Kom je er niet helemaal uit?
Geeft niks!

Vind veelgestelde vragen hier.

Werking

Kan ik binnen Easyscreen zelf fragmenten maken?

Ja, Easyscreen biedt hiervoor zogenaamde templates (sjablonen) waaraan je heel eenvoudig zelf jouw eigen tekst, afbeeldingen en filmpjes kan toevoegen. Het resultaat is een professioneel videofragment.

Kan ik eigen afbeeldingen gebruiken in Easyscreen?

Ja, je kan eigen afbeeldingen gebruiken. Deze kan je uploaden vanaf jouw eigen computer en opslaan in jouw bibliotheek in Easyscreen om vervolgens te gebruiken. De afbeeldingen kunnen maximaal 20MB groot zijn en kunnen de volgende bestandsformaten hebben: JPG, PNG.

Kan ik eigen filmpjes gebruiken in Easyscreen?

Ja, je kan eigen filmpjes gebruiken. Deze kan je uploaden vanaf jouw eigen computer en opslaan in jouw bibliotheek in Easyscreen om vervolgens te gebruiken. De filmpjes kunnen maximaal 20 Mb groot zijn en kunnen de volgende bestandsformaten hebben: MPEG2, MP4 of AVI. Natuurlijk kan je verschillende filmpjes combineren tot een playlist.

Ik hoor bij een formule, hoe krijg ik de kant-en-klare filmpjes van de formule?

In jouw eigen bibliotheek binnen Easyscreen is een aparte ʻafdelingʼ ingericht voor jouw formule. Daar verschijnen automatisch de fragmenten die jouw formule voor je gemaakt heeft.

Ik wil ook actueel nieuws op mijn tv, hoe werkt dat?

Als abonnee van Easyscreen kan je kiezen uit verschillende nieuwspakketten. Je kan zelf bepalen hoe vaak je het actuele nieuws wilt zien op een dag. Het nieuws wordt automatisch ververst zonder dat je er omkijken naar hebt.

Hoe ʻweetʼ de mediaspeler dat ik een nieuw fragment heb gemaakt?

De mediaspeler maakt iedere nacht automatisch verbinding om te kijken of er nieuwe fragmenten zijn en of er een nieuwe playlist is. Deze worden dan automatisch van de easyscreen server gekopieerd naar de mediaspeler. Daar hoef je niets voor te doen. Dat gaat vanzelf.

Ik wil mijn Twitter-account laten zien op het beeldscherm. Kan dat?

Ja, dat kan. In Easyscreen is er de mogelijkheid om in een template (sjabloon) jouw Twitter-account toe te voegen en zo bijvoorbeeld jouw laatst verzonden tweet in jouw programma op te nemen en te vertonen op jouw beeldscherm.

Blijven mijn fragmenten, afbeeldingen en filmpjes bewaard binnen Easyscreen?

Ja, alles wat je uploadt of maakt kan je opslaan in jouw eigen bibliotheek binnen Easyscreen. Voor deze bibliotheek geldt een maximale grootte van 5 GB. Ruim voldoende dus!

Ik wil meer fragmenten achter elkaar afspelen, kan dat?

Ja, dat kan je doen door een programma (playlist) te maken. Dit betekent dat je de fragmenten die je wilt afspelen eenvoudig in de door jou gewenste volgorde zet. Je kan die volgorde altijd weer wijzigen, fragmenten eruit halen of juist weer toevoegen.

Kan ik bepalen op welk moment ik een fragment wil afspelen?

Ja, je kan van ieder fragment bepalen van wanneer tot wanneer een fragment afgespeeld moet worden. Zo laat je Easyscreen het planningswerk doen van jouw acties en commercials. Altijd actueel en nooit over datum.

Ik wil ook entertainment op mijn tv, hoe werkt dat?

Als lid van Easyscreen kan je kiezen uit verschillende entertainment pakketten. Je kan zelf bepalen hoe vaak je een bepaald pakket wilt zien op een dag. Het pakket wordt maandelijks automatisch ververst zonder dat je er omkijken naar hebt.

Heeft Easyscreen ook afbeeldingen voor mij die ik kan gebruiken?

Als abonnee van Easyscreen krijgt je toegang tot een databank met afbeeldingen die je kan gebruiken om jouw fragmenten een nog professionelere uitstraling te geven.

Hoe ʻweetʼ de mediaspeler dat ik een nieuw programma of fragment heb gemaakt?

De mediaspeler maakt iedere nacht automatisch verbinding om te kijken of er een nieuwe playlist of een nieuw fragment is. Deze worden dan automatisch van de easyscreen server gekopieerd naar de mediaspeler. Zolang u geen nieuwe playlist maakt, blijft de bestaande playlist gewoon doordraaien. Daar hoeft u niets voor te doen. Dat gaat vanzelf.

Abonnement

Waarom moet ik betalen voor narrowcasting?

Gratis narrowcasting software bestaat niet. Of althans het werkt niet goed. Gratis versies zijn heel beperkt of je hebt reclame-uitingen in beeld. Ze verouderen snel, want updates blijven uit en op hulpvragen krijg je geen antwoord. Gevolg: een zwart scherm. Dat wil je toch niet als professional.

Easyscreen is een zeer uitgebreid narrowcasting platform en onze klanten kunnen gebruik maken van alle features, ons servicecenter en we zijn goed te bereiken, gratis. Ook kunnen we narrowcasting software aan je wensen aanpassen, je helpen bij implementatie en houden we het narrowcasting platform altijd up to date. Voor de beste prijs. Vele duizenden klanten gingen je al voor. Bekijk zelf de mogelijkheden of ga voor onze trial versie.

Hoe lang loopt een abonnement op Easyscreen?

Hiervoor kan je zelf kiezen. Als je de mediaspeler koopt, heeft jouw abonnement een looptijd van 12 maanden. Als je de mediaspeler liever wilt huren, dan heeft jouw abonnement een looptijd van 36 maanden.

Wat is de levertijd voor Easyscreen?

Direct na jouw bestelling krijg je een wachtwoord en inlogcode toegestuurd. Je kan dan al meteen aan de slag. De mediaspeler wordt binnen 10 werkdagen naar het door jou opgegeven adres gestuurd. Bij grotere bestellingen kan een afwijkende levertijd gelden. Wij informeren je hierover. Kies je ervoor om het door ons te laten installeren, dan nemen wij na jouw bestelling contact met je op om een installatiedatum te plannen.

Ik heb meer vestigingen, wat nu?

Ook juist daarvoor is Easyscreen geschikt! Je kan de beeldschermen in al jouw vestigingen centraal aansturen. Of, als je dat wilt, iemand in jouw andere vestigingen autoriseren om dit voor je te doen. In alle gevallen geldt dat je een aantrekkelijke korting ontvangt als je meer vestigingen aanmeldt.

Hoe zit het met de rechten?

Als je normale tv-uitzendingen in jouw bedrijf vertoont, moet je daar Videma-rechten over betalen. Omdat Easyscreen uitsluitend jouw eigen fragmenten afspeelt of fragmenten die je bij Easyscreen besteld hebt, hoef je hiervoor geen rechten te betalen.

Kan ik Easyscreen uitproberen?

Ja, dat kan! Je kan dan voor een proefabonnement kiezen. Je kan Easyscreen testen voor een periode van 28 dagen. In die periode kan je kiezen of je door wilt gaan met Easyscreen of zonder verdere verplichtingen wilt stoppen.

Techniek

Wat heb ik nodig voor Easyscreen?

Om Easyscreen te kunnen gebruiken, heb je een Easyscreen abonnement nodig. Dit abonnement kan je bestellen via deze site. Je krijgt dan jouw eigen unieke gebruikersnaam en wachtwoord toegestuurd, waarmee je kan inloggen. Van hieruit werkt je met Easyscreen. Je bedient Easyscreen vanaf een PC of Mac. Naast het abonnement heb je een Easyscreen mediaspeler nodig. Deze mediaspeler bestel je gelijktijdig met jouw abonnement. De mediaspeler moet aangesloten zijn op een breedband internetverbinding enerzijds en één of meer beeldschermen anderzijds. De fragmenten die je wilt tonen op jouw beeldscherm worden via Easyscreen opgeslagen op de mediaspeler en op het door jou gewenste moment afgespeeld. Tot slot heb je een werkende breedbandverbinding nodig en natuurlijk één of meer beeldschermen om het programma te vertonen.

Hoe groot is de mediaspeler van Easyscreen?

De mediaspeler is zeer compact en heeft een afmeting van 21 x 15.5 x 4.5 cm. 

Wat voor beeldscherm kan ik gebruiken voor Easyscreen?

Je kan gebruik maken van vrijwel ieder LCD/LED of Plasma scherm. Voorwaarde is dat het scherm breedbeeld is (16:9) en dat het een HDMI of VGA aansluiting. De grootte van het beeldscherm maakt niet uit en kan je zelf bepalen.

Kan ik Easyscreen vertonen op mijn bestaande beeldscherm?

Je kan gebruik maken van vrijwel ieder LCD/LED of Plasma scherm. Voorwaarde is dat het scherm breedbeeld is (16:9) en dat het een van het voorzien is van een HDMI of VGA aansluitingen heeft. Alle moderne beeldschermen hebben dit tegenwoordig.

Waarom zou ik een professioneel scherm kopen bij jullie in plaats van een consumentenscherm?

Het voordeel van een professioneel beeldscherm is, dat het ontworpen en gebouwd is voor zwaar en langdurig professioneel gebruik. Daardoor gaat een professioneel scherm langer mee en zit er standaard 3 jaar garantie op zoʼn scherm. Bovendien: als het scherm kapot zou gaan heb je recht op omruilservice op locatie. Bij een consumentenscherm wordt door de leverancier vaak professioneel gebruik uitgesloten in de garantiebepalingen en heb je geen recht op omruilservice op locatie. Maar, Easyscreen werkt op beide type schermen uitstekend!

Hoe is de service geregeld bij Easyscreen?

Als lid van Easyscreen, kan je gratis gebruik maken van de ons servicecenter. Hier kan je al jouw vragen stellen over de werking van Easyscreen en eventuele storingen melden.

Wat voor internetverbinding heb ik nodig voor Easyscreen?

Een basis breedbandverbinding volstaat. Je hebt alleen een vrije poort nodig op jouw modem/router waar je de mediaspeler op aansluit.

Kan ik Easyscreen op een bestaande internetverbinding aansluiten en wat als mijn kassa of pin hier ook op aangesloten is?

Dit is geen enkel probleem. Easyscreen maakt overdag niet of nauwelijks gebruik van jouw verbinding. Doorgaans alleen ʻs nachts om nieuwe fragmenten in te laden.

Ik heb nog geen internetverbinding, wat moet ik doen?

Geen nood, ook een internetverbinding kan je via Easyscreen aanvragen. Als je bij jouw aanvraag aangeeft dat je nog geen internetverbinding hebt, kunnen wij dit tegen een zeer gunstig tarief voor je regelen.

Hoe sluit ik de mediaspeler aan op een internetverbinding?

De mediaspeler is voorzien van een standaard netwerk/ethernet aansluiting die door middel van een standaard netwerkkabel op jouw modem/router kan worden aangesloten.

Kan Easyscreen mij helpen met de installatie?

Natuurlijk! Bij jouw bestelling kan opgeven of zelf wilt installeren, of dat je dit liever laat doen door een installateur van Easyscreen.

Wat is HD?

HD staat voor High Definition. Er zijn verschillende varianten (720i, 720p, 1080i, 1080p). Deze worden vaak allemaal aangeduid als HD. De beste variant is 1080p. Dat noemen we dan Full HD. Hiermee heb je het scherpst mogelijke beeld. De mediaspeler van Easyscreen is Full HD, 1080p. Dus, het beste van het beste!

Kan ik meerdere schermen aansluiten op één mediaspeler?

Het is mogelijk om meerdere schermen aan te sluiten op één mediaspeler. Er zal dan gewerkt moeten worden met zogenaamde videoverdelers. Hierbij gaat een videokabel (VGA/HDMI) vanuit de mediaspeler naar de videoverdeler. Vervolgens gaat vanuit de videoverdeler naar ieder scherm weer een (individuele) videokabel (eveneens VGA/HDMI). De bepaling van het type verdeler dus is afhankelijk van het videokabeltype (HDMI of VGA) en het aantal schermen. Wij bevelen aan VGA te gebruiken bij meerdere schermen/monitoren. Het gaat hierbij om één programma dat synchroon loopt over meerdere schermen.

Ondersteunde browsers

Easyscreen 3.0 ondersteunt de volgende browsers:

IE 11, Chrome 39.0, Firefox 33.0

Gebruikte plug-ins:

HTML5 video, HTML5 WebSocket API, HTML5 Local Storage, JavaScript, Cookies

Staat je vraag er niet tussen?

Neem gerust contact met ons op.

stel je vraag