Betrokkenheid en welzijn van werknemers spelen steeds vaker een centrale rol in het bedrijfsleven. Veel te lang zijn deze kwesties beschouwd als de verantwoordelijkheid van de HR-afdeling in plaats van als een integrerend onderdeel van de organisatiestrategie. Dit is waar Happyforce om de hoek komt kijken.
Wat is Happyforce?
Happyforce is een applicatie die een koppeling maakt tussen de werknemer en de werknemer. Het is een real time applicatie om een vlotte interne communicatie te bewerkingstellen. Het maakt gebruik van emoticons en uitdrukkingen die werknemers anoniem kunnen gebruiken, zodat het bedrijf een idee krijgt van de sfeer onder zijn werknemers zonder te weten van wie de feedback afkomstig is.
Omdat het anoniem is, zorgt het ervoor dat medewerkers eerder bereid zijn te praten en hun mening te geven. Op deze manier laat Happyforce de dagelijkse gang van zaken zien van de verschillende teams in de organisatie, identificeert de kwesties die meer belangstelling of bezorgdheid opwekken en dient het om oplossingen aan te brengen in de gebieden die meer aandacht nodig hebben.
Al deze beweging versnelt nog meer dankzij Glassdoor. Glassdoor is nu ook geland in Nederland en… sorry voor de spoiler⚠️, maar hiermee is er geen mogelijkheid meer om onder de feedback van je medewerkers uit te komen.
Wat is Glassdoor?
Glassdoor is een Amerikaans bedrijf gekocht door een Japanse holding die werknemers, werkzoekenden en recruiters in staat stelt om tegelijkertijd ongepubliceerde eerste beoordelingen van de werkomgeving van het bedrijf te bekijken, net als details over salarissen, bedrijfsbeoordelingen, interview vragen en beoordelingen, kantoorfoto’s, evenals voordelen en CEO-beoordelingen.
Zoals je uit deze recensie op Glassdoor kunt opmaken, kunnen veel dingen, goede en slechte, openbaar worden gemaakt.
Vanuit ons oogpunt is het eerste wat we denken als we de recensie lezen: … Hoe ver moet de werknemer gaan om zich zo te voelen? Heeft het bedrijf echt niets gedaan om deze persoon niet over de rand te duwen?
De gevolgen van niet luisteren naar je werknemers met tools als Happyforce en Glassdoor
Je bedrijf lijdt eronder:
-
- Buitensporig personeelsverloop: “89% van het management is van mening dat werknemers ontslag nemen vanwege het salaris. Maar slechts 12% van hen verlaat een organisatie om deze reden.” – Leigh Branman (7 Hidden Reasons Employees Leave)
- Gebrek aan productiviteit: “69% van de werknemers zou harder werken als hun inspanningen meer erkenning zouden krijgen” – Hay Study Group
- Fouten die worden veroorzaakt door slechte communicatie
- Klanten komen niet terug – Ongemotiveerde werknemers leveren niet de ideale service voor jouw klanten. “Klanten komen niet op de eerste plaats. Werknemers komen op de eerste plaats. Als je voor je werknemers zorgt, zorgen zij voor de klanten” – Richard Branson
De oplossing?
Volgens Best Place to Work, zijn de hoogst gewaardeerde werkomgevingen die waar bedrijven constante in dialoog zijn met werknemers. De wetenschap dat leiders naar mensen luisteren, ideeën zoeken en om feedback vragen, creëert een echt gevoel van geluk op het werk.
Door continu te meten en actief te luisteren, kunt u in de gaten houden wat er in uw organisatie gebeurt. Dit is de combinatie van Pulse enquêtes + anonieme feedback, integrale onderdelen van wat het bedrijf Happyforce de Happyforce Way noemt.
Pulse enquêtes
Pulse enquêtes staan bekend omdat ze bedrijven in staat stellen “op de hoogte te blijven” van de betrokkenheid en tevredenheid van hun team. Dit betekent dat zij real-time informatie kunnen verzamelen om te peilen hoe hun werknemers zich op een bepaald moment voelen. Pulse enquêtes maken tweezijdige constante dialoog mogelijk, wat bedrijven helpt te bepalen wat ze moeten stoppen, starten, veranderen en voortzetten om de cultuur te verbeteren en het bedrijf vooruit te helpen. Enquêtes worden op regelmatige basis uitgevoerd en bevatten doorgaans slechts een paar vragen.
Met Happyforce, kun je begrijpen welke gebieden het meest of minst betrokken zijn door middel van emotionele metingen en agile data. Wij leren jou, op basis van de meningen en percepties van jouw werknemers, waarin je moet investeren en wat je vervolgens moet doen. Alles direct en in real time geanalyseerd.
De gemiddelde deelname van werknemers aan Happyforce over de hele wereld is 80% maandelijks en 50% dagelijks van het voltallige personeel van een bedrijf. Volgens Forbes ligt de gemiddelde deelname aan een klimaatonderzoek tussen 30 en 40%. Onze hoge participatiegraad is te danken aan onze formule voor het opbouwen van vertrouwen op het werk, gebaseerd op anonieme feedback.
Je krijgt zo wel een goed beeld! Laat jouw bedrijf niet eindigen met een triest verhaal op Glassdoor. Als we een feedbackcultuur bevorderen waarin werknemers zich op hun gemak voelen en vrij zijn om te zeggen wat ze leuk vinden aan hun werk en wat ze graag verbeterd zouden zien, dan doen we veel voor onze cultuur en onze werknemers, en zij – zullen het weten!