Voordelen van digitale menuborden in restaurants

Technologische producten en vooral narrowcasting zijn essentiële elementen geworden in de dagelijkse samenleving, zelfs voor het bestellen van eten in restaurants. Heb je al gehoord over digitale menuborden voor restaurants? Hieronder alles wat je erover moet weten.

 

QR menu

 

Wat zijn digitale menuborden?

Een digitaal menubord in een restaurant is een digitaal scherm waarop je alle gerechten die worden geserveerd kunt zien; je vindt er volledige menu’s, promoties, wijzigingen in het menu, ingrediënten, voedingswaarden en hun prijzen.

 

Bovendien worden ze vaak gebruikt om de verkoop te stimuleren, via video’s en foto’s. Momenteel zijn er in deze categorie 7 templates beschikbaar waarmee je de producten, openings- en sluitingstijden en speciale aanbiedingen kunt tonen.

 

Het is belangrijk erop te wijzen dat deze TV-menu’s een QR-code bevatten, die op de tafels is aangebracht, zodat de klanten het menu vanaf hun eigen mobiele telefoon kunnen scannen en bekijken; bovendien is het niet nodig een toepassing te downloaden, aangezien de smartphone zelf het lezen van de code met zijn camera mogelijk maakt.

 

Functies

Dit zijn de belangrijkste functies van het digitale menubord voor restaurants:

 

 • Gebruiksgemak: zij maken gebruik van een content creator waarmee je de informatie die je publiceert snel en gemakkelijk kunt ontwikkelen, bewerken en beheren.
 • Creatie van menu’s en digitale advertenties: je kunt de meest relevante informatie over jouw bedrijf of welke menu’s beschikbaar zijn voor klanten bekendmaken.
 • Segmentering: Je kunt speciale menu’s of promoties laten zien afhankelijk van het gebied waarin het bedrijf is gevestigd; dit is vooral aan te bevelen voor grote ketens.
 • Vermindering van middelen: Je vermijdt gedrukt materiaal dat aanzienlijke investeringen in tijd en geld vergt; bovendien kunnen fouten snel worden gecorrigeerd.

digitale menuborden

 

Voordelen van digitale menu’s

Hier zijn de belangrijkste voordelen van het hebben van digitale menuborden voor restaurants:

 • Snelheid: met dit apparaat kun je het aanbod via LCD-schermen zien en kunnen obers, die gewoonlijk een tablet hebben, bestellingen sneller en gemakkelijker noteren.
 • Wijziging: je kunt wijzigingen aanbrengen, nieuwe menu’s introduceren en aanbiedingen, prijzen en commentaar toevoegen op een zeer eenvoudige en voordelige manier. Het menu is zo altijd up-to-date.
 • Toegang zonder app: met de eigen camera van de telefoon kan men de QR-code scannen om toegang te krijgen tot de digitale content. Als de klant geen mobiele telefoon heeft, kan men bovendien op de reuzenschermen alle informatie lezen.
 • Informatie opnemen: digitale menuborden voor restaurants zijn zeer aan te bevelen omdat je er alle informatie op kunt vermelden die klanten nodig hebben; van de ingrediënten van de producten zelf tot allergieën.
 • Aanpasbaar: het digitale menubord voor restaurants is ontworpen om zich aan te passen aan de esthetiek en het imago van jouw locatie; bovendien kun je de inhoud van het menu vertalen in andere talen.
 • Investering: hoewel jouw investering hoger is, is zij op lange termijn zeer winstgevend. Digitale menukaarten hoef je niet te laten drukken en je bespaart ook werkuren. Om je een idee te geven; na ongeveer 18 maanden heb je de kosten van de investering eruit gehaald.
 • Aanbevolen producten: de meest gevraagde producten, aanbiedingen of aanbevelingen van de chef.
 • Interactieve menukaart: naast de naam en de ingrediënten van elk menu worden ook foto’s van de gerechten getoond, wat het menu aantrekkelijker maakt. Belangrijk is ook dat de klanten zelf hun mening kunnen achterlaten in de feedback sectie.
 • Lokale informatie: je kunt nu de openingstijden of de verschillende promoties van het restaurant te weten komen.

Met andere woorden, digitale menuborden voor restaurants zijn zeer aan te bevelen omdat zij de beweeglijkheid in de keuken bevorderen en de klant meer informatie geven om de bestelling te plaatsen.

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Scroll naar boven