanten, bezoekers, medewerkers en andere voorbijgangers blijven echt alleen maar staan als ze een klik hebben met wat je biedt. En dat betekent om te beginnen dat je actueel moet zijn. Nieuws moet nieuws zijn. Data moeten kloppen. Aanbiedingen moeten geldig zijn. Kortom: blijf gefocust op de inhoud.

6. Zet je mensen op scherp

Een narrowcasting scherm kan veel. Wachten veraangenamen. Informatie overdragen. De interesse in je producten of diensten aanwakkeren. Wat een effectieve narrowcasting niet kan, is medewerkers vervangen. Zo moet winkelpersoneel alert zijn op een klant die interesse toont in content. Bijvoorbeeld door te vragen of hij of zij een demonstratie van het bijbehorende product wenst. Die combinatie van techniek en de menselijke factor is essentieel.

7. Gebruik social media

social media op scherm

Met Easyscreen kun je allerlei elementen toevoegen aan je effectieve narrowcasting. YouTube-filmpjes. Het weerbericht. Sport- en ander nieuws, bijvoorbeeld via nu.nl. Maar ook wat je als organisatie doet op social media. Facebook, Twitter, Instagram: met je laatste posts op dat soort sites maak je je content en programma’s extra levendig en actueel. Alle benodigde koppelingen krijg je er met Easyscreen bij.

8. Denk interactief

‘Gewone’ narrowcasting is al behoorlijk interactief, zeker als je er social media bij betrekt. Maar er bestaat ook zoiets als compleet interactieve narrowcasting. Dankzij de inzet van touchscreens kan je doelgroep zelf zijn weg zoeken door entertainment, informatie of promotie die jij beschikbaar stelt. Word het scherm even niet gebruikt, dan switcht het systeem naar klaarstaande content of programma’s.

9. Ga naar buiten

Media markt; Narrowcasting voor buiten

Narrowcasting is zeer effectief, zowel indoor als instore. En heb je wel eens aan outdoor gedacht? Bij musea kun je een voorproefje geven op een tentoonstelling. Rond lunchtijd kun je reclame maken voor je broodjes. Tijdens de avondspits kun je forenzen van OV-informatie voorzien. Slechts een paar voorbeelden van de mogelijkheden. Vast staat dat narrowcasting in de openbare ruimte hét middel is om mensen uit hun mobiele bubbels te trekken.

10. Grijp je kans

In Nederland heb je intussen 24.000 ondernemers die effectief narrowcasting inzetten. Ruim 33% van de consumenten kijkt graag naar een instore video. En maar liefst één derde daarvan gaat spontaan, dus nog zonder een verkoper te hebben gesproken, tot aankoop over. We bedoelen maar. Het is even een investering, maar wel eentje die zich dubbel en dwars terugbetaalt.

Maak je al wel of nog geen gebruik van narrowcasting, en wil je er meer over weten? Bel of mail ons voor een afspraak. Dan praten we je graag bij.

Easyscreen: One stop shop Narrowcasting Software

easyscreen software

Hier bij Easyscreen zijn we een one-stop-shop, dus we kunnen  je bij elke stap helpen. Wij kunnen je voorzien van jouw narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je de content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor installatie en onderhoud.

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

narrowcasting gratis demo