Adverteren met digitale schermen bij jouw bedrijf

Volgens verschillende studies wordt een persoon per dag ongeveer aan 3.000 reclame-uitingen blootgesteld. Dat betekent dat een bedrijf veel concurrentie heeft en daarom niet anders kan dan de beste strategieën moet gebruiken om zijn potentiële klanten te beïnvloeden. In dit bericht tonen wij je alles wat je moet weten over adverteren op digitale schermen en het gebruik van narrowcasting techniek.

adverteren op digitale schermen

Redenen om te adverteren via digitale schermen

Hier zijn enkele redenen waarom adverteren op digitale schermen een goede optie is:

 • Zichtbaarheid: beweging trekt de aandacht; daarom is het beter bewegende audiovisuele middelen te gebruiken in plaats van stilstaande beelden.
 • Nabijheid tot de eindgebruiker: reclame op schermen helpt bij het nemen van de uiteindelijke beslissing om een bepaald product of een bepaalde dienst aan te schaffen.
 • Innovatief systeem: de nieuwste technologie maakt het verschil en geeft de gebruiker het idee dat jouw bedrijf voortdurend up-to-date is.
 • Grote impact: een beeld wordt vaak na korte tijd vergeten; een verhaal daarentegen wordt gemakkelijker onthouden.
 • Gevarieerde promoties: verschillende producten of merken kunnen in hetzelfde medium worden gepromoot; op die manier worden de kosten rendabel gemaakt.
 • Lage kosten: adverteren op digitale schermen geeft jou de mogelijkheid om een grotere impact te hebben tegen een lagere prijs. Hoewel de initiële investering hoger is, is het op lange termijn veel winstgevender dan traditionele reclame.
 • Meer data: dynamisch adverteren zorgt voor een betere leesbaarheid en bereik dan het traditionele billboard.
 • Maakt interactie mogelijk: touch screens bieden de klant de mogelijkheid tot interactie met het merk, wat zorgt voor een betere ervaring en een betere stempel in het geheugen van mensen.
 • Mogelijkheid speciale acties: reclame op schermen kan worden gebruikt als aanvulling op andere acties die in het verkooppunt worden ontwikkeld.

Veelgemaakte fouten

Investeren in reclame op narrowcasting schermen brengt meestal een grote investering met zich mee. Het is waar dat de voordelen indrukwekkend zijn en dat deze investering snel zal worden terugverdiend – zodra je het in de winkeldisplays installeert, begint het winstgevend te worden – maar toch zijn er enkele veelgemaakte fouten die moeten worden vermeden.

 • Verspilling van technologie: gebrek aan creativiteit, bereidheid of tijd zorgt ervoor dat bedrijven die digitale schermen hebben, hun volledige potentieel missen en statische beelden gebruiken in plaats van flitsende video’s of audiovisuele middelen die de juiste kenmerken aan dit medium geven.
 • Ontoereikende reclame: je moet rekening houden met de afmetingen van jouw audiovisuele inhoud (die aangepast zijn aan de grootte van het scherm), het font (die groot genoeg moet zijn en in verhouding moet staan tot de afmetingen en de plaats van het scherm) en de kwaliteit (een slordige productie kan de slechtst mogelijke reclame zijn).
 • Duratief content: als je gaat adverteren in gebieden met veel verkeer, bijvoorbeeld als je schermen plaatst in de etalages van jouw winkel, is het het beste dat deze advertenties niet langer zijn dan 10 seconden, zodat ze kunnen worden gelezen terwijl je bij een stoplicht staat of voorbij loopt. Daarom moeten ze direct zijn en is het raadzaam dat ze animaties bevatten, omdat het zo een meer dynamische boodschap wordt.
 • Niet profiteren van diversiteit: overmatig gebruik van hetzelfde audiovisuele materiaal zal klanten doen denken dat jouw bedrijf weinig moeite doet om reclame te maken. Dit kan contraproductief zijn, omdat het getuigt van desinteresse en een slordig imago van jouw merk. Diversiteit van reclameboodschappen is een van de beste manieren om een grotere impact op het publiek te bereiken en de positieve perceptie van jouw merk te verhogen.

Kortom, inzetten van reclame op digitale schermen is een van de beste opties om de zichtbaarheid van jouw bedrijf te vergroten; je moet echter wel inzetten op een dynamische, opvallende en innovatieve boodschap. Bovendien moet je rekening houden met de afmetingen van het scherm en de timing van de boodschap, zodat deze al jouw klanten op de meest effectieve manier bereikt.

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Scroll naar boven