Narrowcasting bij de huisarts

wachtruimte narrowcasting - apotheek en gezondheidszorg

 

De gemiddelde wachttijd in jouw praktijk: als huisarts kun je het niet verkorten, maar wel een stuk aantrekkelijker maken. Steeds meer huisartsenposten, groepspraktijken en zelfstandige huisartsen kiezen voor narrowcasting in de wachtruimte van hun praktijk. Het zorgt voor een ontspannen sfeer bij jouw patiënten en het bied je de kans om meer te vertellen over jouw huisartsenpraktijk en verlaagt de werkdruk bij receptionisten en assistenten omdat je veel vaak gestelde vragen (FAQ) via de narrowcasting schermen in jouw wachtruimte kunt tonen.

 

Wachten? Jouw patiënten zien het niet zitten.  

Wachttijden in de zorg – zeker bij de huisarts – leiden vaak tot onbegrip en irritatie door een gebrek aan informatie. Omdat je als huisarts de tijd neemt voor jouw patiënten kan een consult altijd iets uitlopen. Op zich geen probleem, maar het kan grote gevolgen hebben voor de wachttijd van de volgende patiënten. Voorkom irritatie bij jouw patiënten: met relevante informatie op een wachtkamerscherm in jouw huisartsenpraktijk.

 

Narrowcasting: een graag geziene gast bij de praktijk.

De tijd die patiënten doorbrengen in de wachtkamer bij de huisarts kan eenvoudig en snel een stuk aangenamer worden gemaakt. Narrowcasting zorgt voor een prettige sfeer in de praktijk die op zijn beurt weer een belangrijke bijdrage levert aan de tevredenheid van de klant. Het maakt niet uit of je een kleine zelfstandige huisartsenpraktijk of meerdere praktijken van een keten wilt gaan voorzien van narrowcasting. Narrowcasting is schaalbaar en dat maakt het uiterst betaalbaar en een efficiënt middel voor informatievoorziening.

 

Huisarts? Acht redenen voor narrowcasting in uw wachtruimte.

narrowcasting template het weer en tijd

 

Minder stress in de wachtruimte van de huisarts dankzij actuele wachttijden

Goed geïnformeerde patiënten tonen meer begrip voor een uitloop van de wachttijd. Vertel daarom hoe lang er gemiddeld gewacht moet worden. Met narrowcasting toon je de actuele wachttijden eenvoudig op het scherm. Het schept duidelijkheid en voorkomt vervelende misverstanden.

 

Video in de  huisarts wachtruimte: van informatie tot entertainment.

Nog een bewezen effectief middel om de wachttijd in jouw praktijk te verzachten: video content. Videoclips met medisch nieuws zoals innovaties in Healthcare zijn uitermate populair. Dankzij widgets (koppelingen van nieuwsbronnen) speelt het laatste nieuws automatisch op de narrowcasting schermen in jouw praktijk. Er zijn momenteel veel informatieve en educatieve video’s beschikbaar zoals Thuisarts en NHG-video’s, NU.nl medisch nieuws en BBC Health.

 

Het wereldnieuws in uw wachtruimte.

Toon het nieuws in de vorm van internationale of lokale nieuwsflitsen op de schermen in de wachtruimte. Ook hiervoor zijn handige widgets beschikbaar. Nadat de widget is geïnstalleerd wordt het nieuws automatisch geactualiseerd. Je bepaalt zelf welk nieuws jouw klanten zien via de instellingen van jouw narrowcasting menu.

 

Praktijkinformatie in de wachtruimte.

Vergeet de folder, of de gescheurde poster op de gang. Ga voor de actualiteit en bouw aan een krachtig imago voor een tevreden klantenbestand. Met narrowcasting zet je de praktijk centraal. Stel het team voor, communiceer openingstijden of introduceer nieuwe therapieën. Geef alvast antwoord op veelgestelde vragen (FAQ) en verminder de werkdruk van jouw personeel.

 

Narrowcasting voor de wachtruimte en behandelkamer.

Narrowcasting kan zowel in de wachtkamer als in de behandelruimte worden ingezet. Verschillende schermen kunnen vanuit een centraal dashboard worden bediend en aangestuurd.

 

Bewegwijzering in de praktijk.

Heb je een groepspraktijk? Of beschik je over meerdere behandelruimtes? Gebruik narrowcasting voor de wayfinding, door schermen te plaatsen bij de behandelruimtes of de receptie. Via een centraal scherm met een plattegrond van de praktijk zorg je voor duidelijkheid.

 

Meerdere wachtruimtes een narrowcasting systeem.

We zeiden het al eerder: narrowcasting is een schaalbaar medium. Een medium dat niet alleen meerdere schermen, maar ook verschillende locaties kan voorzien van informatie. Via een centraal scherm zie je wat er speelt op verschillende schermen. Je weet dus zeker dat op alle locaties de juiste content in de juiste huisstijl wordt getoond. Afzonderlijke locaties kunnen zelf eenvoudig content toevoegen.

 

Narrowcasting: een waardevol medium

De schermen in jouw praktijk zijn trouwens ook zeer waardevol voor andere medische dienstverleners zoals diëtisten en fysiotherapeuten. Je kunt de ruimte op jouw schermen verhuren. Via jouw schermen komt ook hun boodschap waar hij thuishoort: tussen de ogen van een relevant publiek. Daar kan geen flyer of folder tegenop.

 

Narrowcasting: waar wacht u op?

Nu je dit allemaal weet wil je natuurlijk weten wat narrowcasting precies kost. Hoeveel schermen moet plaatsen en welke software je moet hebben om succesvol te zijn met narrowcasting. Bel ons even of neem vrijblijvend een voorproefje.

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Scroll naar boven