3 manieren om desinformatie te bestrijden

Met de recente wereldgebeurtenissen hebben wij allen informatie gehoord uit verschillende bronnen, zowel betrouwbare als van dubieuze oorsprong. En ik weet zeker dat we ons allemaal wel eens afgevraagd hebben: wat kan ik doen om foutieve informatie te bestrijden en de mensen in mijn bedrijf (kantoor, dokterspraktijk, hotel, sportcentrum, schoonheidssalon, enz.) de meest actuele informatie te geven? Hoe krijg ik hun aandacht?

 

1. Bestrijd desinformatie met informatie

De beste manier om verkeerde informatie te bestrijden is de mensen op de hoogte te houden. Dat wil zeggen, jouw publiek voorzien van het meest actuele en relevante nieuws.

 

Hoe doe je dat? Als je schermen in je winkels hebt, kun je grote aantallen mensen op meerdere locaties bereiken.

narrowcasting content in de zorg

 

Bovendien zorgt het gebruik van narrowcasting ervoor dat de inhoud die je deelt zo “live” mogelijk is, omdat deze programma’s een directe verbinding hebben met nieuwsbronnen die onmiddellijk worden bijgewerkt via RSS-feeds. Zo kun je bijvoorbeeld jouw schermen programmeren om het voorpaginanieuws van een krant te tonen, met de zekerheid dat het nieuws automatisch op het scherm wordt bijgewerkt wanneer het op de website van de krant verandert.

€ 25,- PER MAAND

2. Trek hun aandacht met audiovisuele inhoud

Het is waar dat een foto meer zegt dan duizend woorden. Trek de aandacht van jouw publiek met video’s, animaties en infographics.

 

Gebruik jouw narrowcasting schermen om informatieve video’s met nuttige tips te tonen in openbare ruimtes met veel verkeer binnen jouw bedrijfspand. Bijvoorbeeld in de lunchruimte van het kantoor of in de receptie van jouw hotel.

 

Op internet kun je bronnen vinden waarmee je jouw eigen inhoud kunt creëren, zoals deze set met iconen die je kunt inzetten om informatie te verstrekken over de meest recente wereldwijde gezondheidscrisis. Je kunt ook gebruikmaken van sjablonen in jouw narrowcasting software om aantrekkelijke video’s te maken die zeker de aandacht van de kijker zullen trekken en hen op de juiste manier zullen informeren

 

3. Gebruik informatie uit legitieme bronnen

Easyscreen moedigt je aan om informatie uit betrouwbare bronnen te zoeken en te delen, vooral in tijden van crisis. Sites zoals de WHO of officiële overheidspagina’s. Zorg ervoor dat jouw boodschap echt is en draag niet bij aan de verspreiding van vals nieuws. Het bestrijden van desinformatie is ieders taak.

digital signage in healthcare

 

Kortom, narrowcasting is een geweldig middel om grote groepen mensen te bereiken, met relevante, informatieve en up-to-date berichten, aangepast voor elke bedrijfstak en situatie.

Met onze narrowcasting templates kun je aantrekkelijke content aanbieden die de aandacht van het publiek trekt en met relevante inhoud bijdragen aan de bestrijding van desinformatie.

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Scroll naar boven