Met de laatste wereldwijde gebeurtenissen hebben we allemaal informatie uit verschillende bronnen gehad, zowel betrouwbaar als van dubieuze oorsprong. Waarschijnlijk heb je jezelf afgevraagd wat je kunt doen om de misinformatie tegen te gaan en hoe je de mensen in jouw business (office, consultatie, hotels, sportcentra, beauty salons, etc.) de meest recente informatie kunt geven. Hoe krijg je hun aandacht?

Strijd tegen misinformatie met informatie

De beste manier om te strijden tegen misinformatie is mensen up-to-date te houden. Geef je publiek het meest recente en relevante nieuws. Hoe je dat doet? Als je schermen tot je beschikking hebt, kun je een groot aantal mensen bereiken op meerdere locaties.

Daarnaast kun je met narrowcasting garanderen dat de content die je deelt zo “live” als mogelijk is, omdat je met de software toegang hebt tot nieuwsbronnen die constant wordt geüpdatet door middel van RSS feeds. Je kunt bijvoorbeeld het voorpagina nieuws van een krant laten zien met de zekerheid dat het automatisch wordt geüpdatet op je scherm als het ook verandert op de website van de krant.

Trek de aandacht met audiovisuele content

Het is waar dat een beeld duizend woorden spreekt. Vang de aandacht van de publiek met video’s, animaties en infographics. Gebruik je narrowcasting schermen om informatieve video’s te tonen met handige tips in openbare ruimtes met een groot aantal bezoekers. Denk aan de lunchruimte van je kantoorpand of de receptie van je hotel.

Op het internet kun je bronnen vinden waarmee je je eigen content kunt maken, bijvoorbeeld deze set van iconen die je kunt gebruiken om verslag te doen van de wereldwijde gezondheidscrisis. Daarnaast gebruik je de templates in je narrowcasting account om aantrekkelijke video’s te maken die zeker de aandacht van je publiek zal trekken en zorgt dat ze juist geïnformeerd zijn.

Gebruik informatie uit betrouwbare bronnen

Bij Easyscreen sporen we je aan om informatie te zoeken en delen vanuit betrouwbare bronnen, zeker in tijden van crisis. Sites zoals van de World Health Organization of van de overheid. Zorg dat je bericht correct is en niet bijdraagt aan het verspreiden van onjuist nieuws. Strijden tegen misinformatie is een taak voor iedereen!

Kort gezegd, narrowcasting is een goede tool om grote groepen mensen te bereiken met relevante, informatieve en geüpdatete berichten, toegepast op elke industrie en situatie. Met templates uit de Easyscreen bibliotheek kun je aantrekkelijke content aanbieden die de aandacht van het publiek trekt en meehelpt in de strijd tegen misinformatie. Probeer het vandaag nog gratis en begin met het informeren van je publiek!