Succesverhalen digitale reclame: Media Markt

Het succes van Media Markt dankzij narrowcasting

Vandaag behandelen we succesverhalen met narrowcasting. In een interview verklaarde Media Markt dat “we omni-channel inzetten als sterkste middel, omdat we willen dat onze klanten het gevoel hebben dat ze elk product of elke dienst binnen handbereik hebben, hetzij via fysieke winkels of via de online winkel, in de kortst mogelijke tijd en met het grootste gemak”.

Er zijn verschillende strategieën om jouw bedrijf te doen slagen, en dit is een van de belangrijkste. Daarom is Media Markt een relevante case om toe te lichten.

Wat is omni-channel?

Omni-channel via narrowcasting

Omni-channel is een strategie dat zich volledig aanpast aan de behoeften en gewoonten van de klant. Dit type strategie maakt gebruik van alle communicatiekanalen om de aandacht van de consument te trekken. Het voordeel van deze strategie is dat zij altijd via elk communicatiekanaal kan worden uitgevoerd, zonder dat men zich hoeft te beperken tot de keuze van één kanaal. 

Dankzij de omni-channelaanpak kan de klant het informatiekanaal kiezen dat hem het best past. Wat is het voordeel? Dat de consument kan kiezen welk medium te gebruiken om een betere winkelervaring te krijgen. 

Hoe heeft narrowcasting bijgedragen aan het succes van Media Markt? 

Deze digitale technologie is een communicatiemiddel dat bestaat uit het uitzenden van multimedia-inhoud via op verschillende plaatsen geïnstalleerde schermen, waarbij zowel binnen-als  buitencampagnes worden gevoerd. 

Het wordt in verschillende bedrijfstakken gebruikt om gepersonaliseerde inhoud met betrekking tot een merk uit te zenden. Meestal gebeurt het beheer van deze inhoud via een CMS-software waarmee je op afstand video’s kunt maken en plannen en deze in real time naar de schermen kunt sturen.

Hoe wordt narrowcasting gebruikt voor omni-channel?

Media Markt heeft meerdere reclameschermen op de locaties; zowel indoor LED schermen als outdoor LED schermen. Op deze schermen wordt de marketingstrategie getoond in de vorm van digitale content creatie, volgens de interesses van hun consumenten. Wanneer de klant de inhoud ziet die op de LED-schermen wordt getoond, neemt hij of zij de beslissing om meer informatie te verkrijgen via een ander kanaal (altijd via het kanaal waaraan hij of zij de voorkeur geeft). Wanneer deze persoon bijvoorbeeld thuiskomt, besluit hij de Media Markt website te bezoeken en online een aankoop te doen van het product dat hij op het scherm heeft gezien.

Media Markt zet in op narrowcasting omdat het een van de communicatiekanalen is die de consument het meest aanzet tot de aankoop. Vergeet niet dat al jouw kanalen met elkaar verbonden moeten zijn om deze strategie te laten werken. Anders zul je jouw kwantitatieve of kwalitatieve doelstellingen niet bereiken.

In welke sectoren kun je omni-channel implementeren?

Omni-channel kan in alle sectoren voorkomen: gezondheidszorg, kantoren, detailhandel, sportcentra, vrije tijd, restaurants en onderwijs. Het is vermeldingswaardig dat de detailhandel momenteel het meest van deze strategie gebruikmaakt. 

Omni-channel vindt niet alleen plaats in de relatie tussen bedrijf en klant, maar gaat verder. In de detailhandel bijvoorbeeld hebben de meeste bedrijven zowel een fysieke als een online winkel. Het is belangrijk dat, wil dit type strategie werken, de voorraad van producten wordt gecontroleerd zodat de klant het product kan bestellen. 

Omni-channel

Voordelen van omni-channel

Zoals we al eerder hebben gezegd, maakt omni-channel het mogelijk een relatie tussen het bedrijf en de klant tot stand te brengen, omdat de klant kan kiezen via welk kanaal hij/zij geïnformeerd wil worden. 

De implementatie van een omni-channelstrategie biedt twee voordelen:

  • Het versterkt het merkimago

Je hebt genoeg tools tot je beschikking om een van de volgende narrowcasting succesverhalen te worden. Het feit dat er een directe relatie is tussen bedrijf en klant betekent dat er een effectieve communicatie is, waardoor omni-channel de klantervaring vergemakkelijkt en verbetert, wat leidt tot een aankoop. Zodra de klant het gevoel heeft dat zijn winkelervaring positief was, zal hij terugkomen en zo de naam van het bedrijf kracht bijzetten. 

  • Prestaties opvoeren

Hoewel het misschien wel zo lijkt, is omni-channel niet bepaald eenvoudig. Echter, op het moment dat het correct wordt uitgevoerd, zul je geweldige resultaten gaan zien. Deze strategie zal jou productiever maken omdat je zo de controle krijgt over absoluut elke actie die je wilt ondernemen.

Controle hebben betekent geen fouten maken in het bijzijn van jouw klanten of potentiële klanten. Zo moet het interne beheer correct worden uitgevoerd zodat dit het koopproces van de consument niet verstoort.

Een tevreden klant

Media Markt vroeg Easyscreen om hardware en software te installeren voor twee verschillende LED-walls in hun Nederlandse kantoren. De bestaande LED-wanden waren zo verschillend dat de configuratie ter plaatse werd aangepast. Alle installaties werden binnen 5 weken met succes voltooid.

Aangezien de inhoud van de videoprogramma’s afkomstig was van 4 verschillende informatiebronnen, hebben wij de nodige koppelingen gecreëerd. Hierdoor kon het reclamebureau van Media Markt beschikken over volledig content management voor al hun vestigingen in Nederland. Zij zijn tevreden over het professionele beheer en het gebruiksgemak van het narrowcasting systeem van Easyscreen.

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Scroll naar boven