Retail: Tien tips voor een ultieme klantbeleving!

Creëer de ultieme klantervaring met narrowcasting

Retail is detail. Lijkt een open deur, maar het is nog steeds een waarheid als een koe. Als je wilt verkopen moet je je zaakjes perfect op orde hebben. Alles moet kloppen. Tegenwoordig draait het allemaal om klantbeleving. Volgens het Amerikaanse blad Forbes is klantbeleving in 2020 de belangrijkste reden om voor een bepaalde winkel of een specifiek merk te kiezen.

 

Reden genoeg om eens kritisch naar je winkel te kijken. Stel jezelf de volgende vragen: hoe ervaart je publiek de sfeer in je winkel? Voelen ze zich op hun gemak? Worden ze geïnspireerd? Nemen ze de tijd om rustig rond te kijken? Met de juiste tools zorg je voor een ultieme klantbeleving. Het is de absolute motor achter omzet.

 

Bij jou gaan ze het beleven.

Als winkelier heb je iets wat ze online never nooit zullen vinden: een unieke sfeer en behulpzaam personeel. Dat is dan ook precies de reden dat mensen naar jou toe komen. Niet om direct iets te kopen, maar om iets te beleven. En als het goed zit met de belevenis, dan komen de koopkriebels vanzelf.

 

Klantbeleving: jouw sleutel naar extra omzet

Met een optimale klantbeleving maak je indruk. Bovendien zorg je ervoor dat ze zich prettig voelen zodat ze graag bij je terugkomen. Het betaalt zich gegarandeerd terug, want het verwerven van een nieuwe klant is gemiddeld zeven keer duurder dan het onderhouden van een bestaande klantrelatie.

 

Klachten? Volg ze op!

De consument is mondiger dan ooit. Dat is natuurlijk prima als ze hun goede ervaringen met anderen delen. Maar funest voor je zaak als een slecht opgeloste klacht leidt tot een verhaal op social media. Neem klachten dus altijd serieus en stop energie in feilloze afhandeling. Uit onderzoek is gebleken dat het maar liefst twaalf positieve ervaringen kost om de schade te herstellen die is veroorzaakt door één onopgeloste negatieve ervaring.

 

Laat jouw winkel op je website aansluiten. En andersom.

Wie naast een winkel ook een goede website heeft (en wie heeft dat nou niet), profiteert dubbel. Tenminste, als je website aansluit bij de beleving in jouw winkel. Zo zorg je ervoor dat de belevenis gewoon doorloopt op de computer of de mobiele telefoons van jouw publiek.

 

Hiermee creëer je een totaalervaring die telt. Een belevenis waarbij de fysieke winkel en website elkaar aanvullen. Door je winkelvoorraad te vermelden op je website. Of je website zo in te richten dat aankopen in de winkel kunnen worden opgehaald.

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Torna in alto