Wat is digital signage?

Digital signage, of narrowcasting, is een bijzondere, digitale vorm van communicatie om via beeldschermen informatie over te dragen aan een bepaald publiek. Dit kan op elke locatie, op elk tijdstip en de communicatie is volledig afgestemd op jouw publiek.
Per definitie is digital signage ontzettend dynamisch en het helpt organisaties hun boodschap op een laagdrempelige manier te communiceren naar medewerkers, klanten en passanten.
De bediening hiervan hoeft niet ingewikkeld te zijn en daarom is digital signage platform Easyscreen heel gebruiksvriendelijk gemaakt.

create digital signage playlists with easyscreen
Digital Signage Toepassingen

Digital signage toepassingen

De betekenis en de impact van digital signage is groot voor onze Easyscreen klanten. Een digital sign zet je in als promotie of reclamezuil in een showroom, etalage, productschappen of op gevels. Met een digital display is de informatie snel te veranderen bij de entree van een bedrijf, maar denk ook aan mededelingen in kantines, vergaderzalen of aan de receptiebalie.

Digital signage is geschikt voor kleine én grote ondernemingen. In elke branche van healthcare, automotive, corporate, retail, sports tot tankstations, restaurants en shops. Op elke plaats binnen of buiten een ruimte zijn digital displays toepasbaar.

Digital signage voor interne communicatie

Digital signage inzetten voor interne communicatie levert meteen een grotere betrokkenheid op bij je medewerkers. Je plaatst de gewenste informatie op een visueel aantrekkelijke manier op drukbezochte locaties, waardoor je meteen de aandacht vangt. Medewerkers lezen de boodschap van het scherm vaker én op een ongedwongen manier.

Voorbeelden van digital signage voor interne communicatie zijn:

  • KPI’s
  • Nieuwe productinformatie
  • Interne mededelingen
  • Vacatures
  • Jubilea en verjaardagen
  • Introductie van nieuwe medewerkers

Voor elke locatie is een passend scherm.

 

Digital signage voor externe communicatie

De nieuwe collectie, openingstijden of een prachtige promotie maak je via digital signage op een eenvoudige manier aan jouw publiek kenbaar. Informatiewijzers als displays naast meetingrooms of een persoonlijk welkom voor de bezoeker zijn slechts een van de vele mogelijkheden van digital signage. Naast informeren kun je ook entertainment als wachtverzachter instellen. Zo geef je een mix van waarde en afleiding en krijgt digital signage echt betekenis voor de bezoeker.

Voor digital out of home is een digital display uitermate geschikt. Digital displays in etalages of buiten op de gevel zijn goede opties om reclamespots of aanbiedingen te tonen aan het passerend publiek. Een dynamisch digital sign geeft de merk- of organisatiebeleving bij jouw publiek een positieve zwaai.

WOW-effect

Easyscreen heeft het WOW effect met vele, mooie designs en handige koppelingen. Maak een keuze uit het uitgebreide assortiment en vang de aandacht van het publiek voor jouw boodschap via digital signage. Door eigen videoberichten af te wisselen met andere informatie van nieuwsbronnen als het weerbericht, sportnieuws of nu.nl en daarbij je eigen social mediakanalen en andere YouTube filmpjes toe te voegen aan je afspeellijst, maak je een visueel aantrekkelijk programma.

Narrowcasting WOW-effect
Digital Signage via Easyscreen

Digital signage via Easyscreen

Met die prachtige vormgeving, templates en handige widgets heb je binnen no-time een afspeellijst gecreëerd die er goed uitziet. Want Easyscreen is juist heel eenvoudig voor gebruikers. Zo blijft je programma altijd up to date en kun je veranderingen snel doorvoeren. Jij blijft met deze digital signage altijd in control.

Wat is jouw definitie van digital signage?

Als je Easyscreen eenmaal hebt geprobeerd, wil je geen ander digital signage platform meer. Want iedereen heeft andere wensen, dus we hebben een enorm aanbod aan widgets, templates en koppelingen zo paraat op ons platform.

En natuurlijk ontwikkelen we door, zodat digital signage voor jou als klant die grote betekenis blijft houden. De mix van nieuws, entertainment en informatie die je via digital signage wilt overbrengen, wil je natuurlijk in jouw huisstijl en op jouw manier presenteren.

Digital Signage in restaurant
Digital Signage Op Maat

Op maat

Toch wil je wellicht iets anders, een aanvulling, iets als narrowcasting op maat. Met onze jarenlange ervaring op gebied van techniek, content en design is geen uitdaging te groot. We maken prachtige templates in eigen (huis)stijl. Natuurlijk hanteren we altijd onze hoge kwaliteit. Vraag maar raak, geen verzoek is te gek.

Scroll naar boven