Digitale marketing voor opticiens: trek klanten aan met digital signage

Narrowcasting in opticien

Digital signage is een zeer effectief communicatiemiddel voor opticiens die de winkelervaring voor hun klanten willen verbeteren. Door middel van dit artikel zul je een beter inzicht krijgen in hoe je digital signage kunt toepassen om meer klanten naar jouw optiekzaak te trekken.

Heb je ooit afgevraagd wat de perceptie van jouw klant was na de aankoop van een van jouw producten?
Voelden zij zich op hun gemak bij de service die zij ontvingen?
Zullen zij nog twijfels hebben over de oplossing die de professionals van jouw team bieden?
Al deze vragen hebben maar één doel: de beste winkelervaring voor de klant en ervoor zorgen dat hij de beste ambassadeur van jouw merk wordt.

Als je wilt dat het proces van zien, vergelijken en kopen een unieke en plezierige herinnering achterlaat in het geheugen van de consument, bied hem dan een unieke reis vanaf het moment dat hij jouw merk in het vizier krijgt. Er zijn veel manieren om dit te doen, maar met digital signage wordt de reis korter en aangenamer.

€ 25,- PER MAAND

LED-displays voor etalages van opticiens 

Ze staan ook bekend als digitale etalages en zijn het perfecte middel om de aandacht te trekken van voorbijgangers die voor jouw winkel langslopen. Via deze schermen kunt je jouw producten laten zien aan de wereld.

Met de juiste tekst en afbeeldingen kunt je de nieuwsgierigheid van jouw potentiële klanten wekken en de weg vrijmaken voor een onvergetelijke winkelervaring. Verstrekt relevante informatie zoals seizoensgebonden promoties, gratis beoordelingen, openingsuren, enz.

De voordelen van etalageschermen:

  • Het publiek aantrekken buiten jouw optiekzaak met interessante deals en reclames
  • Je kan makkelijk nieuwe trends en informatie over brillen tonen aan jouw publiek
  • Je vertelt met gemak de voorbijgangers over jouw bedrijf, jouw product en diensten. Door middel van aantrekkelijke content op scherm

Opticiens punt van verkoop monitors

Met POS TV of point-of-sale monitors kunt je een zeer specifieke boodschap brengen over de voordelen van jouw product. De informatie wordt weergegeven op een klein scherm naast het product. De klant kan communiceren via een aanraakscherm of een beweging geactiveerde monitor.

Het is compatibel met HTML5 en SMIL, waardoor de creatie van digitale inhoud veel flexibeler wordt. Bovendien kan het worden aangesloten op databanken of systemen voor inventarisbeheer.

Opticien

Hoe is het mogelijk om dit allemaal te doen?

Vergeet niet dat inhoud gepersonaliseerd kan en moet zijn, exclusief voor jouw optiekzaak en jouw merkimago dragend. Jouw optiekzaak is anders en jouw doelgroep heeft het recht dat te weten. Er zijn 3 methodes om jouw visuele content te laten tonen in jouw winkel;

  • Je kan zelf de content designen zoals jij het wilt. Je kent jouw publiek en weet wat jouw merk te bieden heeft.
  • Huur een freelancer of marketing bureau in om je te helpen visueel aantrekkelijke inhoud te creëren.
  • Doe een beroep op een bedrijf dat gespecialiseerd is in digitale signage zoals EasyScreen. Het voordeel van deze optie is dat je over een complete oplossing beschikt voor jouw marketing- en promotie behoeften.

€ 25,- PER MAAND

Bij easyscreen.tv bieden wij je een eenvoudig te gebruiken software waarmee je al deze inhoud op meerdere locaties kunt beheren en automatische updates kunt plannen.

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Scroll naar boven