Hotel Bewegwijzering: de beste voorbeelden

Heb je ooit gehoord van digitale bewegwijzering in hotels? Of narrowcasting in een hotel  gezien, ook wel Hotel Digital Signage genoemd, tijdens jouw verblijf? In deze post laten we jou zien wat je moet weten hierover en wat de beste voorbeelden van wayfinding zijn.

Digitale bewegwijzering in hotels, winkelcentra, en meer

 

Wat is een digitale bewegwijzering?

Digitale bewegwijzering is een systeem dat inspeelt op de behoeften van gasten en hen de weg wijst in een ruimte die zij niet kennen. Deze manier van communicatie biedt meer zekerheid, vertrouwen en comfort, waarbij wordt geanticipeerd op de behoeften van de hotelgasten en onzekerheid en chaos worden voorkomen.

 

Bewegwijzering in een hotel kan worden gezien als een reeks plattegronden die de route naar alle kamers van een locatie toont. Zo wordt het vinden ervan aanzienlijk vergemakkelijkt, zelfs in de meest complexe hotels.

 

Ze bevinden zich meestal bij de ingangen en liften van het hotel en kunnen ook bezoekers naar specifieke plekken lokken, zoals het restaurant, de bar, de spa en meer.

 

Voordelen van bewegwijzering in hotels

Dit zijn de belangrijkste voordelen van een wayfinding-systeem in jouw hotel:

  • Voor de gasten: het versnelt het in- en uitchecken; het voorkomt ook desoriëntatie en stress. Een ander voordeel voor de gasten is dat de bewegwijzering in hotels wachtrijen voor informatie overbodig maakt.
  • Voor het hotel: het vermindert de stress van de werknemers en kan de personeelskosten drukken; het optimaliseert ook de tijd en de ruimte van de hotels.

Functie van bewegwijzering in hotels

De belangrijkste functie van bewegwijzering in een hotel is de gasten te informeren in omgevingen waarmee zij niet bekend zijn. Daartoe moet worden bestudeerd waar en hoe de gewenste informatie op strategische punten kan worden weergegeven. In ieder geval moet het systeem duidelijk en eenvoudig zijn, waarbij wordt getoond wat noodzakelijk en belangrijk is en elk element dat irrelevant kan zijn, wordt weggelaten.

 

Op dezelfde manier is bewegwijzering perfect in geval van nood, aangezien het als een geleidingssysteem fungeert en de sleutel kan zijn tot het redden van levens van gasten en werknemers.

 

Voorbeelden

Er zijn veel voorbeelden van wayfinding in hotels, bijna elk hotel heeft er wel een. De meest in het oog springende installaties zijn die bij de ingangen van de hotels of in de liften, waarop wordt vermeld per verdieping welke dienst zich er bevind of hoeveel kamers er aanwezig zijn.

 

Aan de andere kant bevatten de meest verfijnde ontwerpen tekeningen of pijlen die de richting aangeven die je moet volgen om jouw bestemming te bereiken; op die manier verdwaal je niet en hoef je alleen maar de borden te volgen om snel te komen waar je wilt zijn.

 

Om alle gebruikers te bereiken, is de bewegwijzering in hotels meestal in verschillende talen beschikbaar, waarvan één de moedertaal van het land is en een andere minstens in het Engels.

 

Bewegwijzering op digitale schermen

Technologie is de belangrijkste bondgenoot van de maatschappij geworden en een essentieel element in het dagelijks leven. Tegenwoordig wordt bijna iedereen geleid door digitale schermen. 

 

Een van de voordelen van bewegwijzering in hotels is dat je de doorgang van klanten kunt garanderen, via digitale schermen verspreid over jouw locatie, waarbij zij elke ruimte kunnen bereiken door eenvoudigweg de aanwijzingen te volgen. 

 

Kortom, als je jouw gasten wilt helpen om zonder problemen door je hotel te gaan, kun je het beste inzetten op hotel wayfinding.

 

Bij Easyscreen zijn we experts in de installatie van Hotel Wayfinding. Vraag een gratis narrowcasting demo aan.

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Scroll naar boven