Professionele monitoren vs consumentenschermen

Kan ik gewoon een tv gebruiken?

We krijgen heel vaak de vraag: ‘kan ik gewoon een tv gebruiken?’
Ons standaard antwoord/advies is: ‘Liever niet!’

 

Een aantal argumenten:

Tv’s zijn niet gemaakt voor 24/7-werking.
Een consumententelevisie is nu eenmaal gemaakt voor een paar uur operationele arbeid per dag.
Toegegeven, de tv staat bij de een langer aan per dag dan bij de ander, maar in principe nooit 12 tot 18 uur per dag. Bij bedrijven, winkels of openbare gelegenheden zijn dit de minimale speeluren per dag. Soms wel non-stop. Tv’s vertonen dan al snel kwaliteitsverlies van het beeld en kleurstelling. Monitoren daarentegen zijn gemaakt van hoogwaardige onderdelen die zulke lange speeluren met gemak aan kunnen en beschikken vaak over extra ventilatoren en andere toepassingen om alles koel te houden, zelfs al staat het scherm de hele dag aan. De LED-panels hebben vaak een levensverwachting die ruimschoots over de 50.000 branduren heen gaat.

 

Tv’s zijn niet gemaakt voor een industriële/commerciële omgeving.
Wat vaak vergeten wordt is dat een consumenten-tv is gemaakt voor een consumentenomgeving. Vaak staat dit ook duidelijk in de garantiebepalingen. Word dit scherm toch ingezet als narrowcasting scherm, dan kan het goed zijn dat er geen sprake meer is van fabrieksgarantie. Erger nog, als een consumentenscherm in een zakelijke omgeving, door een storing of kortsluiting, brand veroorzaakt kan het zijn dat de inventaris/bedrijfsverzekering de schade niet dekt, omdat er gebruikgemaakt is van oneigenlijke apparaten die niet bestemd zijn voor een industriële of commerciële omgeving.

 

Tv’s zijn lang niet zo helder als gewenst.
Een monitor is specifiek ontwikkeld om de boodschap zo helder en duidelijk mogelijk over te brengen. De lichtopbrengst is dan ook speciaal afgestemd op de omgeving en de kijkhoek is vele malen groter. En een tv in portret-stand (staand) is simpelweg een no-go. Als deze argumenten al niet doorslaggevend zijn, wat te denken van:
1. Het feit dat je bij monitoren alle bedieningsknoppen aan de buitenkant kunt uitschakelen.
2. Er altijd gebruik kan worden gemaakt van een professionele VESA-beugel.
3. De kabels netjes uit het zicht weggewerkt kunnen worden.
4. Er bijna altijd 3 jaar on-site garantie op de monitoren zit.
5. Indien gewenst, kan de behuizing van een monitor eenvoudig in elke kleur worden gespoten.

 

Nieuwste generatie schermen:

De nieuwste generatie schermen zijn Led-schermen. Led-schermen onderscheiden zich ten opzichte van de oudere Lcd-schermen door duurzaamheid, lichtopbrengst en reactievermogen. Deze Led-schermen zijn robuuster, ze zijn veel zuiniger in gebruik en gaan ook veel langer mee. Bovendien is de reactiesnelheid van Led-technologie vele malen hoger dan de verouderde Lcd-technologie, waardoor snelle beelden scherp en helderder worden weergegeven. Led-schermen zorgen voor een flinke besparing in stroomverbruik. Hieronder een voorbeeldberekening voor het gebruik van een 32″ en een 40″ Led-scherm t.o.v een Lcd-scherm (grotere formaten en afwijkende testopstellingen op aanvraag).

Signage display | LCD vs LED | Narrowcasting scherm

 

Rekenvoorbeeld

Hieronder de berekening van stroomverbruik van een LCD-scherm en een LED-scherm dat tien uur per dag, iedere dag aanstaat. De prijs is basis van € 0,22 per kWh.
Onderaan staat jouw besparing per jaar in stroomverbruik wanneer je met een LED-scherm werkt.

 

32’’ Scherm LCD LED
kWh per jaar 402 183
prijs per jaar € 88 € 40

 

40’’ Scherm LCD LED
kWh per jaar 686 354
prijs per jaar € 151 € 78

 

Een 32’’ LED-scherm is per jaar € 48 voordeliger!
Een 40’’ LED-scherm is per jaar €73 voordeliger!

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Scroll naar boven