Videowall

Wat is een videowall?

Een videowall is een set van professionele schermen die samen zijn geïnstalleerd en synchroon werken om digitale content op het scherm te tonen. Dit simuleert één groot scherm dat wordt aangestuurd door narrowcasting software.

Het bestaat uit 2 of meer zakelijke schermen, die aan elkaar zijn gekoppeld en een beeld uitzenden die statisch of geanimeerd is. Er zijn verschillende typen videowall schermen: voor buiten adverteren, Indoor TV, op een gebogen oppervlakte, als totem etc.

Van alle schermen op de videowall hoeft er slechts één gekoppeld te zijn aan de mediaspeler. Van alle manieren waarop de schermen gepositioneerd kunnen worden, is de rechthoek het populairst. Je kunt de schermen echter ook in bloemvorm, 360-graden muur, een windmolen of in een andere vorm jouw audiovisuele boodschap laten tonen.

Een videowall communiceert effectief wat jij nodig hebt. Met dit medium kun je jouw visuele bereik uitbreiden en daarmee de aandacht pakken van een groter aantal klanten.

Creëer een visuele impact met een videowall scherm

Met een videowall systeem kun je content op een gemakkelijkere manier maken. Deze schermen beslaan een hele wand, waarmee je meer ruimte hebt om je audiovisuele boodschap tentoon te stellen. Kies uit een standaardformaat, groot formaat of een creatieve weergave. Onze videowall schermen bieden interactiviteit voor jouw klanten op een makkelijk beheerbare manier. Van al onze producten bieden videowalls een veelzijdige digital signage oplossing voor jouw content strategie. We zijn altijd op zoek naar de optimale combinatie van hardware, platform en originele content om de klantervaring te verbeteren. Durf op te vallen!

Videowall
Videowall 9 pantallas

Videowall met Digital Signage

Deze typen schermtechnologie bevatten LCD panelen, direct view LED opstellingen, combinatie schilden, laserfosforschermen, en projectie kubussen. Bovendien werd de Jumbotron manier van technologie ook eerder gebruikt. Deze worden ten zeerste aangeraden voor etalageschermen. Toch zijn videowalls voor retailers en groothandelaren de meest winstgevende advertentiemethode vandaag de dag.

Video mozaïeken -of walls met narrowcasting

Schermen speciaal ontworpen voor gebruik op narrowcasting muren hebben smalle bezels die het gat tussen de actieve beelden minimaliseren. Ze zijn gebouwd met de garantie van hoge kwaliteit en langdurige service in gedachten.

Dit type schermen bevat in sommige gevallen de benodigde hardware om meerdere schermen aan elkaar te koppelen voor stroomvoorziening en videocommando’s onderling. Een voorbeeld van een commando kan zijn dat de schermen op bepaalde tijd aan of uit gaan of het kalibreren van de brightness van de schermen individueel of in groepen. Het type narrowcasting voor videowalls komt steeds vaker voor in winkels van zowel grote als kleine merken.

We zullen nu verder ingaan op wat dit type advertentieschermen precies zijn en hoe je ze kunt gebruiken om jouw manier van externe communicatie te verbeteren.

Simetrica

Val op. Probeer onze narrowcasting oplossing 1 maand gratis en ontdek wat we voor jou kunnen doen.

Instellingen: Hoe ziet een videowall eruit?

Je kunt videowalls maken waarbij de full aspect ratio niet anders is dan 1 scherm in een 16 x 9 aspect ratio. Bijvoorbeeld 2×2, 3×3 etcetera, in landscape of portrait oriëntatie. Je kunt ook een afwijkende aspect ratio creëren door te variëren in hoogte/breedte of te spelen met landscape en portrait oriëntatie. Neem dit mee in de overweging bij het kiezen van de content die je op het scherm wilt tonen.

Tamaños

Schermstijlen voor videowall

Simetrica

Symmetrische videowall

Deze stijl wordt gerealiseerd door de schermen met gelijke groottes horizontaal of verticaal te plaatsen. Deze oplossing is het meest voorkomend vanwege het formaat en de functie.

Een aantal veelvoorkomende configuraties zijn: 2 × 2, 3 × 3, 4 × 4 etc. Deze hebben het grote voordeel dat de ratio van 16:9 pixels behouden blijft.

Videowall ASIMÉTRIC

Asymmetrische videowall

Deze stijl bestaat uit schermen die op zo’n manier zijn opgehangen dat ze een afwijkende design hebben en daardoor een grotere impact hebben op het publiek.

Met het design is er een grotere impact op de kijker dan bij elk ander narrowcasting type, omdat het meer de aandacht trekt dan ander type schermen.

Hardware voor de videowall: Schermtypen

Simetrica

Display Hardware Videowall Samsung

Deze hardware display stijlen zijn onderdeel van een lijn van Samsung UD, UE en OM (met System On Chip).

 
LG

LG Hardware Videowall Scherm

Deze hardware display stijlen zijn onderdeel van een lijn van LG transflective displays.

Phillips

Philips Hardware Videowall display

Deze hardware display stijlen zijn onderdeel van een lijn van Philips X-Line, H-Line en L-Line (LEDwall).

3 screens

Videowall 3 Schermen

Schermen kunnen in elkaar gebouwd worden. In dit geval worden 3 schermen samengevoegd en vormen ze het beeld wat jij nodig hebt.

 
4 Screens

Videowall 4 Schermen

Schermen kunnen in elkaar gebouwd worden. In dit geval worden 4 schermen samengevoegd  en vormen het beeld wat jij nodig hebt.

 
Asimetrico

Videowall 6 Schermen

Schermen kunnen in elkaar gebouwd worden. In dit geval worden 6 schermen samengevoegd en vormen het beeld wat jij nodig hebt. 

Haal het meeste uit videowalls voor jouw advertentie

Video Wall

Hoe maak je een Videowall?

De oplossing is heel eenvoudig en goedkoop, zeker met het vaste tarief dat we aanbieden bij Easyscreen. Er zijn veel soorten digitale displays, waaronder LED-displays die zowel binnen als buiten het meest opvallen in Digital Signage industrie.

LED schermen bieden de mogelijkheid om videowalls te vormen, die zowel klein, medium als groot kunnen zijn; het kan bestaan uit 2 schermen, maar ook uit 30 schermen. Het type videowall dat je kiest, hangt volledig af van wat je ermee wilt bereiken. Om een ​​voorbeeld te geven, misschien is het doel om de aandacht te trekken van de mensen die jouw etalage passeren, met een vermakelijke en opvallende content. Of om de klant te informeren. Of om aantrekkelijke en kwalitatieve content te geven.

Soorten spelers voor videowall

Over het algemeen leveren wij videowalls met HDMI vanaf de bron (bv. XMPof MBR spelers). Tegenwoordig leveren we ook 4K met de XMP-7300.

IAdea media player - digital signage

MBR-1100 Speler

MBR-1100 is de meest compacte mediaspeler in het IAdea-assortiment. Zonder enige functionaliteit en prestaties op te geven, is de speler teruggebracht tot ongeveer de grootte van een vuist. Dit betekent dat hij klein genoeg is om achter je schermen te verstoppen en dus in elke omgeving te gebruiken is.
 
Grootte is een belangrijke factor voor mediaspelers. Grotere mediaspelers zijn niet zo gemakkelijk om te verbergen, waardoor het minder veilig en aantrekkelijk is. Door gebruik te maken van de MBR-1100 plaatst je jouw displays veilig en sfeervol waar je maar wilt.
XMP6250

XMP-6250 Speler

Deze speler biedt HD-videoweergave voor vloeiende 1080p-video en geavanceerde ingebouwde verwerkingskracht voor verbluffende weergave van HTML5-content. Net als al onze spelers is de installatie een fluitje van een cent met de XMP-6250. Sluit de stroom, het netwerk en HDMI kabel aan en je kunt aan de slag. Net als al onze spelers heeft de XMP-6250 geen ventilator, maar blijft hij toch 24/7 koel met ingebouwd automatisch herstel om alles draaiende te houden, ongeacht de omstandigheden. Het bevat een micro-SD-poort met uitbreidbaarheid tot 32 GB voor langere presentaties.

 
IAdea media player - digital signage

XMP-6400 Speler

Met deze speler kun je videobronnen integreren met dynamische HTML5- of afbeeldingscontent om live videoweergave op elk scherm te tonen. De speler heeft een HDMI-ingang. Hiermee kan je elke videobron aansluiten, van een camera tot live tv, en deze in real-time afspelen. Creëer displays in ‘L-bar’-stijl die live video’s laten zien samen met jouw unieke branding. Of gebruik onze geïntegreerde logo-overlay om jouw branding toe te voegen aan elke videobron.
 
XMP-7300

XMP-7300 Speler

IAdea XMP-7300 heeft de perfecte processor die de implementatie van aangepaste en op afstand beheerbare kiosken vereenvoudigt. Retailers en handelaren kunnen het integreren met slimme technologie zoals sensoren, camera’s, knoppen en lezers om een ​​betere unieke merk- en gebruikerservaring te bieden. De XMP-7300 heeft een consistent krachtige quad-core grafische engine met de beste prestaties, uitstekende energiebesparingen en zorgvuldige beveiliging.

Mediatype voor video

Display met geïntegreerde settings

Displays met videowall-ondersteuning worden geleverd met instellingen voor videowalls die in het menu zijn geprogrammeerd, dit wordt ingesteld via de afstandsbediening. De mediaspeler gaat eerst naar scherm 1 en maakt verbinding met de rest van de schermen (daisy chain) via de DP-bekabeling (displayport). Let op! Het wordt aanbevolen om maximaal 16 schermen aan te sluiten, bij meer schermen is extra hardware vereist.

Niet-ondersteunde display

Bij gebruik van displays zonder videowall-ondersteuning moet er een koppeling zijn tussen de mediaspeler en de videowall en vervolgens weer de videowall-controller. In plaats van de displays via een serieschakeling te besturen, wordt een videocontroller zoals de Datapad FX4 gebruikt.

Hoe installeer of maak je een videowall voor je bedrijf?

Hulp nodig bij de installatie?

Je kan een videowall huren, maar het is ongetwijfeld veel voordeliger om zelf een narrowcasting videowall te installeren, wij zorgen voor alles dus een technicus heb je niet nodig. Voor ondersteuning zijn wij altijd telefonisch bereikbaar.

Zo hoef je je geen zorgen te maken over termen als SOC, daisy en bezel. Wij regelen alles voor je, inclusief overleg met binnenhuisarchitecten en het instellen van beugels, uitlijning, kalibratie. Ook installeren we koelsystemen voor extreem heldere LED-reclameschermen en zorgen we voor het verwijderen van stof.

Hoe werkt een videowall en wat heeft het nodig?

Een videowall vereist een speler, scherm en beugels om te werken. Niks anders!

Onderhoud videowall

Afhankelijk van de koeling en de ruimte achter de schermen zal het stof zich in de loop van de tijd in meer of mindere mate achter de schermen ophopen. Dit maakt interne koeling moeilijk. Daarom wordt aanbevolen om preventief onderhoud in de begroting op te nemen. De ruimte achter de schermen is stofvrij. Dit kan gecombineerd worden met een kalibratie. Om bij oudere schermen de hoogste kwaliteit uit de schermen te halen, is het aan te raden deze te kalibreren. Dit gebeurt met een laptop met camera plus de software van de leverancier.

Gratis demo videowall: software voor contentbeheer voor videowall

voordelen van videowalls

Communicatie:

Tegenwoordig zetten veel bedrijven steeds vaker in op videowalls om een ​​communicatieve link met hun publiek te genereren, zowel door ze in ontvangstruimten als in videokamers te plaatsen. Een videowall is een van de meest gekozen opties als het gaat om het trekken van de aandacht van het doelwit, omdat het opvalt door zijn technologische en communicatieve niveau.

Creativiteit:

Dit systeem geeft de klant de mogelijkheid om te spelen met hun stijlen en vormen naar hun voorkeur in te richten op de manier die zij willen. De videowall geeft de klant het voordeel om de schermen naar eigen wens in te richten; van de vorm van een bloem tot een molenmozaïek. Dit systeem geeft de mogelijkheid om met deze vormen te spelen om de klant nog meer op het beeld te kunnen attenderen.
Videowall 9 pantallas
text

Effectiviteit:

Een ander voordeel van dit systeem is de pixeldichtheid. Pixeldichtheid is het aantal gevonden pixels per oppervlakte-eenheid, dat wordt bepaald door de resolutie en grootte van het scherm waarop de inhoud wordt weergegeven. Bij het vergroten van een geprojecteerd beeld neemt de pixeldichtheid af. Maar in een videowall is deze dichtheid onafhankelijk van de grootte van de oppervlakte, omdat de resolutie van de videomuur toeneemt als de vorm groter wordt.

Formaten:

Het videowall systeem maakt het mogelijk om meerdere signaalformaten tegelijkertijd op verschillende schermen te verwerken. Elke bron kan andere content tonen, waardoor het mogelijk is om meer dan één product of dienst tegelijk te communiceren. Je kan ook informatieve content of inhoud uitzenden die het publiek vermaakt terwijl je meerdere aanbiedingen of promoties aanbiedt.

Video's maken voor videowalls

Content creatie voor videowall

Met onze toonaangevende uitzendplatform en exclusieve videowall software kun je een scala aan visuele marketingcontent creëren. Het verbinden van reclamedisplays vereist geavanceerdere bediening dan bij een enkel digitaal display. Gelukkig bieden wij een eenvoudig en prettig videowall aansturingssysteem en Digital Signage software. Jouw ervaring met de multi dimensionele videowall zal net zo goed zijn als met individuele displays.
 
Check onze video over Digital Signage!

Bij Easyscreen zijn we experts in videowalls in heel Nederland.

Videowall gratis demo: content beheersoftware voor videowall

Content beheersoftware voor videowall

Billboard
We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van Digital Signage zal ervaren met onze software en ondersteuning, net als onze huidige klanten in velen sectoren.
 
Als je je afvraagt ​​wat de kosten zijn van een videowall, zullen we je positief verrassen gezien ons narrowcastingsysteem goedkoop en zeer effectief is. Wij bieden daarnaast een gratis proefperiode aan, dus ervaar het zelf!
 
Wij bij Easyscreen helpen je bij elke stap. Wij kunnen je voorzien van narrowcasting schermen, mediaspelers en nog veel meer. Wij leveren de content management software voor outdoor en/of indoor LED schermen, de creatie ervan en verzorgen vervolgens de installatie en het onderhoud.

Videowall voor de beste prijs

Bekijk onze videowall tarieven om jouw videowall te bouwen, je zal versteld staan ​​van de snelheid van installatie en de prijs.

 

Bereik meer mensen

Er zijn verschillende soorten digitale displays, waarvan LED displays de meest prominente zijn in de narrowcasting industrie. Met LED schermen kun je videowalls vormen; deze kunnen bestaan uit 2 schermen of zelfs 30 schermen. De grootte van jouw videowall kan je zelf bepalen. Stel je voor hoe groot je boodschap kan zijn en hoeveel mensen je kunt bereiken!

Versterk jouw merkimago

Gigantische LED reclameschermen, met name videowalls, zijn een krachtige manier om het imago van een merk te versterken. Dit komt door de opvallende audiovisuele inhoud. 
 
Buitenreclame

Gratis demo videowall: probeer het gratis en vertel ons wat je ervan vindt

Probeer het eens en gebruik ons content management systeem voor videowall een maand lang gratis

Torna in alto