Narrowcasting in Nederland vandaag de dag. Een trend die succes brengt aan jouw onderneming

Wat is narrow casting?

Narrow casting of Digital Signage is een communicatiemiddel dat bestaat uit het uitzenden van multimedia content via schermen die op verschillende plaatsen zijn geplaatst. Het wordt in verschillende bedrijfstakken gebruikt om gepersonaliseerde inhoud met betrekking tot een merk uit te zenden. Meestal gebeurt het beheer van deze inhoud via een CMS-software waarmee je op afstand video’s kunt maken en programmeren en deze in real time naar de schermen kunt sturen.

narrow casting in jouw cafe

Wat is er dit jaar nieuw in de narrow casting?

Een belangrijke ontwikkeling op het gebied van narrowcasting is dat veel leveranciers van schermen zich hebben gerealiseerd dat de digitale media markt groeit en ze bij moeten blijven door content management systemen in hun schermen te integreren.

 

Dit is het geval bij Samsung, dat komend jaar inzet op zijn oplossing voor Magic Info-schermen, een manier om de creatie en het beheer van content voor narrowcasting op schermen te integreren.

 

Anderzijds zijn platforms zoals Easyscreen, met jarenlange ervaring in de ontwikkeling van software die vergelijkbaar is met die Samsumg zojuist heeft gemaakt, vernieuwd met betere attributen en toepassingen.

 

Waarom in deze tijd narrowcasting gebruiken?

Narrowcasting is de reclamemethode van nu. Het is een kosteneffectieve oplossing om altijd actuele inhoud vanuit jouw bedrijf weer te geven, waardoor het de beste manier is om uw klanten aan te trekken en te vermaken om meer te verkopen, zonder te veel uit te geven. Het is de marketingmethode die nu al trending is en zal blijven groeien.

 

Stel je hebt een winkelketen en je wilt een flash sale houden. Het is niet erg effectief om posters en borden af te drukken en in alle winkels op te hangen, want dit vergt planning, papier- en drukkosten en uiteindelijk belanden de posters in de prullenbak. In plaats daarvan kun je met narrow casting in enkele minuten een videoposter maken en die zonder extra kosten op de schermen van al jouw winkels laten zien.

 

Of stel je hebt een tandartspraktijk en je wilt tijdschriften ophangen voor in de wachtkamer. Je zou maandelijks tijdschriften kunnen kopen, of je zou een narrowcasting oplossing zoals Easyscreen kunnen gebruiken, dat applicaties heeft waarmee je het laatste nieuws van bronnen zoals nu.nl, BBC, RTL etc. op jouw schermen kunt weergeven.

 

Misschien heb je een bedrijf en wil je jullie laatste verkoopresultaten laten zien op schermen of tonen wat jouw klanten zeggen over jouw merk op Social Media om de medewerkers te motiveren; ook dat kan met narrow casting! Platforms zoals dat van Easyscreen hebben applicaties geïntegreerd zoals Facebook, Instagram, Twitter…. Zo kun je jouw sociale netwerken op het scherm aan iedereen laten zien.

carteleria digital tendencias

 

Narrowcasting trends van nu

 • Toenemende integratie van narrowcasting in bedrijfspanden
 • Gemakkelijker meten en duidelijkere meetgegevens in realtime vanaf meerdere apparaten
 • Integratie met mobiele toestellen

Soorten narrowcasting schermen

De technologie van vandaag maakt het mogelijk om content weer te geven op meerdere soorten narrow casting LED displays. Deze schermen worden gebruikt om informatie en media weer te geven aan een specifiek publiek op specifieke locaties. 

Er zijn verschillende soorten, maten en specialisaties beschikbaar om te voldoen aan elke narrowcasting behoefte (outdoor LED schermen en indoor LED schermen). Dat wil zeggen, in tegenstelling tot gewone televisies zijn deze beeldschermen speciaal gebouwd voor de eisen van commercieel gebruik.

 

Elk scherm is ontworpen voor een ander gebruik. Daarom bieden deze opties de mogelijkheid om zo creatief een digital signage oplossing te ontwerpen als u wilt. Bijvoorbeeld:

 • Tablets: Ze kunnen worden gebruikt als kleine schermen voor vergaderzalen of als POS (point of sale)-schermen. Ze zijn flexibel vanwege mobiliteit en maken het mogelijk om ze op veel verschillende plekken te plaatsen.
 • Totems: Verticale schermen, geplaatst op pilaren, van variabele afmetingen. Het is een effectieve bewegwijzering als je jouw inhoud zichtbaar wilt maken op plaatsen zoals winkelcentra, bedrijven of stedelijke gebieden.
 • LED schermen: Deze kunnen verschillende afmetingen hebben en kunnen worden gebruikt als outdoor LED schermen. De outdoor LED schermen hebben, in tegenstelling tot indoor LED schermen, nog helderdere schermen, interne en externe bescherming tegen alle weersomstandigheden, verschillende connectiviteitsopties en een robuustere fysieke beveiliging en beveiliging tegen hackers.
 • Videowall: Deze “videowand” is in het een met beeldschermen beklede wand. De verzameling van verschillende schermen maakt het mogelijk een reusachtig scherm te hebben om jouw inhoud weer te geven.
 • Interactieve apparaten: Narrowcasting kan ook interactief zijn. Door apparaten met interactieve functies te gebruiken, bereik je een betere band met het publiek en genereer je een grotere betrokkenheid.

5 snelle ideeën voor het gebruik van narrowcasting

 • Garandeer hogere verkoop door jouw hele productassortiment te tonen! Verbind jouw website met de fysieke winkel. Plaats schermen met jouw online catalogus, zodat de klanten producten kunnen zien die je misschien online hebt, maar niet in de winkel.
 • Vermaak jouw klanten terwijl ze op hun beurt wachten. Als je een bedrijf hebt met een wachtkamer of wisselende diensten (bijv. een dokterspraktijk, een advocatenkantoor, enz.) kun je jouw schermen gebruiken om inhoud te tonen die jouw klanten vermaakt en amuseert en hun wachttijd veraangenaamt.
 • Verbind jouw verschillende kantoren met live camera’s, om op een meer gepersonaliseerde manier met jouw werknemers te communiceren, zonder dat je fysiek bij hen aanwezig hoeft te zijn.
 • Creëer een multimedia-ervaring in jouw bedrijf. Verbind jouw sociale netwerken, vraag jouw klanten een hashtag te gebruiken en geef hen het gevoel er deel van uit te maken door hun content gedeeld te zien op de schermen.
 • Maak en verstuur digitale content naar meerdere locaties (zoals aanbiedingen, reclame, enz.) in enkele minuten.

Zoals je ziet, zijn er vele toepassingen van narrow casting die nuttig kunnen zijn voor jouw bedrijf. De vraag is hoe je narrowcasting het beste kunt inzetten en hoe het jou kan helpen meer te verkopen en de loyaliteit van jouw klanten te winnen.

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Scroll naar boven