Dynamische reclame: wat is het en hoe wordt het gebruikt in het bedrijfsleven?

Narrowcasting oplossingen zijn een nieuwe trend in online marketing en stellen bedrijven in staat om bezoekers een reeks berichten te communiceren die automatisch worden beheerd. Heb je eerder gehoord van dynamische reclame? Weet je hoe je het moet gebruiken? In dit bericht vertellen wij je alles wat je erover moet weten.

 

Wat is dynamische reclame?

Dynamische reclame omvat die advertenties die via narrowcasting schermen op een specifieke plaats worden weergegeven. Het kan outdoor reclame of indoor reclame zijn. Dit commerciële hulpmiddel is ideaal omdat het bedrijven in staat stelt digitale content te programmeren via multimedia kanalen gespecificeerd voor onder andere bepaalde tijdstippen, dagen of verschillende promoties.

Dynamische reclame op het vliegveld 

 

Het maakt gebruik van digitale schermen om bepaalde producten, aanbiedingen of promoties te tonen. Bij dynamische reclame is het belangrijk om de volgende types te onderscheiden:

 

Dynamische digitale buitenreclame

Dit is het soort reclame dat men gewoonlijk aantreft in openbare ruimten met veel publiek; bijvoorbeeld de videowall op het Plaza de Callao in Madrid. Het is ook heel gebruikelijk in busstations of benzinestations. Deze dynamische reclamecampagnes vergen meestal een hoge investering, maar bieden uiteindelijk een indrukwekkende zichtbaarheid.

 

Dynamische digitale indoor reclame

De investering van indoor LED-schermen is lager dan bij outdoor dynamische reclame, waardoor het ideaal is voor kleine en middelgrote bedrijven. Het is ook zeer aan te bevelen omdat het invloed heeft op de beslissingen van de consument op het punt van verkoop, waardoor de conversie hoger is.

 

Hoe dynamische digitale reclame wordt gebruikt in het bedrijfsleven

Dynamisch adverteren wordt sterk aanbevolen omdat het bijdraagt aan betere zichtbaarheid van je bedrijf en tegelijkertijd klanten aan je bindt. Met deze marketingstrategie kun je de consument uitleggen waarom hij voor jou moet kiezen en jouw belangrijkste kwaliteiten laten zien.

 

Factoren waar je rekening mee moet houden

Het eerste waarmee rekening moet worden gehouden bij dynamische reclame is de doelgroep die je gaat aanspreken; dat betekent dat je eerst moet weten aan welke sector je jouw boodschap wilt richten.

 

Een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden is de ruimte waarin je jouw boodschap gaat tonen; het meest gebruikelijk is dit te doen in haltes van het openbaar vervoer, winkelcentra, luchthavens of winkels, onder andere, omdat zij de aandacht van de consument te trekken.

 

Voordelen van dynamische reclame

Dynamische reclame past zich, in tegenstelling tot traditionele reclame, aan de ruimte en het tijdstip van de consument aan, waardoor deze zich meer geïdentificeerd en aangetrokken voelt door de boodschap. Hier zijn de belangrijkste voordelen van het inzetten van digitale schermen voor reclame in jouw bedrijf: 

  • Besparing van tijd en geld: jouw hele marketingstrategie wordt op één scherm getoond, je hoeft dus geen grote posters af te drukken om ze op verschillende plekken te plaatsen; bovendien kun je een eventuele fout snel herstellen.
  • Verschillende formaten: je kunt onder andere tekst, afbeeldingen, video’s en muziek tonen, zowel horizontaal als verticaal.
  • Interactie: een van de grote voordelen van digitale reclame is dat het een betere interactie tussen het bedrijf en de gebruikers mogelijk maakt, waardoor het veel aantrekkelijker is voor jouw potentiële klanten.
  • Impact van de boodschap: volgens verschillende studies wordt dynamische reclame door 90% van de gebruikers vastgehouden, wat een hoger impact percentages en meer verkoopkansen betekent.
  • Actualisering: met dynamische reclame kun je de inhoud van berichten op elk moment, vanaf elke plaats, snel en efficiënt wijzigen.

 

Dynamische of gedrukte reclame?

Hoewel gedrukte reclame kan worden bewaard en bij andere gelegenheden kan worden gereproduceerd, is dynamische content actueler en trekt zij meer de aandacht dan traditionele reclame. Bovendien is zij beter afgestemd op de behoeften van de ondernemingen.

 

Ook audiovisuele boodschappen zijn doeltreffender en maken een betere informatieoverdracht mogelijk dan een foto of een vaste tekst; met andere woorden, dit soort reclame is de beste oplossing om de inkomsten van een onderneming te verhogen, ook al vergt het een grotere initiële investering.

 

Voorbeelden

Bij het inzetten op dynamische digitale reclame is het meest gebruikelijk om samenwerkingen aan te gaan om dynamiek te geven aan het product en het beter tot uiting te laten komen. Hier zijn de meest voorkomende belangrijkste typen:

  • Adverteren in ketens: het is heel gebruikelijk om in winkels of supermarkten advertenties te laten tonen van merken die in jouw winkel te koop zijn.
  • Kleine bedrijven zonder schermen: het is mogelijk dat sommige bedrijven willen inzetten op dynamische reclame om hun producten te verkopen, maar niet beschikken over schermen of goede locaties. In dit geval kan het best worden ingezet op schermen van andere bedrijven in dezelfde sector of bedrijven die zich bevinden in ruimten waar de producten of diensten belangstelling kunnen wekken.

Kortom, deze manier van reclame maken houdt in dat verschillende advertenties worden afgespeeld door middel van een digitaal scherm gelegen in een bepaalde plaats en als je dus producten of diensten wilt verkopen en een groter deel van de bevolking wilt bereiken, dan kun je het beste inzetten op deze digitale reclame strategie.

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Scroll naar boven