Narrowcasting in de zorg: ook jouw wachtruimte gaat erop vooruit

narrowcasting in de zorg

 

De Nederlandse ziekenhuizen hebben narrowcasting inmiddels ontdekt als een volwaardig medium om de wachttijd op een professionele manier te verzachten en de bezoekerservaring aanmerkelijk te verbeteren. Er is vaak sprake van een gespannen sfeer bij bezoekers en patiënten in wachtruimtes van de poliklinieken van ziekenhuizen. Met narrowcasting wordt de sfeer op een positieve manier gestimuleerd en verhoogt de gemoedsrust door het publiek in de wachtruimtes op een prettige manier te informeren.

 

Wachten? Uw patiënten zien het niet zitten.  

De Nederlandse zorg kampt met lange wachttijden. Als ziekenhuis of polikliniek kun je de wachttijden voor een behandeling een stuk aangenamer maken. Narrowcasting levert een belangrijke bijdrage aan de sfeer binnen de zorginstelling. Patiënten, behandelaars, personeel en bezoekers ervaren de informatie via de schermen van een narrowcasting systeem als een handige service.  

 

Narrowcasting: ook jouw wachtruimte gaat erop vooruit

Als ziekenhuis doe je er alles aan om het bezoek van patiënten iets aangenamer te maken. Een investering in een goed narrowcasting systeem betaalt zich direct terug in een hogere patiënttevredenheid. Daarnaast levert narrowcasting in de wachtruimtes van het ziekenhuis en de poliklinieken een belangrijke bijdrage aan het (merk) imago van jouw zorginstelling, klanten stellen het namelijk op prijs wanneer ze worden geïnformeerd.

Narrowcasting schermen in wachtruimtes

 

Ziekenhuis of (poli)kliniek? Negen redenen voor narrowcasting in de wachtruimtes.

 

Minder misverstanden in de wachtruimte dankzij een volgnummersysteem

Narrowcasting kan gekoppeld worden aan een digitaal volgnummersysteem. De volgnummers vormen een integraal onderdeel van de informatie op de schermen. Het schept orde en voorkomt misverstanden. Dankzij het volgnummer systeem heeft u controle over de rij wachtenden en zorgt u ervoor dat klanten de juiste balie, behandelkamer of medewerker weten te vinden.

 

Minder stress in de wachtruimte dankzij actuele wachttijden

Goed geïnformeerde patiënten tonen meer begrip voor een uitloop van de wachttijd. Vertel daarom hoe lang er gemiddeld gewacht moet worden. Met narrowcasting toont u de actuele wachttijden eenvoudig op het scherm. Het schept duidelijkheid en voorkomt vervelende misverstanden

 

Video in de wachtruimte: van informatie tot entertainment.

Nog een bewezen effectief middel om de wachttijd te verzachten: video content. Videoclips met medisch nieuws zoals innovaties in Healthcare zijn uitermate populair. Dankzij widgets (koppelingen van nieuwsbronnen) speelt het laatste nieuws automatisch op de narrowcasting schermen in uw praktijk. Er zijn momenteel veel informatieve en educatieve video’s beschikbaar zoals Pollennieuws, NHG-video’s, NU.nl medisch nieuws en BBC Health. Daarnaast hebben we ook health video magazines die de aandacht van de patiënten weet vast te houden.

 

Het wereldnieuws in uw wachtruimte.

Toon het nieuws in de vorm van internationale of lokale nieuwsflitsen op de schermen in de wachtruimte. Ook hiervoor zijn handige widgets beschikbaar. Nadat de widget is geïnstalleerd wordt het nieuws automatisch geactualiseerd. U bepaalt zelf welk nieuws uw klanten zien via de instellingen van uw narrowcasting menu.

 

Praktijkinformatie in de wachtruimte.

Vergeet de folder, of de gescheurde poster op de gang. Ga voor de actualiteit en bouw aan een krachtig imago voor een tevreden patiëntenbestand. Met narrowcasting zet u de praktijk centraal. Stel het team voor, communiceer openingstijden of introduceer nieuwe therapieën. Geef alvast antwoord op veelgestelde vragen (FAQ) en verminder de werkdruk van uw personeel.

 

Narrowcasting voor de wachtruimte en behandelkamer.

Narrowcasting kan zowel in de wachtkamer als in de behandelruimte worden ingezet. Verschillende schermen kunnen vanuit een centraal dashboard worden bediend en aangestuurd worden. Narrowcasting kan ook ingezet worden als wachtkamerscherm

 

Bewegwijzering in de praktijk.

Beschikt u over meerdere behandelruimtes? Gebruik narrowcasting voor de bewegwijzering, door schermen te plaatsen bij de behandelruimtes of de receptie. Via een centraal scherm met een plattegrond van de praktijk zorgt u voor duidelijkheid.

 

Meerdere wachtruimtes een narrowcasting systeem.

We hebben het al eerder gezegd: narrowcasting is een schaalbaar medium. Een medium dat niet alleen meerdere schermen, maar ook verschillende locaties kan voorzien van informatie. Via een centraal dashboard ziet u wat er speelt op verschillende schermen. U weet dus zeker dat op alle locaties de juiste content in de juiste huisstijl wordt getoond. Afzonderlijke locaties kunnen zelf eenvoudig content toevoegen.

 

Narrowcasting: een waardevol medium

Uw schermen zijn zeer waardevol voor adverteerders. Landelijke en lokale partijen komen via uw schermen in uw wachtruimte graag in contact met hun doelgroep. Ook uw actie of aanbieding komt het best tot z’n recht op de plaats waar hij thuishoort: tussen de ogen van uw eigen publiek in de wachtruimte van uw eigen praktijk. Daar kan geen flyer of folder tegenop.

 

Narrowcasting: waar wacht u op?

Nu u dit allemaal weet wil u natuurlijk weten wat narrowcasting precies kost. Hoeveel schermen moet u plaatsen en welke software u moet hebben om succesvol te zijn met narrowcasting. Bel ons even of neem vrijblijvend een voorproefje. Tip: open een gratis demo account.

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Scroll naar boven