Narrowcasting in retail? Zo haal je meer (veel meer) uit de informatieschermen in je winkel.

Instore narrowcasting scherm

Een informatiescherm in je winkel is leuk, maar hoe zorg je er nou voor dat je extra verkoopkansen genereert en je alle klanten op een prettige manier informeert? Een informatiescherm boven de balie, in je etalage of je showroom moet iets toevoegen.
En – belangrijker nog – iets opleveren. In dit artikel vertellen we je precies hoe je met narrowcasting maximaal rendement haalt uit de informatieschermen op de zaak.

 

Loop binnen met narrowcasting.

narrowcasting in retail - etalage scherm

 

Met een informatiescherm tover je de etalage eenvoudig om tot een aandachtstrekker van jewelste. Met een narrowcasting-systeem en de juiste info geef je de mensen die je winkel normaliter links laten liggen de perfecte reden om even naar binnen te lopen. Hoe? Verras ze met relevante aanbiedingen, kom met productinformatie of maak een krachtig mededeling met inspirerende video’s over je dienst of product. Met narrowcasting geef je ze dat extra duwtje in de rug.

 

Een perfecte shopper experience? Narrowcasting zorgt dat het klopt.

Als je mensen wilt inspireren moet alles kloppen. Retail is detail, dus zorg ervoor dat de content op je informatieschermen er fantastisch uitziet. Met de juiste narrowcasting software is dit een fluitje van een cent. Stel van tevoren wel even vast wat je precies gaat vertellen.


Wat moet narrowcasting voor je gaan doen? De omzet verhogen? Zorgen voor een betere band met je publiek? Traffic genereren? Informeren over je productaanbod? Jij mag het zeggen. Met een goed content plan en de juiste software lever je een pakkend verhaal.

 

Point of sale en narrowcasting een gouden combinatie.

narrowcasting effectiviteit in retail - Point of sale

Op het gebied van point of sale hoeven wij jou natuurlijk niets te vertellen. Maar wist je dat je met kleine schermen in je schappen de verkoop een extra boost kunt geven? Ga maar na: er draait video naast je product. Met een narrowcasting oplossing zoals POS TV ben je dus daar waar de koopkriebels heersen: in het schap, recht tussen de ogen van je klant.

 

Kinderen in de winkel? Geef ze afleiding!

Wie een optimale shopping experience wil bieden in retail moet op de kleintjes letten. Want kinderen zijn leuk, maar kunnen ook een enorme stoorzender zijn. Het gejengel van kids is niet bepaald bevorderend voor de verkoop. Met Kids TV los je het op. Want je zorgt voor afleiding. Lees: rust. Via een informatiescherm op een rustige plek trakteer je de kids op een bruisende combinatie van tv-programma’s, spelletjes, cartoons en muziek. Kinderen blij, ouders blij, kassa bij.

 

Doe meer met je socials!

Koppel je social account aan narrowcasting en laat je klanten real time meegenieten van je likes, shares en duimpjes omhoog in je retail winkel. Met Social Media TV integreer je al je social media kanalen zoals YouTube, Facebook, Pinterest en Instagram eenvoudig in je narrowcasting content. Door middel van een automatische koppeling toon je altijd je nieuwste posts op het scherm. Inspireer je klanten. Laat ze een foto plaatsen met jouw specifieke hashtag en toon hun post op jouw scherm.

 

Maak van je route een rode loper.

De klant is koning, onthaal hem daarom als een vorst. Narrowcasting doet het voor je. Want met narrowcasting vertel je waar je klanten precies moeten zijn. Kleine informatieschermen zorgen bijvoorbeeld voor een heldere bewegwijzering, grote informatieschermen op centrale plekken geven een overzicht van de afdelingen.

 

Narrowcasting versterkt je storytelling

Narrowcasting is perfect geschikt voor jouw verhaal en krachtige branding. Geef bezoekers iets te zien of iets te lezen op de route door je retail gebouw. Verras ze tijdens het wachten met leuke weetjes of geef ze argumenten waarom ze juist bij jou moeten kopen. Wij weten uit ervaring dat mensen het op prijs stellen.

 

Nooit meer out of stock!

Loop geen verkoop meer mis en koppel je online shop aan je fysieke winkel en laat je online-assortiment gewoon zien op touchscreens. Is een product in je winkel niet voorradig? Bied klanten de mogelijkheid om het ter plekke online te bestellen. Vanaf nu loop je geen verkoopkans meer mis.

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Scroll naar boven