Narrowcasting in de interne communicatie mix

narrowcasting interne communicatie

Hoe vergroot je de kennis en betrokkenheid van je mensen?

De interne communicatiemix. Jargon voor alle manieren van informeren binnen een samenwerking. Erg belangrijk. En des te vervelender dat veel bedrijven en instellingen problemen hebben op dit gebied. Gelukkig kunnen we tegenwoordig een beroep doen op narrowcasting. Met als extra voordeel dat je zo de betrokkenheid bij je organisatie vergroot.

 

Wat is narrowcasting?

narrowcasting professionele schermen

Narrowcasting is doelgroep specifieke beeldschermcommunicatie. Je ziet het steeds vaker in winkelsop straat en in wachtkamers. Voor al die schermen heb je content en programma’s nodig. Die produceer je heel eenvoudig zelf met ons toonaangevende narrowcasting platform Easyscreen.

 

Narrowcasting in je interne communicatie

Aan de ene kant heb je narrowcasting in de externe communicatie. Aan de andere kant merken we dat Easyscreen steeds vaker wordt ingezet om de interne communicatie te verbeteren. Logisch: je draagt namelijk zeer gericht je boodschap over. Per afdeling, team, cluster, unit, tribe of hoe de werkvloer ook is ingedeeld. Op het juiste moment. Kort en bondig. Waarna medewerkers het grotere verhaal opzoeken via al die andere middelen in de communicatiemix. Van e-mails tot posters. Van intranet tot mededelingenbord. Van watercooler en receptioniste tot de grapevine in het algemeen.

 

Narrowcasting en je bedrijfsresultaten

Wat helemaal meerwaarde geeft, is dat je met Easyscreen makkelijk koppelingen legt met managementsoftware zoals Salesforce, SAP en Exact. Omzet per verkoper, debiteurensaldo, snelheid van betalen, marge, winst, verkochte units – al dit soort KPI’s kun je automatisch en realtime op een narrowcasting scherm laten verschijnen. Zo’n ‘feed’ kleed je dan ook nog eens aan met een van de vele designs naar keuze.

 

Narrowcasting en je bedrijfscultuur

Medewerkers zijn heel wat uren per week actief in een organisatie. Dan is het prettig als ze op de hoogte worden gesteld van het reilen en zeilen – met narrowcasting van Easyscreen. Of het klantenbestand is uitgebreid. Waar een vergadering plaatsvindt. Hoe het zit met de veiligheidsprocedures. Wie toch die nieuwe collega is. Wie er jarig is of een jubileum viert. Onderzoek wijst uit dat goed geïnformeerde mensen meer betrokken zijn. Ze zijn minder vaak ‘ziek’. Trouwer. Productiever. Klantgerichter. Daar teken je toch voor?

 

Meer weten over narrowcasting van Easyscreen?

Wil je meer weten over narrowcasting van Easyscreen? Over de voordelen van dit platform voor je interne communicatie? Laten we dan eens afspreken. We staan je met alle plezier te woord.

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Scroll naar boven