Hoe te adverteren in winkelcentra

Een winkelcentrum is een ruimte waar dag na dag veel mensen komen om bepaalde producten en diensten te kopen; het maken van een goede promotiestrategie is essentieel om meer en beter jouw producten of diensten te verkopen. Daarom gaan wij jou in dit bericht vertellen hoe je kunt adverteren in winkelcentra en hoe je kunt profiteren van narrowcasting.

adverteren met etalageschermen in winkelcentra

De sleutel tot adverteren in winkelcentra

Hierbij de kernpunten voor het succesvol adverteren in winkelcentra: 

  • Omgeving: het is meestal een vermenselijkte en multichannel ruimte, met een klant die onmiddellijk informatie wil.
  • Niet alleen het merk wordt gewaardeerd: ook het milieu, het respect voor het milieu en het sociale bewustzijn wordt waarde aan gehecht. Om die reden worden bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) ondernemen, beter gewaardeerd.
  • Klant: is een persoon, dus je moet een dialoog met hem aangaan. Op die manier kun je jouw boodschap beter overbrengen en zal de gebruiker een positieve perceptie van je bedrijf hebben. Bovendien is het belangrijk dat je een winkelervaring biedt die verschilt van die van de concurrentie en de online handel.
  • Krachtige narrowcasting: dit is het meest aanbevolen visuele communicatiemedium met de meeste kracht om informatie over te dragen. De functie ervan is zich te richten tot een specifiek publiek, met gepersonaliseerde informatie en entertainment, afhankelijk van plaats en tijd. 
  • Herkenbare boodschap: kwaliteit gaat boven kwantiteit; je moet een boodschap creëren die je onderscheidt van jouw concurrentie en die jouw potentiële klanten zich altijd zullen herinneren.
  • Acties om massaal gegevens te verzamelen: Je kunt alle communicatie- en marketingstrategieën van jouw bedrijf optimaliseren; je kunt ook onmiddellijk het gedrag van jouw klanten analyseren.
  • Het familiepubliek is elementair: loyalty clubs voor kinderen zijn een geweldige strategie om een band met de kleintjes te scheppen, zodat ze graag bij jouw zaak terugkomen.
  • Boeiende promotionele acties: ontworpen om taltijd de aandacht te trekken van de doelgroep die jouw interesseert.

Hoe breng je reclame over?

Het eerste wat je moet analyseren voordat je in winkelcentra adverteert, is wat jouw specifieke doelgroep is; met andere woorden, de gebruikers die je wilt benaderen en wie jouw belangrijkste klanten zijn.

Zodra je die hebt, moet je een gedetailleerde studie maken over het type consument dat naar elk winkelcentrum gaat, op welk tijdstip elk profiel dat doet, in welke periodes zij gewoonlijk meer gaan of waarom zij dat doen.

Wanneer je al deze informatie hebt verzameld, kun je het medium kiezen waarin je jouw bedrijf wil promoten en een boodschap ontwikkelen; deze moet direct, opvallend en duidelijk zijn.

Volgens een studie van de Duitse Academie voor Cultuur, Markt en Media worden reclameschermen in winkelcentra door de gebruikers als aantrekkelijker en inspiratievoller beschouwd, d.w.z. dat zij ideaal zijn voor merkopbouw, productpromotie en klantenwerving.

Bovendien staan klanten meer open voor reclame in winkelcentra en beschouwen zij deze ruimten als ideale plaatsen voor het gebruik van banneradvertenties.

Dan moet je rekenen op de hulp van de beste professionals, zodat zij jouw boodschap kunnen uitwerken en jou de beste resultaten kunnen bieden; of het nu gaat om een flyer of een plasmascherm, zij zullen in staat zijn jouw informatie op de best mogelijke manier over te brengen.

Tenslotte moet je ervoor zorgen dat je alle kennis hebt van je doelgroep en de plek waar je adverteert, zodat je de potentiële klanten op de juiste manier en op het juiste moment benaderd.

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Scroll naar boven