Wat is een narrowcasting systeem?

Een narrowcasting systeem is een netwerk van beheerde schermen en ondersteunende elementen die de digitale wereld naar offline ruimtes brengt. De tastbare elementen bevatten media spelers en beeldschermen, terwijl de immateriële objecten doelstellingen en content management software bevatten. Een systeem brengt hen samen om de beste resultaten te creëren.

Easyscreen Señalizacion Digital

Ontwerp een narrowcasting systeem

Hoe zorg je ervoor dat je narrowcasting systeem effectief is?

De werkwijze stap voor stap

Om een goed functionerende en geoptimaliseerde systeem voor narrowcasting te hebben, moet je de uitvoering ervan plannen met behulp van een stapsgewijze strategie.

1. Maak meetbare doelstellingen
2. Bepaal je doelgroep
3. Maak boeiende inhoud
4. Plan locaties en installaties
5. Ontwerp een inhoudsschema
6. Kies ondersteunende hardware
7. Beoordeel het succes van jouw opzet

1. Doelstellingen

Welke doelen kan narrowcasting je helpen bereiken?

Vaak zijn de doelen die worden gesteld voor narrowcasting direct gebaseerd op winst. Maar dit is niet het enige doel waarmee het kan helpen.

 

Hier zijn enkele meest voorkomende doelstellingen van narrowcasting:

● Meer sales
● Merkbekendheid
● Verbetering van de interne communicatie
● De ervaring van het publiek verbeteren
● Navigatie/bewegwijzering
● Productinformatie en video’s weergeven
● Verbetering van de betrokkenheid van social media
● Toegang geven voor e-commerce
● Verminderen van de waargenomen wachttijden
● Bespaar kosten en bomen door niet altijd nieuwe materialen te printen (bijvoorbeeld folder, posters)
● Amusement bieden


Zoals je kan zien, draait het niet altijd om winst. Velen van hen zijn ook van toepassing op openbare instellingen (bijvoorbeeld ziekenhuizen, scholen, bibliotheken) en deze instellingen worden steeds meer bewust van de voordelen die narrowcasting hen kan bieden. Bekijk onze klantverhalen voor inspiratie.

waiting room digital signage in physiotherapy

Hoe kan het succes van het narrowcasting systeem worden gemeten?
De doelen die je wilt bereiken moet meetbaar zijn om hun succes te bepalen, dat moet worden geschetst voordat jouw systeem wordt uitgevoerd. Deze doelstellingen zullen criterium creëren waar je naar streeft en je kunt jouw keuze van de inhoud om hen heen baseren. Ze zullen van essentieel belang zijn als het gaat om het beoordelen van jouw narrowcasting systeem.

 

Het succes van sommige doelstellingen die zijn gebaseerd op winst zal makkelijk te meten zijn, je kunt bijvoorbeeld het huidige niveau van de omzet vergelijken met het toekomstige niveaus. Social media doelstellingen zijn ook makkelijk, omdat je volgers en betrokkenheid gemakkelijk te volgen zijn.

 

Het succes van sommige doelstellingen zal echter niet zo eenvoudig te meten zijn. Hoe meet je de verminderde waarneming van wachttijden? Het effect op merkbekendheid? Of nuttig voor navigatie? Je moet je publiek om feedback vragen, maar daar komen we later in het overzichtsgedeelte op terug.

 

Zorg ervoor dat je deadlines instelt voor jouw doelstellingen. Het zou handig zijn om de deadlines van je verschillende doelstellingen rond dezelfde tijd te hebben, zodat als je het succes van jouw narrowcasting systeem gaat beoordelen, dat je over alle gegevens beschikt die je nodig hebt om dit grondig te doen.

 

Veel van onze klanten vooral de klanten die niet in de detailhandel zitten, zeggen dat ze het scherm geweldig vinden en wat het doet met de ruimte en hoe mensen de informatie en sfeer oppikken. Dus dat zijn ook geweldige doelen!

2. Bepaal je doelgroep

Hoe analyseer je het publiek van je narrowcasting?

Het helpt jouw bedrijf om een profiel te maken van je doelgroep, omdat je zo de motivaties en behoeften van jouw publiek beter begrijpt. Wanneer je dit weet, kunt je jouw content goed afstemmen op het publiek en dus op jouw doelstellingen.

 

Enkele vragen die je moet beantwoorden over jouw doelgroep:
● Wat zijn hun demografische gegevens?
●Wat is hun motivatie om in contact te komen met jouw bedrijf?
● Welke doelen hebben ze waar jouw bedrijf hen kan mee helpen te bereiken?
● Hoe verandert het publiek op verschillende tijden en dagen?
● Hoe veranderen de behoeften van het publiek op verschillende tijden en dagen?


Deze vragen zijn belangrijk omdat bepaalde typen content werkt voor sommige doelgroepen maar niet voor alle doelgroepen. Je moet weten hoe jouw doelgroep verandert, zodat je op het juiste moment de juiste content kunt weergeven.

 

Het kan zijn dat je probeert jouw doelgroep te analyseren om content voor hen te maken of dat je al een stukje content hebt en wilt weten wanneer de juiste doelgroep het ziet. Het beantwoorden van deze vragen helpt je beide kanten op.

Fashion_bags_image

3. Content Creatie

Hoe weet je wat de beste content is om te maken voor jouw narrowcasting?

Als je eenmaal weet wat je wilt bereiken en een profiel hebt van het publiek dat je wilt bereiken, kun je de juiste content maken: je weet wat je wilt met je narrowcasting en wat je publiek wilt zien. Voor een diepgaande analyse van narrowcasting content, ga naar onze handleiding hier.

 

Hoe soorten content verschillende doelen kunnen bereiken

Sales
● Toon foto’s en video’s met een hoge resolutie naast uw productschappen om jouw producten in actie te tonen en krachtige productpresentaties te geven.
● Verhoog het aantal mensen dat in de winkel komt met een call-to-action die wordt geadverteerd als een animatie in de etalage.

digital signage hardware

Branding
● Een geanimeerde afbeelding van jouw bedrijfslogo en het vertellen van het verhaal van jouw merk met boeiende video’s, zal naamsbekendheid vergroten.
● Laat de meest aantrekkelijke social media berichten van jouw merk zien op een feed of samenstelling en moedig deelname aan in een hashtag campagne om klanten aan te moedigen om je te volgen en met je in contact te komen.
● Adverteer jouw merk in openbare ruimten met behulp van narrowcasting van andere bedrijven (laat andere bedrijven adverteren in jouw ruimtes voor een extra inkomstenbron).

bar-cocktail-narrowcasting

Informatief
● Laat jouw klanten zien wat er die dag op het menu staat en welke promoties er zijn
● Verhoog de aanmeldingen voor een evenement of een mailinglijst

RMC03

Intern
● Stroomlijn de interne communicatie met widgets waarop de gegevens van jouw bedrijf automatisch worden bijgewerkt om ervoor te zorgen dat jouw personeel snel en efficiënt kan communiceren. 

● Geef jouw medewerkers de nieuwste informatie door de KPI’s en de verkoop te communiceren en moedig zo de prestaties en motivatie op het hoogste niveau aan.
● Beschikbaarheid van vergaderruimtes aan de muur of deur met een datafeed en de mogelijkheid om rechtstreeks vanaf het scherm te boeken. Jouw werknemers blijven zo georganiseerd.

narrowcasting interne communicatie

Entertainment
● Geef jouw publiek een reden om langer te blijven door sport en nieuws te vertonen
● Toon kinderkanalen om de kinderen afgeleid te houden terwijl de ouders winkelen
● Verlaag de waargenomen wachttijd in ziekenhuizen en kantoren met nieuws, weer, gezondheidstips, gemiddelde wachttijden en meer
● Betover je publiek terwijl ze jouw winkel, lobby of kantoor betreden met een video wall (die eruit springt) met jouw mooiste foto’s en video’s

Narrowcasting schermen

4. Analyse van Locaties

Waar moet je rekening mee houden bij het beslissen waar je de narrowcasting hardware gaat installeren?

De locatie van elke gebruiker van narrowcasting is uniek. Je zult verschillende factoren hebben die van invloed zijn op hoe en waar je jouw beeldschermen kunt plaatsen. We hebben een volledige handleiding geschreven waarin de dingen worden uitgelegd die je moet overwegen wanneer je jouw hardware installeert. Bekijk nu onze installatiehandleiding voor narrowcasting.

5. Content Planning

Hoe weet je wanneer je jouw narrowcasting content moet tonen?

Het zou niet logisch zijn om elke dag dezelfde content de hele dag te vertonen. Je moet weten wat, wanneer, waar, en hoe lang/vaak je jouw content moet laten zien. Daarom is het belangrijk dat je jouw doelgroep hebt geanalyseerd en content heeft gemaakt die op hen van toepassing is.

 

Het plannen van jouw inhoud is heel eenvoudig wanneer je een Content Management System (CMS) hebt, een platform waarmee je afspeellijsten kunt maken, organiseren en content mee kunt maken. Je kunt ook bepaalde content selecteren om op bepaalde tijden of dagen te spelen. Voor meer informatie over deze CMS-platforms, bekijk onze handleiding voor narrowcasting.

 

Hoe beïnvloedt de wachttijd (of kijktijd) de narrowcasting?
De duur van jouw content en elke volledige programmaduur moet worden bepaald door de ‘wachttijd’ van jouw doelgroep. Dit betekent dat als de gemiddelde tijd die je in jouw wachtkamer doorbrengt 15 minuten is, jouw programmaduur dan niet 30 minuten lang moet zijn.

 

Een belangrijke factor voor het bepalen van een planning is ‘wachttijd’. Dit is hoe lang jouw publiek besteedt op de locatie van elke weergave. Je moet de duur van content of de programmaduur van de afspeellijst afstemmen op de wachttijd. Als je publiek gemiddeld 15 minuten in een wachtkamer doorbrengt, willen ze niet steeds dezelfde afspeellijst met content van twee minuten bekijken.

 

Als jouw scherm naast de ingang van jouw winkel wordt gezien als klanten binnenlopen, dan mag het geen video van 2 minuten zijn. Dit betekent dat jouw content niet wordt gezien en dat jouw scherm niet effectief wordt gebruikt. Je moet afspeellijsten en content maken die de optimale hoeveelheid informatie overbrengen.

 

Hoe vaak moet de content van een narrowcasting scherm worden bijgewerkt?
Hoe vaak je jouw content moet bijwerken, hangt af van je doelstellingen en doelgroep. Als het jouw doel is klanten naar jouw online winkel te trekken of patiënten in een wachtkamer te vermaken, hoeft je content niet vaak veranderd worden.

 

De veelvuldigheid waarmee jouw publiek terugkeert naar jouw ruimte zal een belangrijke factor zijn. Als je publiek regelmatig terugkeert en dezelfde content steeds weer opnieuw ziet, stoppen ze met zoeken. Je moet hun aandacht trekken met nieuwe content. Nieuws feeds en sociale media doet het heel goed. Met CMS-software kun je van tevoren plannen door content voor Valentijnsdag, Moederdag en andere feestdagen maken, deze in jouw content schema te plaatsen en vervolgens wordt de content automatisch geplaatst op die dag.

 

Voor wachtkamers met patiënten die zelden terugkeren, kan jouw content consistent blijven. Maar het moet altijd up-to-date en relevant blijven. Je moet weten hoe lang klanten voor de schermen staan ​​of wat voor soort activiteit ze zullen doen zodra ze daar zijn.

 

Hoe beïnvloedt het tijdstip de narrowcasting-content planning?
Stel je voor dat je om 8:30 uur ’s ochtends je ontbijt krijgt en je ziet dat het venster promoties voor bier is. Dit zal je niet verleiden zoals een koffiepromotie dat zou doen. De behoeften en het gedrag van mensen veranderen afhankelijk van het tijdstip van de dag. Als je een restaurant was met een narrowcasting menukaart dan zou je jouw menu willen wijzigen voor ontbijt, lunch en diner.

 

De voedselindustrie is het duidelijkste voorbeeld van het belang hiervan maar alle industrieën moeten er rekening mee houden. Een kledingwinkel moet content die op oudere vrouwen is gericht de hele dag weergeven en vervolgens content die op tieners is gericht in de afspeellijst plaatsen zodra de school klaar is.

 

Voor interne communicatie kunnen verjaardagen van werknemers worden gepland in de afspeellijst. De content zou ’s morgens inspirerende content kunnen bevatten en veranderen in informatie met betrekking tot de volgende werkdag tijdens het laatste werkuur.

6. Hardware

Hoe bepaal je wat de beste hardware is voor jouw content en doelstellingen?

We hebben uitgebreide handleidingen geschreven voor schermen met narrowcasting en mediaspelers, waar je alle informatie vindt over wat de opties zijn en waarom het kiezen van de correctietypes van vitaal belang is voor succes.

 

Narrowcasting schermen variëren bijvoorbeeld van tablets tot videowalls en kunnen interactief, uitgerekt zijn, een mediaspeler ingebouwd hebben en nog veel meer. Zodra je weet welke content je moet laten zien om jouw doelstellingen te bereiken, kun je de juiste schermen en mediaspelers kiezen.

 

Als je een prachtige 20ft-video wall hebt die dezelfde content als een tablet vertoont, dan heb je geen duidelijke strategie. Je wilt niet overdrijven en geld verspillen, maar je wilt ook niet oninteressant lijken.

 

Hier zijn enkele voorbeelden van vragen die je jezelf moet stellen om de juiste hardware te kiezen:
● Welke resolutie moet het scherm zijn? Ben je op zoek naar een ‘wauw’-factor?
● Van hoe ver weg wil je dat jouw publiek de content kan zien?
● Vereist jouw content een tweerichtingsgesprek?
● Wordt jouw content buiten getoond ?
● Heb je een betrouwbare internetverbinding ?
●Welk besturingssysteem heeft je voorkeur?
● Wat is jouw budget?

7. Beoordeling

Hoe beoordeel je het succes van jouw narrowcasting systeem?

In zaken en in het leven moet je altijd verbeteren wat je doet door feedback en gegevens te verzamelen en vervolgens te finetunen. Met narrowcasting is dat niet anders. De magische formule voor narrowcasting en afspeellijsten bestaat niet. Maar met testen, meten en wijzigen kom je er dichter bij.

 

Het voordeel van narrowcasting is dat het niet statisch is, zoals oude vormen van reclame en communicatie. Wanneer je aan de slag gaat met narrowcasting zullen sommigen dingen niet perfect zijn. Maar met een CMS kun je snel en gemakkelijk dingen veranderen.

 

Zoals eerder vermeld zullen sommige doelstellingen gemakkelijk meetbaar zijn. Maar voor andere doelen moet je jouw publiek vragen. Bij narrowcasting draait het om interactie met je publiek, je moet ze gewoon wat meer betrekken erachter te komen wat ze denken.

 

Voorbeelden die je jouw publiek kunt vragen
● Vond je de navigatie tekens nuttig en duidelijk?
● Is het je opgevallen wat er op het scherm stond in onze etalage?
● Heb je content gezien die je niet leuk vond?
● Hoe kunnen we je ervaring met ons vandaag verbeteren ?
Met deze informatie kun je gaan nadenken over verbeteringen voor jouw narrowcasting systeem. Dit kunnen nieuwe plekken zijn, grotere displays krijgen, je afspeellijsten inkorten en nog veel meer.

 

A/B-testen is een goede manier om te bepalen wat het beste is voor jouw narrowcasting. A/B test je call-to-action, afbeeldingen, video’s en tekst op dezelfde manier als op jouw website. Maak bijvoorbeeld promotiecodes waarvoor een ander woord moet worden gebruikt en plaats deze op afzonderlijke schermen. Wanneer jouw klanten de promotiecode gebruiken, kun je bepalen welk scherm effectiever was.

 

In deze eeuw verandert de technologie snel. Als het gaat om het beoordelen van jouw narrowcasting systeem, kun je onderzoeken welke nieuwe technologie op de markt is. OLED-schermen zijn bijvoorbeeld een opkomende technologie waarmee content aan beide zijden kan worden weergegeven. Zorg ervoor dat je de beste beschikbare technologie gebruikt.

 

 

Ontdek nu een wereld aan nieuwe mogelijkheden

Scroll naar boven