Narrowcasting: doen of wachten? Over 10 minuten weet je ’t zeker

Er is ontzettend veel geschreven over narrowcasting. Zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Geen nood, wij praten je bij. Want je wilt tenslotte weten of narrowcasting iets voor jouw bedrijf is. Ga je het direct doen? Of toch maar even wachten? Binnen nu en vijf minuten weet je alles over de uiteenlopende toepassingen en dingen waar je beslist op moet letten als je een narrowcasting systeem wilt aanschaffen. Weet je niet zeker wat narrowcasting nou precies is? Lees dan eerst dit artikel. 

 

Is het nou digital signage of narrowcasting?

Allebei goed. Narrowcasting staat in het buitenland bekend als digital signage. Het komt allebei op hetzelfde neer: het informeren van een specifiek publiek op een specifieke plek met een specifieke boodschap via beeldschermen. Dit maakt narrowcasting uitermate interessant voor grote en kleine bedrijven. De toepassingen zijn eindeloos. Als wachtverzachter, informatiekanaal, promotie- of demonstratie medium, noem maar op.

 

Waarom is het zo populair?

weer widget | narrowcasting template

Dat komt doordat je met narrowcasting op uiteenlopende manieren met een groot publiek kunt communiceren. Bovendien is het, makkelijk in gebruik, schaalbaar en betaalbaar. Of je nu een bakker, huisarts of grote corporate bent, met narrowcasting sta je oog in oog met jouw publiek. Liever harde cijfers? Uit een recente test in de voedingsmiddelenindustrie blijkt dat narrowcasting voor een bepaald voedingsmiddel een omzetstijging van maar liefst 49% opleverde.  

 

Narrowcasting: de cijfers achter het succes

  • In Nederland zijn er inmiddels 24.000 ondernemers die narrowcasting inzetten.
  • Maar liefst 33% van de Nederlandse consumenten kijkt graag naar instore video.
  • Eén derde van de kijkers gaat spontaan tot aankoop over.

 

Wat heb je allemaal nodig om te narrowcasten?

Een narrowcasting systeem bestaat uit hardware en software. Duh. Maar daarmee ben je er nog niet. Voeg er een fikse dosis inspiratie en ambitie aan toe en kies een narrowcasting leverancier die je plannen kan waarmaken. Et voilà: de perfecte mix om de ogen van je doelgroep te vertroetelen. Maar goed eerst de hard- en software:

  • Hardware (eenmalige investering): scherm(en) en een mediaspeler die is verbonden met internet. Plus een of meerdere beeldschermen die zijn verbonden met de mediaspeler.
  • Software (abonnementsvorm): een pakket waarmee je afspeellijsten (zeg maar de content) kunt gaan maken. Dit doe je via software in de cloud (SAAS) via je PC of laptop. Zodra je afspeellijst gereed is wordt het geüpload naar de server (SMIL). Deze stuurt het via internet naar je mediaspeler die je programma vervolgens afspeelt op je beeldschermen.

 

Tip: kies de juiste schermen.

digital signage schermen

Begin goed en bespaar jezelf een hoop gedoe. Investeer in goede schermen. Professionele schermen die gemaakt zijn voor narrowcasting en leveren 24 uur per dag, zeven dagen in de week hoogwaardig beeld. Ze hebben een langere levensduur en garantie. Technisch gezien kun je ook een consumenten scherm gebruiken, maar wij raden het af. Ze zijn storingsgevoelig en leveren niet de helderheid, kijkhoek en resolutie die je nodig hebt om serieus indruk te maken. Jouw investering betaalt zich direct terug, want je haalt het maximale uit je narrowcasting software.

 

Goede narrowcasting: kwestie van een goede mediaspeler.

Je hebt je schermen, nu nog een mediaspeler. Dat is een kleine computer die de videobestanden uitleest van de server en deze exporteert naar je scherm(en).

 

Wij raden je aan een losse mediaspeler te kopen. Er zijn ook mediaspelers in de handel die zijn geïntegreerd in het scherm. Dat lijkt handig, maar is het niet. Want als je scherm het begeeft, is je mediaspeler volkomen waardeloos. Kies liever voor een losse speler. Eentje die tegen een stootje kan. Dat is dan ook de reden dat wij professionele mediaspelers leveren.

 

Zorg voor goede software

Doe jezelf een lol. Zorg ervoor dat je software aansluit bij je behoeften. Sta dus even stil bij wat je allemaal wil. Voor nu. Maar vooral in de toekomst. Voor software geldt: investeer in kwaliteit. Software die gemaakt is door mensen die je business begrijpen en de toekomst (lees jouw toekomst) graag serieus nemen. Mensen die groeien omdat hun klanten moeten groeien. Mensen die je met alle plezier ondersteunen. Kortom, ga voor gebruiksvriendelijke software van een bekende speler. De tijd dat je een narrowcasting nerd moest zijn om een afspeellijst te maken is voorbij. Heb je software? Mooi. Ben je nog op zoek? Laat je informeren of vraag hier jouw gratis software aan.

 

Zo maak je het verschil.

Nu is het zaak om te bedenken wat narrowcasting voor jou moet gaan doen. Hoe? Door de zaken om te draaien. Stel jezelf de volgende vraag: wat is het belang van jouw narrowcasting voor jouw publiek? Wat levert het ze eigenlijk allemaal op als jij straks start met narrowcasting? Kopen ze opeens meer omdat je ze unieke aanbiedingen laat zien? Ervaren ze de wachttijd als tijdverdrijf omdat je ze voorziet van handige informatie? Weten ze waar ze moeten zijn omdat je ze precies vertelt welke spreekkamers er vrij zijn? Voelen ze zich thuis omdat je zorgt voor een leuke sfeer via mooie beelden? Voelen ze zich op hun gemak omdat je ze informeert over het OV in de buurt? Kortom, hoe ga jij je publiek in de watten leggen met narrowcasting?

 

Het is jouw feestje: grijp je kans.

narrowcasting in retail

Wie je ook bent, wat je ook doet: narrowcasting is doelgericht, impactvol, flexibel en makkelijk in gebruik. Maak er een feest van. Ga voor resultaat. Zie het niet als een paar schermen, maar als een medium waarmee je mensen op een dynamische en relevante manier bereikt. Toch nog een vraag? Laat het ons even weten. Wij zijn benieuwd naar je plannen. Onze narrowcasting experts staan nu voor je klaar!

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Scroll naar boven