Infokanaal: wat is het en wat kan je ermee?

Stel je is voor, je hebt een bedrijf met actuele nieuws, informatie wat je graag wilt overbrengen naar je klant, werknemers en consumenten. Maar dan vraag je jezelf af hoe kan ik het goed overbrengen? Een efficiënte communicatiemethode wat meeste mensen gebruiken is infokanaal. Maar wat houdt infokanaal eigenlijk in? Hoe werkt het? En wat zijn de voordelen? Alles wat je wilt weten over infokanaal kan je hierin vinden.

 

Wat is infokanaal?

Net als narrowcasting en digital signage is infokanaal een beeldscherm communicatiemiddel. Via infokanaal verspreid je snel, efficiënt en effectief actuele content naar jouw klanten, werknemers en/of voorbijgangers. Dit doe je via digitale schermen. Het is simpel, gemakkelijk en geeft een WOW effect. Je kan zelf bepalen wat je wilt tonen, wanneer en hoe. 

 

Hoe werkt het?

Met een externe mediaplayer of een ingebouwde systeem wordt jouw beeldscherm(en) gekoppeld met een narrowcasting software. Het mediaplayer zorgt ervoor dat jouw aangegeven content wordt geprojecteerd op jouw scherm. In de CMS kan je zelf bepalen wat je allemaal wilt tonen op een beeldscherm. Je kan je eigen tv-kanaal maken, belangrijke informatie en zelfs actuele nieuws, verkeersinformatie en NS-reistijden tonen.

 

Voordelen van Infokanaal

Infokanaal is een flexibele tool dat je kan gebruiken voor verschillende doeleinde. Daarom levert het veel voordelen op. Met infokanaal kan je zelf bepalen welke doelgroep je wilt bereiken want jij bepaalt wat voor relevante content wordt getoond. Een shopper heeft bijvoorbeeld een andere informatiebehoefte dan een medewerker. Toch kan je beide doelgroepen moeiteloos aanpakken, door het voorzien van de juiste informatie. Daarnaast, kan je de content met makkelijk aanpassen. Zo blijft je content altijd relevante en up-to-date. Met de juiste software kan je zelfs content schema’s, kalenders maken wat je dagelijks kan laten zien aan je klanten. 

 

Hoe pas je infokanaal toe in jouw sector?

Infokanaal wordt al in verschillende sectoren ingezet om hun doelgroepen te bereiken. Natuurlijk is de manier van aanpak anders per sector. Na jaren ervaring zien we wat past bij welke sector. En hoe bedrijven het inzet in hun communicatiestrategie. 

 

Interne communicatie

 

Communicatie binnen het bedrijf is essentieel om jouw werknemers op de hoogte te houden van belangrijke nieuws en informatie. We zien vaker dat narrowcasting ingezet wordt in logistiek. In logistiek wordt het voornamelijk gebruikt om actuele informatie te sturen naar de juiste afdeling. Werknemers zijn dan gelijk op de hoogte van nieuwe ladingen. Daarnaast is het ook handig om up-to-date informatie te tonen van de voorraad. 

 

Ook op kantoor wordt het vaak gebruikt. Het is natuurlijk essentieel dat jouw werknemers thuis voelen op werk. Met infokanaal kan je leuke feitjes tonen op beeldschermen over jouw collega’s. Je kan ook verjaardagen, jubileums en zelfs actuele nieuws laten tonen. 

 

Infokanaal in het Onderwijs

In het onderwijs wordt infokanaal voornamelijk gebruikt om zowel studenten als leerkrachten informeren in verband met speciale mededelingen, roosterwijzigingen en voor andere activiteiten. Het is een efficiënte manier om leerlingen op de hoogte te houden met up-to-date roosters. Daarnaast verspil je minder papier wat beter is voor het milieu. 

 

Infokanaal in de Zorg

narrowcasting in de zorg

In de zorg wordt infokanaal voor verschillende doelen gebruikt. Een apotheek gebruikt het op een hele andere manier dan bijvoorbeeld een ziekenhuis. Wat wij merken is dat huisartsen, zorgpraktijken en apotheken gebruikmaken van narrowcasting in de wachtruimtes om de wachttijden te verzachten. Content zoals actuele nieuws, relevante informatie over jouw praktijk, entertainment en volgnummersysteem worden meestal getoond om de wachttijd te verzachten.

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Scroll naar boven