fbpx

Wat is Narrowcasting?

 

Narrowcasting, ook wel ‘digital signage’ genoemd, is populair. Waarom? Zie het als een privé-televisiekanaal. Met een of een reeks verbonden narrowcasting schermen draag je vanuit één centraal punt informatie over. Vele malen effectiever dan broadcasting. Je bedient namelijk specifieke doelgroepen op specifieke locaties en tijdstippen met kennis en entertainment op maat.

wat-is-narrowcasting

 

 

 

Narrowcasting zie je overal. In winkels. In ziekenhuizen en kantoren. Op vliegvelden. In scholen, fitnesscentra en financiële instellingen. Overal waar informatie gecommuniceerd moet worden of mensen geëntertaind. De populariteit van narrowcasting hangt samen met de exponentiële ontwikkeling van de technologie. Internet krijgt steeds meer snelheid, capaciteit en reikwijdte.

Hard- en software zijn steeds makkelijker te gebruiken en kosten steeds minder. Zo wordt het wel erg aantrekkelijk om wat voor ruimte dan ook om te toveren tot een moderne en innovatieve omgeving. Organisaties van alle soorten en maten gebruiken narrowcasting dan ook om hun doelen te realiseren.

Waarom is narrowcasting zo belangrijk?

 

gebruik van narrowcasting

 

1. Communiceer optimaal

Van patiënt of klant tot personeelslid, student of stakeholder. De ene doelgroep is de andere niet en dat heeft natuurlijk gevolgen voor hoe je communiceert. Eén ding staat echter vast: je wilt effectief zijn. En de betrokkenheid van je kijkers vergroten. De vrijwel onbegrensde mogelijkheden en het bedieningsgemak maken narrowcasting het ideale medium om de communicatie te verbeteren.

Waar je ook komt: warenhuis, tandarts, universiteit, hotel, tankstation. Het maakt niet uit of je nou een commerciële insteek hebt, bijvoorbeeld promotie, het terugdringen van wachttijden en productinformatie. Of dat je je tot medewerkers richt met bedrijfsnieuws, KPI’s, de beschikbaarheid van vergaderzalen en bewegwijzering. Met narrowcasting krijg je het voor elkaar. Eenvoudig, snel en precies.

2. Creëer ervaringen

Beheerders van commerciële en openbare locaties doen er tegenwoordig alles aan om concurrerend te blijven.

Dat betekent: technologie gebruiken om ervaringen voor hun klanten en bezoekers te creëren.

Wat je wilt is boeiende evenementen op touw zetten, die de kijker vervolgens als onderdeel van je product of dienst gaat beschouwen. Met narrowcasting kan dat.

Je kunt elk publiek – jong, oud, dik, dun, groen, geel – een experience bezorgen die voor jou waarde toevoegt. Of het nou intern is, of extern.

3. Pak door op advertising

Gewone televisie kampt met alsmaar dalende kijkcijfers. ‘Video on demand’ is dé manier geworden om programma’s of films te zien – met dank aan bedrijven als YouTube en Netflix die ons in staat stellen om te kijken wat we willen, op momenten die ons het best uitkomen.

Mooi. Maar behalve ‘product placement’ geeft dit type diensten je geen of beperkte mogelijkheden qua reclame. Daar komt ‘DOOH’ op het toneel: digital out-of-home media. Oftewel, narrowcasting. Merken blijven naarstig op zoek naar methoden om hun boodschap bij doelgroepen te krijgen. Met narrowcasting hebben adverteerders een gouden kans om hun publiek dynamische, boeiende content te tonen. En dan ook nog op relevante plaatsen in het openbare leven.

Narrowcasting schermen

Wat zijn Narrowcasting schermen?

Een narrowcasting scherm is een scherm dat wordt gebruikt om informatie en media aan een gericht publiek te tonen. Er zijn een aantal typen, formaten en verfijningen beschikbaar om te voldoen aan het doel van elke narrowcasting oplossing. In tegenstelling tot consumenten-tv's, zijn ze speciaal gebouwd voor de eisen van commercieel gebruik.

Lees meer over narrowcasting schermen hier »
narrowcasting mediaspeler

Wat zijn Narrowcasting mediaspelers?

Een narrowcasting mediaspeler (ook "narrowcasting speler") is een fysiek apparaat dat verbinding maakt met een narrowcasting scherm en een computernetwerk. Het ontvangt mediabestanden van een narrowcasting software server, verwerkt deze en stuurt ze vervolgens naar het scherm.

Heel vaak is een mediaspeler zwart en een beetje onhandig. Hoe onaantrekkelijk ze ook mogen lijken, ze zijn absoluut van levensbelang. Een scherm van hoge kwaliteit en mooie content zullen met de eer strijken, maar het is de mediaspeler die al het ongeziene zware werk doet. Je kunt geen narrowcasting van hoge kwaliteit hebben zonder een hoogwaardige mediaspeler!

Lees meer over narrowcasting mediaspelers hier »
Digital Signage Software - Easyscreen.tv

Wat is Narrowcasting software?

De software die te maken heeft met narrowcasting houdt verband met het beheren van jouw content. Een content management systeem zorgt voor de content in alle stadia, van het maken van content tot het afspelen op mediaspelers, waardoor het eenvoudig is om uw content te organiseren en ten allen tijde aan te passen vanaf één enkele website. De beste narrowcasting software komt als onderdeel van een service van een narrowcasting bedrijf en staat bekend als een 'Content Management Systeem' (CMS). Hierdoor blijft het eenvoudig om narrowcasting te gebruiken en wordt uw content effectief.

Lees meer over narrowcasting software hier »

Positieve aandachtstrekker

We gaan voor het WOW effect, dat zie je aan de prachtige designs en slimme koppelingen binnen Easyscreen. Je trekt absoluut de aandacht voor jouw boodschap met onze narrowcasting.

Je kunt een mix van eigen berichten en video’s afwisselen met informatie uit andere nieuwsbronnen als nu.nl, het weerbericht of sportnieuws. Maar denk ook aan social media, youtube filmpjes of ander entertainment dat je kunt toevoegen om jouw programma levendig te houden.

 

Digital signage templates en widgets

Narrowcasting via Easyscreen

Binnen Easyscreen kun je kiezen uit vele prachtige templates en slimme widgets. Die zorgen ervoor dat je al snel een aantrekkelijke afspeellijst creëert. We vinden het ook belangrijk dat het narrowcasting platform gebruiksvriendelijk is.

Met een paar simpele klikken zijn berichten aangepast en ingesteld. Zo blijft het programma eenvoudig altijd actueel en aantrekkelijk voor jouw publiek. Je hebt zelf de regie in handen.

 

 

 

Narrowcasting software Easyscreen

Wat is jouw definitie van narrowcasting?

Niemand houdt van standaard, dat snappen we. Daarom hebben we inmiddels een zeer uitgebreid assortiment aan templates, widgets en slimme koppelingen. En ons assortiment blijft groeien, want narrowcasting is van grote betekenis voor onze klanten. Met narrowcasting geef je je publiek informatie, nieuws en bijvoorbeeld entertainment als wachtverzachter. Op jouw manier, in jouw stijl.

 

 

definitie van narrowcasting

Op maat

Toch wil je wellicht iets anders, een aanvulling, iets als narrowcasting op maat. Met onze jarenlange ervaring op gebied van techniek, content en design is geen uitdaging te groot. We maken prachtige templates in eigen (huis)stijl. Natuurlijk hanteren we altijd onze hoge kwaliteit.

Vraag maar raak, geen verzoek is te gek.

 

 

Narrowcasting op maat

Ontdek nu een wereld aan nieuwe mogelijkhede

probeer nugratis