Narrowcasting in de wachtruimte: het werkt… dus waar wacht u op?

Voordat je de leesmap en het folderrek in jouw wachtruimte vaarwel zegt en definitief overstapt op narrowcasting in jouw praktijk wil je natuurlijk weten waarom narrowcasting de ideale wachtverzachter is. In dit artikel lees je alles over narrowcasting toepassingen voor de zorg.

 

We wachten wat af… Zeker in de zorg.

Wil je weten hoe lang een mens moet wachten? Schrik niet: uit onderzoek blijkt dat een mens gemiddeld 607 dagen in zijn leven in de wacht staat. Bij de kassa, op de bus, voor een stoplicht of op de trein. Deze momenten vallen echter totaal in het niet bij de wachttijden in de zorg. De wachttijd voor een afspraak bij de huisarts, polikliniek of tandarts zijn lang en vervelend. Het gevolg? Nukkige bezoekers.

 

Bezoekers weten niet waarom ze moeten wachten.

Wachtende bezoekers ervaren de wachttijd in uw wachtruimte als een regelrechte verspilling van hun kostbare tijd. Dit komt doordat bezoekers vaak niet weten waarom en waarop ze zitten te wachten. Kortom, er is geen begrip voor de situatie. Dus ook geen begrip voor u als behandelaar. Logisch dus dat veel behandelaars in de zorg op zoek gaan naar een manier om de wachttijd zo aangenaam mogelijk te maken.

 

Ook u kunt de tijd laten vliegen. Met narrowcasting.

Neemt u het van ons aan: u hoeft geen entertainer te zijn om het de wachtenden in je wachtruimte naar hun zin te maken. Met een goed narrowcasting systeem en de juiste software zorgt u voor een ontspannen sfeer. U informeert, entertaint en adverteert op een plek waar uw publiek op relevante content zit te wachten: uw wachtruimte. Narrowcasting is een krachtig medium die de wachttijd verzacht en ondertussen efficiënt communiceert met de mensen die er toe doen: uw bezoekers. Met slechts een of meerdere schermen, de juiste software en de juiste content laat u de tijd vliegen.

 

Investeer in narrowcasting, ze zitten erop te wachten.

Met narrowcasting in de wachtruimte van uw praktijk maakt u van wachttijd quality-time; tijd die als prettig wordt ervaren. U komt namelijk met handige (lees relevante) informatie via dynamische schermen in een relevante omgeving. Zie narrowcasting daarom als een handige service van de zaak.  Met de juiste software (koppelingen, widgets, sjablonen en templates) is narrowcasting het ideale medium om de bezoekers van uw praktijk iets te vertellen over producten, procedures, openingstijden en behandelmethoden. Tot zover de theorie. Maar hoe brengt u narrowcasting in de praktijk? Of liever gezegd, uw praktijk?

 

Narrowcasting in de praktijk: de ideale wachtverzachter

Entertainen, informeren en dirigeren. Het zijn de drie dingen die het klimaat in de wachtruimte van de praktijk een stuk aangenamer maken. Het maakt niet uit of u een fysiotherapeut, dierenarts, diëtist, logopedist of acupuncturist bent, iedereen kan overweg met narrowcasting. Gebruik narrowcasting in de wachtruimte uw praktijk om:

  • De wachttijd verzachten: entertainen

Met de juiste software zorgt u voor een uitgebalanceerde mix van landelijk of lokaal nieuws, weerberichten, lokale evenementen en relevante info zoals de aankomst- en vertrektijden van het OV. Wissel het af met informatie over de praktijk (openingstijden, teamleden, behandelmethoden, bezoekerservaringen en mededelingen). Uit ervaring weten wij dat mensen op een mix van entertainment en nieuwtjes zitten te wachten. Met een of meerdere narrowcasting schermen in de wachtruimte verzacht u de wachttijd en verhoogt de bezoekerstevredenheid.

  • Wachttijd communiceren: informeren

Als mensen weten waarop ze zitten te wachten dan ontstaat er meer begrip voor de situatie.

Een digitaal volgnummer systeem biedt uitkomst. Het is eenvoudig in gebruik en vormt een logisch onderdeel van de informatie op de schermen. Dankzij de juiste narrowcasting software heeft u totale controle over de wachttijden en de logistiek binnen de wachtruimte. Meerdere medewerkers kunnen het systeem bedienen en hebben dus inzake in de actuele situatie in de wachtruimte.

  • De weg wijzen: dirigeren

Ook zoiets. Ben je als bezoeker eindelijk aan de beurt, weet je vervolgens niet waar je moet zijn. Dubbele pech. Dubbele irritatie. Vertel daarom vooraf waar ze moeten zijn door het digitale volgnummer systeem te koppelen aan het nummer van de betreffende behandelruimte. Door te laten zien wie er behandelt, creëert u gemoedsrust. Voor grote praktijken loont het om schermen naast of boven de deur van de behandelruimte te plaatsen. Zo ziet iedereen duidelijk waar hij of zij moet zijn. Wilt u laten zien dat de bezoeker welkom is? Toon een persoonlijke welkomstboodschap op een scherm bij de receptie.

 

Nu bent u aan de beurt.

Nu u weet wat narrowcasting kan doen voor uw wachtende bezoekers, wilt u natuurlijk meer weten over narrowcasting. Dat vertellen wij u graag. Neem gerust contact op.

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Scroll naar boven