Wat is narrowcasting?

Narrowcasting, ook wel ‘digital signage’ genoemd, is populair. Waarom? Zie het als een privé-televisiekanaal. Met één of een reeks verbonden narrowcasting schermen draag je vanuit één centraal punt informatie over. Vele malen effectiever dan broadcasten. Je bedient namelijk specifieke doelgroepen op specifieke locaties en tijdstippen met kennis en entertainment op maat via beeldschermen.
Easyscreen Señalizacion Digital

Narrowcasting

Waar gebruik je narrowcasting schermen voor?

Narrowcasting is overal, denk aan winkels, ziekenhuizen en kantoren. Maark ook op vliegvelden, in scholenfitnesscentra en financiële instellingen zul je narrowcasting zien via beeldschermen. Overal waar informatie gecommuniceerd moet worden of mensen geëntertaind. De populariteit van narrowcasting hangt samen met de sterke ontwikkeling van de technologie. Internet krijgt steeds meer snelheid, capaciteit en reikwijdte.

Hard- en software zijn steeds makkelijker te gebruiken en kosten steeds minder. Zo wordt het wel erg aantrekkelijk om wat voor ruimte dan ook om te toveren tot een moderne en omgeving. Organisaties van alle soorten en maten gebruiken narrowcasting dan ook om hun doelen te realiseren.

Verstrek productinformatie aan je klant
digital_signage_menu_tv_image
Presenteer je menu’s op digitale wijze boven de kassa
digital signage is used to engage customers and spread brand awareness
Vergroot de betrokkenheid bij je merk
digital signage is used to communicate information between employees
Verbeter je interne communicatie aan je medewerker
Digital_signage_nike_image
En om derden een reclameplatform te bieden
digital signage social media templates by Easyscreen
Boost de beleving van je klant
Wijs mensen de weg via digitale schermen
digital signage display in hospitals
Vermaak je bezoekers met infotainment

Waarom is narrowcasting zo belangrijk?

digital signage pantallas

1. Optimaal communicatie

Van patiënt of klant tot personeelslid, student of stakeholder. De ene doelgroep is de andere niet en dat heeft natuurlijk gevolgen voor hoe je communiceert. Eén ding staat echter vast: je wilt effectief zijn. De betrokkenheid van je kijkers vergroten. De vrijwel onbegrensde mogelijkheden en het bedieningsgemak maken narrowcasting het ideale medium om de communicatie te verbeteren.

Waar je ook komt: warenhuis, tandarts, universiteit, hotel, tankstation. Het maakt niet uit of je nou een commerciële insteek hebt. Bijvoorbeeld promotie, het terugdringen van wachttijden en productinformatie, of dat je je tot medewerkers richt met bedrijfsnieuws, KPI’s, de beschikbaarheid van vergaderzalen en bewegwijzering. Met narrowcasting krijg je het voor elkaar. Eenvoudig, snel en precies.

2. Creëer ervaringen

Beheerders van commerciële en openbare locaties doen er tegenwoordig alles aan om concurrerend te blijven. Dat betekent: technologie gebruiken om ervaringen voor hun klanten en bezoekers te creëren.

Wat je wilt, is boeiende evenementen op touw zetten, die de kijker vervolgens als onderdeel van je product of dienst gaat beschouwen. Met narrowcasting kan dat. Je kunt elk publiek – jong, oud, dik, dun, groen, geel – een ervaring bezorgen die voor jou waarde toevoegt. Of het nou intern is, of extern.

3. Pak door op adverteren

Gewone televisie kampt met alsmaar dalende kijkcijfers. ‘Video on demand’ is dé manier geworden om programma’s of films te zien – met dank aan bedrijven als YouTube en Netflix die ons in staat stellen om te kijken wat we willen, op momenten die ons het best uitkomen.

Mooi, maar behalve ‘product placement’ geeft dit type dienst je geen of beperkte mogelijkheden qua reclame. Daar komt ‘DOOH’ op het toneel: digital out-of-home media oftewel, narrowcasting. Merken blijven naarstig op zoek naar methoden om hun boodschap bij doelgroepen te krijgen. Met narrowcasting hebben adverteerders een gouden kans om hun publiek dynamisch en boeiende content te tonen. En dan ook nog op relevante plaatsen in het openbare leven.

Narrowcasting schermen

Wat zijn Narrowcasting schermen?

Een narrowcasting scherm is een scherm dat wordt gebruikt om informatie en media aan een gericht publiek te tonen. Er zijn een aantal typen, formaten en verfijningen beschikbaar om te voldoen aan het doel van elke narrowcasting oplossing. In tegenstelling tot consumenten-TV’s, zijn ze speciaal gebouwd voor de eisen van commercieel gebruik.

Wat zijn Narrowcasting mediaspelers?

Een mediaspeler (of ‘speler’) is een fysiek apparaat dat verbinding maakt met een scherm en een computernetwerk. Het ontvangt mediabestanden van een software server, verwerkt deze en stuurt ze vervolgens naar het scherm.

Heel vaak is een mediaspeler zwart en een beetje lomp. Hoe onaantrekkelijk ze ook mogen lijken, ze zijn absoluut van levensbelang. Een beeldscherm van hoge kwaliteit en mooie content zullen met de eer strijken, maar het is de mediaspeler die al het ongeziene zware werk doet. Je kunt geen narrowcasting systeem van hoge kwaliteit hebben zonder een hoogwaardige mediaspeler!

mediaspeler XMP7300
Digital Signage Software - Easyscreen.tv

Wat is Narrowcasting software?

De software die te maken heeft met narrowcasting houdt verband met het beheren van jouw content. Een content management systeem zorgt voor de content in alle stadia, van het maken van content tot het afspelen op mediaspelers. Daardoor is het eenvoudig om jouw content te organiseren en te allen tijde aan te passen vanaf één enkele website. De beste software komt als onderdeel van een service, van een narrowcasting bedrijf en staat bekend als een ‘Content Management Systeem’ (CMS). Hierdoor blijft het eenvoudig om narrowcasting te gebruiken en wordt jouw content effectief.

Wat zijn Narrowcasting mediaspelers?

Binnen Easyscreen kun je kiezen uit vele prachtige narrowcasting templates en slimme widgets. Die zorgen ervoor dat je al snel een aantrekkelijke afspeellijst creëert. We vinden het ook belangrijk dat het narrowcasting platform makkelijk is om te gebruiken.

Met een paar simpele klikken zijn berichten aangepast en ingesteld. Zo blijft het programma eenvoudig altijd actueel en aantrekkelijk voor jouw publiek. Je hebt zelf de regie in handen.

Narrowcasting software Easyscreen
Digital signage templates en widgets

Positieve aandachtstrekker

We gaan voor het WOW effect, dat zie je aan de prachtige designs en slimme koppelingen binnen Easyscreen. Je trekt de aandacht voor jouw boodschap met ons narrowcasting systeem.

Je kunt een mix van eigen berichten en video’s afwisselen met informatie uit andere nieuwsbronnen als nu.nl, het weerbericht of sportnieuws. Maar denk ook aan sociale media, YouTube filmpjes of ander entertainment dat je kunt toevoegen om jouw programma levendig te houden.

narrowcasting etalage

Wat is jouw definitie van narrowcasting?

Niemand houdt van standaard, dat snappen we. Daarom hebben we inmiddels een zeer uitgebreid assortiment aan templates, widgets en slimme koppelingen. En ons assortiment blijft groeien, want narrowcasting is van grote betekenis voor onze klanten. Met een narrowcasting systeem geef je jouw publiek informatie, nieuws en entertainment als wacht vermaak. Op jouw manier, in jouw stijl.

Op maat

Toch wil je wellicht iets anders, een aanvulling, iets als narrowcasting op maat. Door onze jarenlange ervaring op gebied van techniek, content en design is geen uitdaging te groot. We maken prachtige templates in eigen (huis)stijl. Natuurlijk kun je altijd rekenen op onze hoge kwaliteit.

Vraag maar raak, geen verzoek is te gek.

digital signage for internal communication

Ontdek nu een wereld aan nieuwe mogelijkheden

Scroll naar boven