We kennen waarschijnlijk allemaal de grote video billboards op Times Square of het coole Tio Pepe-bord in Puerta del Sol in Madrid. Dit zijn extreme voorbeelden van buitenreclame.

Wil je de communicatie met jouw klanten verbeteren en de verkoop van jouw producten of diensten uitbreiden of is je eerste doel naamsbekendheid creëren? Dankzij buitenreclame kun je dit op de meest doeltreffende manier bereiken. In deze post vertellen we jou alles over narrowcasting als buitenreclame.

Buiten reclame

Wat is buitenreclame?

Buitenreclame is een reclame uiting die vanaf de openbare weg zichtbaar is. De Engelstalige term outdoor advertising wordt hiervoor ook wel gebruikt. Het kan gaan om affiches, reclameborden, lichtreclame, spandoeken, straatmeubilair, videowalls en outdoor LED walls

Marketing is nodig om jouw klanten te bereiken, te inspireren en te verleiden. Een imposante en impactvolle manier is het inzetten van buitenreclame. En dan het liefst nog een dynamische variant. Een met bewegend beeld, die de aandacht trekt van passanten

Buitenreclame wordt op verschillende manieren toegepast in de openbare ruimtes. Het wordt meestal toegepast op plekken waar veel verkeer is (bijvoorbeeld langs snelwegen) of in drukke stadscentra. Ook wordt het gebruikt bij sportevenementen, in stadions, culturele, muziek/dansevenementen. Met andere woorden, buitenreclame worden geplaatst op strategische plaatsen om jouw potentiële klanten te bereiken.

Maar buitenreclame is ook op kleinere schaal prima geschikt om in te zetten. Aan muur van de buitenzijde van een pand bijvoorbeeld. Dit kunnen lichtbakken zijn of beeldschermen die in een veilige casing worden geplaatst. Vooral het inzetten van bewegend en dynamisch beeld zal de aandacht trekken van passanten

Etalage scherm

Buitenreclame installeren in jouw regio? Hou rekening mee met deze aspecten!

Wanneer je kiest voor outdoor narrowcasting, moet je ervoor zorgen dat de schermen beschermd zijn tegen de weersomstandigheden en tegen vandalisme. Dit kan door middel van casings die zo stevig zijn die dit voorkomen. 

Zowel voor grote brands als kleinere ondernemers kan dit type buitenreclame zeer geschikt zijn. Door het eenvoudig wijzigen van de digitale content zijn er geen logistieke uitdagingen om een uiting op de juiste plek te krijgen. Dit scheelt tijd, geld en is duurzaam.  

Wat zijn de beste displays voor buitenreclame?

Als het gaat om buitenreclame, kunt je het beste kiezen voor LED-schermen. Deze hebben een hogere beschermingsstructuur dan LCD-schermen en hoewel hun resolutie lager is, kan deze variëren naargelang de pixelafstand die je kiest. Veelal zie je dit terug in de vorm van LED panelen. 

Soorten

Zowel reclamedisplays als narrowcasting buitenshuis, ook bekend als Digital Out of Home, worden meestal aangetroffen in gebieden waar veel mensen komen. Hiermee bereik je meer mensen. De meest voorkomen plaatsen voor buitenreclame zijn:

 • Stations voor openbaar vervoer.
 • Luchthavens.
 • Grote gevels.
 • Aanplakborden en lichtreclames.
 • Stopplaatsen voor bussen en treinen.
 • Evenementen en festivals.
 • Alle soorten digitale displays voor etalages

€ 25,- Per maand

Ik wil dit!

Voordelen van buitenreclame

Hier zijn de belangrijkste voordelen van het kiezen voor buitenreclame campagnes:

 • Zichtbaarheid: ze worden sterk aanbevolen voor gebieden met een grote toeloop van mensen. Met andere woorden, op drukke plaatsen met een grote toeloop van mensen, zoals drukke straten of hoofdwegen; op die manier kan jouw boodschap elke dag door duizenden mensen worden gezien.
 • Veelzijdigheid: een van de voordelen van outdoor narrowcasting is dat jouw boodschap kan worden aangepast aan elke ruimte of omgeving; op die manier kun je de meest originele ideeën bedenken en de aandacht van jouw potentiële klanten mee aantrekken.
 • Besparingen:  hoewel de initiële uitgaven hoger kunnen zijn dan bij gedrukte reclame, is buitenreclame op lange termijn veel kosteneffectiever; je hoeft geen grote bedragen uit te geven aan drukwerk, je kan jouw oude boodschap snel en gemakkelijk vervangen. Ook is er alleen voor installatie logistiek nodig, daarna gaat alles op afstand.
 • Awareness: LED-schermen zijn bijzonder geschikt voor verbetering van jouw naamsbekendheid. Door de impact die het heeft, is het bereik zeer groot. 
 • Altijd beschikbaar:  24 uur per dag, 365 dagen is er potentiële bereik van jouw doelgroep
 • Segmentering: met outdoor narrowcasting kun je een specifiek soort reclame maken op basis van tijdslots, doelgroepen, dagen van de week of tijden van het jaar; het is ook ideaal als je een aanbieding wilt promoten of een specifiek product wilt verkopen.
 • Aanvulling: binnen de mix van marketing communicatie middelen is buitenreclame een hele belangrijke om in te zetten. Voor als als het gaat om herkenbaarheid, kennis en branding.

Nadelen van buitenreclame methoden?

Hoewel de voordelen indrukwekkend zijn, is het wel heel belangrijk de juiste boodschap uit te dragen. Een gedegen marketingstrategie moet hier wel aan vooraf gaan. Of minstens te bedenken: wat is mijn doel? Wat en wie wil ik bereiken? Hoe lang kan mijn boodschap duren etc. 

Hoe maak je een effectieve outdoor campagne?

Een van de voordelen van het gebruik van narrowcasting voor jouw reclameboodschappen is dat het gemakkelijk is de inhoud te wijzigen of in te spelen op het moment van die dag, denk aan (extreem) weer, (spraakmakende) nieuwsberichten of eigen voorraad (problemen)

in tegenstelling tot traditionele media, waar je grote bedragen moet investeren voor verschillende campagnes. Met digitale buitenreclame werk je vanuit een cloud based omgeving zodat je op elke plek, waar je ook bent de inhoud van jouw scherm kan wijzigen. 

€ 25,- Per maand

Ik wil dit!

Hoe dan ook, hier zijn enkele regels die je helpen bij het maken van een effectieve buitenreclame campagne:

 • Korte, eenvoudig en aantrekkelijke teksten: tijd is van essentieel belang aangezien mensen vaak haast hebben in openbare gelegenheden, daarom is het beste om jouw berichten kort, eenvoudig en aantrekkelijk te houden.
 • Vermijd ingewikkelde boodschappen: jouw boodschap moet voor zoveel mogelijk mensen begrijpelijk zijn.
 • Locatie: je moet zorgvuldig de plaats kiezen waar je jouw merk wilt promoten. Weet waar jouw klanten zijn, wat ze leuk vinden om te zien en wat hun aantrekt. Kies de locatie waar je denkt dat jouw informatie het best wordt ontvangen.
 • Creativiteit: beelden en teksten moeten origineel zijn om de aandacht van het publiek te trekken.

Kortom, als je wilt gaan voor buitenreclame en een duidelijk reclame-effect wilt hebben, kan je het beste kiezen voor Easyscreen narrowcasting. Nieuwsgierig geworden? Vraag hier je proefdemo aan.

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage software

Easyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

narrowcasting gratis demo