3 manieren waarmee narrowcasting zorgt voor een betere klantervaring

Narrowcasting in Retail

Detailhandelaars vechten tegen e-commerce door iets aan te bieden dat e-commerce niet kan: een ervaring. Winkels kunnen het gemak en de prijzen van e-commerce niet bieden, dus ze creëren klantervaringen van een hoger niveau om hun aanbod te differentiëren. Dit is niet alleen om te concurreren tegen e-commerce, het is ook om tegen elkaar te concurreren. Het aanbieden van een smiley klantenservice is nu precies wat je verwacht, het helpt niet om op te vallen. Narrowcasting vervaagt de grenzen tussen de digitale en fysieke wereld om een ​​boeiende klantervaring in de winkel en service te bieden die shoppers van achter hun computer naar een winkel gaan.

 

Retail is nu al goed voor 25% van de omzet van de narrowcasting industrie en meer winkels blijven de voordelen van narrowcasting en de kansen die deze kunnen creëren erkennen, zelfs voor winkels die voornamelijk e-commerce zijn. Omnichannel-marketing is nu essentieel voor retailers; ze moeten een consistent merkimago en klantervaring bieden op alle platforms, inclusief online, op mobiel en in de winkel. Narrowcasting biedt de oplossing om de ontkoppeling tussen de klantervaring in de winkel en online te verwijderen door winkels met online promoties te verbinden, het verhaal van het merk te vertellen en zinvolle aanrakingspunten te creëren.

 

Engagement and Awareness

digital signage

Verbinden met klanten is absoluut van levensbelang voor retailers. Klanten – met name jongere mensen – zijn op zoek naar meer dan alleen een tastbaar product wanneer ze aankoopbeslissingen nemen. Ze analyseren ook het merk: het beeld, verhaal, reputatie, waarden en beoordelingen. Het zijn deze factoren, samen met een goed product, die ervoor zorgen dat klanten terug blijven komen, en narrowcasting stelt detailhandelaren in staat om ze allemaal in de winkel te delen.

 

De beste manier om een ​​aantrekkelijke digitale klantervaring te creëren, is met behulp van narrowcasting schermen. De content van een narrowcasting scherm heeft een recallpercentage van 52% bij klanten, wat hoger is dan tv, radio, magazine, posters en billboards. De displays worden opgemerkt, maar ze zijn ook vertrouwd: de narrowcasting van een winkel wordt door 68% van de klanten gezien als een betrouwbare indicator voor de producten en services van een bedrijf. En met interactieve schermen kan ook een persoonlijke klantervaring worden gecreëerd. Klanten kunnen actief deelnemen aan schermen om informatie en content te vinden die beter is afgestemd op hun voorkeuren en behoeften.

 

Sales

Uit een studie bleek dat 80% van de winkels die narrowcasting gebruikten, een omzetstijging van 33% zag. Narrowcasting creëert meer goed geïnformeerde klanten die zich meer op hun gemak voelen bij het nemen van beslissingen en aankopen. Een winkel kan nog meer product-, merk- en winkelinformatie weergeven om het klanten gemakkelijker te maken om een ​​aankoop te doen en om de winkel invloed te laten hebben op hun aankoopbeslissingen.

 

Krachtige en opvallende content kan bijvoorbeeld impulsaankopen met maximaal 20% stimuleren en ongeveer 70% van de klanten heeft een product of service gekocht omdat er een teken in het oog viel. Dus, met strategisch geselecteerde content en locaties, is het mogelijk om het productbewustzijn te vergroten en tegelijkertijd een oproep tot actie te maken voor bepaalde producten naar keuze.

 

Narrowcasting Toepassingen voor een aantrekkelijke digitale klantervaring

1. Etalage

etalage schermen

De eerste mogelijkheid om een ​​potentiële klant te binden en hen naar een winkel te lokken, is de etalage. En het is belangrijk dat de mogelijkheid om dit te doen niet wordt gemist, aangezien 80% van de klanten aangeeft dat ze een winkel zijn binnengegaan vanwege de narrowcasting schermen. Dit is grotendeels te wijten aan de beweging en verandering van de content. Door content te tonen die geanimeerd is of een video, is de kans groter dat er een voorbijganger in de buurt komt.

 

Met deze aandacht moet een winkel laten zien wie het is. Video content is een zeer effectieve manier om het imago en de waarden van het merk te laten zien en om te laten zien hoe een product verbinding maakt met een bepaalde levensstijl. Een poster kan een model, klant of beroemdheid tonen met een product, maar narrowcasting kan laten zien hoe ze het gebruiken. Voeg video’s van het product in actie, promotionele content en een muur voor sociale media toe waarin klanten worden getoond die het product gebruiken.

 

Narrowcasting content kan eenvoudig worden bijgewerkt, gewijzigd en gepland. Dit betekent dat de content altijd relevant zal zijn en de huidige focus weerspiegelt die in de winkel plaatsvinden. Het is mogelijk om de content relevant te houden voor het tijdstip van de dag, de dag van de week of het seizoen. Op het scherm kunnen promoties worden weergegeven voor producten die ’s ochtends beter worden verkocht dan ’s avonds, vervolgens word er overgeschakeld naar artikelen die relevanter zijn voor de avond en tot slot. Wanneer de winkel wordt gesloten laat je, promotionele content, openingstijden en de online winkel zien. Wanneer een winkel nieuwe releases beschikbaar heeft, is de beste manier om ervoor te zorgen dat iedereen er van weet  is met narrowcasting schermen in het etalage.

 

2. Op de winkelvloer

POS tv

Het plaatsen van narrowcasting schermen bij de producten zal klanten helpen bij het kiezen van welk product ze willen kopen. Tot 72% van de aankoopbeslissingen vindt plaats op de productlocatie, dus narrowcasting op dat laatste moment biedt een geweldige manier om te bepalen welke items klanten kopen. Ongeveer 70% van de klanten geeft aan dat narrowcasting hen waarschijnlijker maakt om de aanbevolen producten te kopen en 44% geeft zelfs aan dat het hen voldoende zou beïnvloeden om het afgebeelde product te kopen in plaats van degene die ze oorspronkelijk hadden gepland om te kopen. De content om dit te doen kan productvergelijkingen en de nieuwste promoties omvatten of het kan gericht zijn op upselling en cross-selling door aanbevelingen te tonen en add-on-items en pakketten te promoten.

 

Grote schermen met name videowanden zijn een krachtige manier om het imago van een merk te versterken en de sfeer van een winkel te bepalen. Het gebruik van HD-foto’s en video’s van lifestyle en entertainment laat zien waar het merk verbinding mee wil maken en de perceptie van het merk voor de shoppers vormgeven. Het kan ook promotionele content tonen die het verhaal en de waarden van het merk weergeeft, die vervolgens naar de producten worden overgebracht. Wanneer klanten iets in een winkel kopen, zullen ze voelen dat ze ook de waarden kopen en een deel van het verhaal voelen.

 

Het delen van socialmedia-activiteiten heeft een vergelijkbaar effect. Toon een interactieve gefilterde feed met berichten van klanten die werden gedeeld met behulp van de hashtags van het merk. Dit toont de betrouwbaarheid van het merk, toon de producten in actie en moedig verdere recensies op social media aan. Klanten zouden vaak niet overwegen om hun merkervaringen op sociale media te delen, tenzij ze worden aangemoedigd, dus zijn narrowcasting schermen belangrijk voor het stimuleren van reviews. Het volgen van de accounts van het merk en het deelnemen aan hashtag-campagnes. Een zware aanwezigheid op social media maakt het veel gemakkelijker om jongere mensen te bereiken.

 

Bovendien hebben veel winkels complexe lay-outs die moeilijk te navigeren zijn. Narrowcasting wayfinding biedt klanten een eenvoudige en mogelijk interactieve manier om erachter te komen waar het product is waar ze in geïnteresseerd zijn en hoe ze daar kunnen komen vanaf hun huidige locatie. Het kan ook worden gebruikt als een manier om te beïnvloeden, door klanten naar bepaalde producten en gebieden in een winkel te leiden. Als een promotie momenteel plaatsvindt in een bepaald deel van de winkel, kan wayfinding ervoor zorgen dat klanten hiervan op de hoogte zijn en het kunnen vinden.

 

3. Wachtrijen en Kassa’s

Door narrowcasting schermen naast wachtrijen in te stellen, wordt de verwachte wachttijd van klanten met 35% verlaagd. Als klanten niet het gevoel hebben dat ze zo lang in de rij staan ​​te wachten in de winkel, zullen ze eerder terugkeren. Bovendien is dit de perfecte gelegenheid om klanten meer content te laten zien, aangezien ongeveer 70% van de klanten aangeeft dat ze tijdens het wachten in de rij narrowcasting schermen bekijken. Tijdens het wachten worden ze niet gestimuleerd en bevinden ze zich in een hoge wachttijd locatie, wat betekent dat langere video content ook effectief kan worden gebruikt.

 

Klanten hebben zelf in een onderzoek gezegd dat ze informatie willen zien over verkoopitems, lokaal weer, evenementen in de winkel en nieuwe services terwijl ze in de rij staan. Niet alleen willen klanten ze, maar ze zijn ook een geweldige inkomstengenerator. Een scherm kan hen verleiden om nog een laatste item te kopen, terug te komen voor meer aanbiedingen in de toekomst en een bezoek te brengen aan de online winkel. En de advertenties van een scherm bij de uitgang zorgt ervoor dat klanten eerder naar het product zullen zoeken de volgende keer dat ze in de winkel zijn. Dat is de beste locatie voor een call-to-action voor 51% van de klanten.

 

Easyscreen: Hoe we jou kunnen helpen

Narrowcasting Content Templates

Onze narrowcasting software heeft een uitgebreide bibliotheek met templates en afbeeldingen die je kunt gebruiken om snel content voor jouw beeldschermen te ontwerpen en te uploaden om een ​​aantrekkelijke digitale klantervaring te creëren.

 

Bekijk enkele van onze oplossingen waar we zojuist over gesproken hebben:

  • Met Social Media TV kun je contact maken met je publiek, anticiperen op wat ze zeggen en interactie en betrokkenheid stimuleren.
  • Met Wayfinding TV templates komen jouw klanten op de bestemming waar ze moeten zijn
  • POS TV geeft product en promotie informatie bij het schap
  • Etalage TV krijgt potentiele klanten in de winkel

Labelen

Je kunt jouw content en mediaspelers labelen met onze narrowcasting software. Dit maakt het heel snel en eenvoudig om je content af te spelen waar en wanneer je maar wilt. Label je mediaspelers op basis van stad, regio, land of hoe je maar wilt. Dit maakt het gemakkelijk om met slechts een paar klikken content aan een weergave en afspeellijst toe te voegen.

 

Beheerders bedieningen

Geef verschillende medewerkers verschillende niveaus van rechten en toegang. Slechts enkele gebruikers kunnen content verzenden over jouw gehele netwerk, terwijl andere beperkt zijn tot slechts bepaalde locaties. Dit betekent dat je toegang tot meerdere mensen kunt geven en dat elke winkel een uniek, effectiever content schema heeft.

 

Scherm Opties

We hebben schermen die voldoen aan de behoeften van elke oplossing, inclusief schermen met een hoge helderheid, die van vitaal belang zijn voor jouw etalage en in een helder verlichte winkel. Onze kleine schermen kunnen op productschappen en andere plekken in de winkel worden gemonteerd en je kunt video walls maken met onze LED schermen.

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Scroll naar boven