Narrowcasting schermen: waar, welke en hoe groot?

Narrowcasting schermen

 

Het hele verhaal in beeld

Hogeschool, kantoor, winkel of ziekenhuis: narrowcasting moet je doen. Het is tegenwoordig dé manier om doelgroepen te informeren, te entertainen en te betrekken bij je merk, dienst, product of organisatie. Maar even een stapje terug. De hardware. Hoe zit het nou met die schermen? Hieronder praten we je bij over plaatsing, type en grootte.

 

Waar plaats ik mijn narrowcasting schermen?

Narrowcasting werkt. En het werkt beter naarmate displays vaker gezien worden. Houd daarom de volgende tips in gedachten. Om te beginnen moeten de zichtlijnen niet geblokkeerd worden. Zet planten en meubels zo neer dat ze niet in de weg staan. Daarnaast is het slim om de schermen op schilderijhoogte te plaatsen en in de loop. Zo valt je narrowcasting op een natuurlijke manier op. Klanten en bezoekers kunnen letterlijk niet om je output heen, wat er bijvoorbeeld voor zorgt dat ze wachttijden meteen als veel korter ervaren. Tot slot: let op invallend licht. De zon mag niet direct op je schermen schijnen. Is dit onvermijdelijk? Dan heb je speciale displays nodig met meer lumen per watt.

 

Welk type narrowcasting schermen moet ik hebben?

Wat je in ieder geval niet moet gebruiken, zijn reguliere televisies. Die zijn niet helder genoeg. En kunnen er niet tegen om 24/7 aan te staan. Beeld en kleurstelling zouden dan heel snel verslechteren. De nieuwste generatie LED-schermen is wél op zo’n taak berekend. Met een levensverwachting van meer dan 50.000 uur. Vaak voorzien van extra ventilatoren en andere maatregelen ter koeling, want een brand is uiteraard het laatste wat je wilt – bij gewone tv’s een reëel gevaar. LED-schermen blinken verder uit in zuinigheid, stevigheid en reactievermogen. Niet onbelangrijk: drie jaar on-site garantie. Hoef je niet in de rij te staan bij MediaMarkt.

 

Hoe groot moet mijn narrowcasting scherm zijn?

Daar is niet één twee drie antwoord op te geven. Een 55 inch-scherm in je woonkamer is nogal overheersend, maar lijkt in een winkel of een bedrijf eerder te klein dan te groot. Er zijn allerlei regeltjes om de juiste grootte van een display en de juiste kijkafstand te bepalen. Op die regeltjes heb je dan weer uitzonderingen. Waarschijnlijk is dit een kwestie die je het best met een expert op locatie bespreekt. Hij of zij zal sowieso het volgende willen weten:

  • Ga je vooral tekst tonen of vooral video?
  • Presenteer je de content als één geheel of gesegmenteerd in meerdere vensters?
  • Wat is het kleinste onderdeel van de content?
  • Gaat het om zittend, staand of langslopend publiek?
  • Is de narrowcasting voor binnen of voor buiten?
  • Is het doel vermaak (cafetaria’s), promotie (etalages) of informeren (werkvloeren)?
  • Hoeveel schermen wil je en wat is het beschikbare budget?

 

Verder praten over narrowcasting schermen?

Inderdaad: stof tot nadenken. Wat ons betreft ook tot napraten. Dat kan bij ons, maar we komen ook met alle plezier langs. Bel of mail voor een afspraak.

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Scroll to Top