Narrowcasting plannen? Maak kennis met de pijnlijke fouten die in het verleden zijn gemaakt. Lach, huiver en deel ze met je vrienden. Doe ons een lol: maak ze zelf nooit. Wij willen namelijk dat jij – net als onze andere klanten- succesvol begint, bent en blijft met narrowcasting. Lees dit artikel en maak korte metten met de dingen die jouw succes in de weg kunnen staan. Hier komen de zes fouten die jij natuurlijk nooit zal maken.

Narrowcasting fout 1

etalage narrowcasting fouten

Vette kinderhandjes en de verkeerde plek.
Een klassieke fout. Je geeft een vermogen uit aan hardware. Je laat het lekker spelen en komt er op een gegeven moment achter dat je schermen langzaam maar zeker smelten omdat ze niet bestand zijn tegen de hitte in je etalage. Of dat je mediaspeler langzaam kreunend ten onder gaat aan de liters vocht en het venijnige stof in je meterkast. Ook dodelijk: kinderhandjes. Voor je mediaspeler zijn ze gevaarlijk, voor je kabels zijn ze funest. Zorg er dus voor dat je alles netjes wegwerkt.

Narrowcasting fout 2

Oog in oog op kruishoogte.
Narrowcasting is zien en gezien worden. Behandel je schermen daarom als de Mona Lisa: hang ze op schilderij hoogte. Kies een centrale plek waar iedereen het kan bewonderen. Klinkt eenvoudig, maar je zal ze de kost geven die een scherm op kruishoogte achter een stapel oude kisten neerzetten. Wanneer je je schermen zorgvuldig ophangt zorg je bovendien voor maximaal bereik. Wil je narrowcasten op een drukke plek? Ga niet rommelen met schermen maar kies voor een videowall. Door de grootte en helderheid trek je eenvoudig de aandacht. Het genereert impact en impact betekent stopkracht. Kortom, denk na voordat je een scherm plaatst.

Narrowcasting fout 3

narrowcasting fouten - installatie op ooghoogte

Content waarop niemand zit te wachten.
Deze is killing: verkeerde content, verkeerde plek, verkeerde moment. Wil je weten hoe dat voelt? Rij dan even naar de plaatselijke manege en vertel ze een smakelijk verhaal over de fabricage van paardenworst. Tien tegen één dat je binnen twee seconden buiten staat. Zo werkt het ook met narrowcasting: als je verhaal niet relevant is voor je publiek dan gebeurt er niets. En dat is eeuwig zonde. Content is vertellen wat mensen interessant vinden. Met narrowcasting laat je dat letterlijk zien. Maak een plan en zorg ervoor dat je inspeelt op de behoefte van je publiek.

Narrowcasting fout 4

narrowcasting content fouten

Een programma dat niet loopt
Met narrowcasting heb je een krachtig medium in handen. Met de juiste software zet je in no-time een goed programma in elkaar. Kan niet misgaan zou je denken. Toch zien we maar al te vaak playlists voorbij komen die echt niet kunnen. En dat is eeuwig zonde. En totaal onnodig als je op de volgende punten let als je een programma samenstelt:

 • Less is more.
  Hou het kort. Zorg voor duidelijkheid. Prop je programma niet vol met informatie.
 • Keep it simple
  Zorg voor een logische verhouding tussen informatie en entertainment.
 • Hou het relevant
  Widgets zijn reuze handig. Denk wel goed na waarvoor je ze wilt gebruiken. Nieuws over oorlogen en rampen zijn bijvoorbeeld niet bevorderlijk voor de sfeer.
 • Maak het logisch
  De volgorde van je afspeellijst is ook belangrijk. Ga na of de fragment logischerwijs volgen.
 • Denk aan je publiek
  Verplaats je in je publiek. Dat zit niet te wachten op borstklopperij. Vertel ze liever hoe je een probleem oplost of hoe je klanten van dienst kunt zijn.
 • Denk om de tijd
  Maak je programma niet langer dan de gemiddelde tijd dat je publiek in de ruimte aanwezig is.

Narrowcasting fout 5

Je imago te grabbel gooien: zo doe je dat.
De schermen zijn gevuld. Maar je imago loopt langzaam leeg… Zonder huisstijl in narrowcasting gooi je geld weg. Het is namelijk dodelijk voor je zorgvuldig opgebouwde imago. Totaal onnodig. Zeker wanneer je dit lijstje hanteert:

 • Hanteer één vaste stijl en uitstraling voor al je communicatie-uitingen, inclusief je narrowcasting content. Werk met templates. Als je content bij je huisstijl past, maak je een goede indruk bij je publiek.
 • Je narrowcasting leverancier kan ervoor zorgen dat je narrowcasting content volledig in je eigen huisstijl wordt getoond. Met een template in eigen huisstijl hoef je alleen maar de juiste tekst en eventuele foto’s toe te voegen.

Narrowcasting fout 6

Oude troep op je schermen:
Start, ga iets anders doen en kom er na een jaar achter dat je al twee maanden een testbeeld uitzendt via je zorgvuldig geplaatste narrowcasting schermen. Eeuwig zonde en totaal onnodig. Bij de start van een narrowcasting oplossing wordt veel aandacht besteed aan het systeem, de schermen en de software. Iedereen staat in de startblokken. Logisch, want het is leuk, lees: nieuw. Maar dan… de aandacht verslapt. Met als gevolg dat je informatie op een gegeven moment volkomen achterhaald is. Bovendien krijg je te maken met teleurgestelde klanten. Zeker als je een actie toont die allang is afgelopen.

Voorkom fouten, investeer in goede spullen.
Tot zover de fouten. Maar, moet je dan continu met je neus bovenop je narrowcasting zitten? Nee. Aandacht is alles, maar je kunt ook overdrijven. Kies de juiste software en pak je kans. Want er zijn widgets en koppelingen die je helpen. Ze zorgen ervoor dat jouw content up-to-date is. Natuurlijk moet je regelmatig checken en waar nodig updaten, maar het scheelt een hoop werk. En je kunt ook vooruit programmeren. Zo kun je je gehele promotie of event kalender van tevoren aanmaken en programmeren. Tip: maak binnen je bedrijf iemand verantwoordelijk voor het narrowcasting systeem.

Een vliegende start met tien goede tips!
Wil je meer weten over hoe je fouten met narrowcasting kunt voorkomen? Hoe je goed kunt starten of je huidige narrowcasting nog beter maakt? Speciaal voor jou en alle anderen die geen fouten willen maken hebben we een handig leaflet ontwikkeld met onze 10 gouden tips voor het ideale narrowcasting programma!

Easyscreen: Narrowcasting Software

easyscreen narrowcasting software

Hier bij Easyscreen zijn we een one-stop-shop, dus we kunnen  je bij elke stap helpen. Wij kunnen je voorzien van jouw narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je de content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor installatie en onderhoud.

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

PROBEER NU GRATIS