Hoe kies je de beste outdoor oplossing?

Buitenreclame omvat alle vormen van communicatie van nieuws en reclame met het doel nieuwe klanten aan te trekken tijdens hun dagelijkse buitenactiviteiten, zoals wandelen of sporten. In dit bericht laten we je zien hoe je de beste buitenreclame media voor jouw marketingstrategie kunt kiezen.

 

Wat zijn de beste buitenreclame media?

Wil je inzetten op buitenreclame om meer resultaat te boeken? Het eerste wat je moet doen is het medium analyseren dat je het meest interesseert, afhankelijk van zijn kenmerken en locatie.

 

 Hieronder tonen wij je welke buitenreclame media de beste resultaten opleveren:

 • Monopolen: ze worden sterk aanbevolen omdat ze dankzij hun grote afmetingen de aandacht van de gebruikers weten te trekken. Bovendien zijn ze ideaal om voorbijgangers je merk te laten onthouden. Ze worden meestal langs autosnelwegen en autowegen geplaatst. Tegenwoordig zijn LED schermen voor buitengebruik de beste optie, omdat ze de boodschap in hoge kwaliteit weergeven, ongeacht de weersomstandigheden.
 • Aanplakborden: ook deze staan meestal op drukbezochte plaatsen en zijn ideaal om specifieke aanbiedingen te tonen. De plaats en oriëntatie zijn hierbij van essentieel belang, zodat de gebruikers zich jouw merk herinneren en niet onopgemerkt blijven.
 • Mupi’s en luifels: zij bevinden zich normaliter op straatniveau, bij haltes van het openbaar vervoer of in winkelcentra. Het formaat maakt een krachtigere boodschap mogelijk, gezien er gewoonlijk geen concurrentie in de buurt is. Het is een ideaal reclamemedium voor grote en kleine bedrijven; bovendien kun je het door de opkomst van narrowcasting, desgewenst de content van overal vandaan aanpassen, waardoor de kosten veel lager zijn.
 • Canvas: de afmetingen ervan zijn meestal zeer groot en worden vaak geplaatst op de grote gevels van gebouwen in de drukste gebieden van de stad. Het probleem is dat de locatie en plaatsing meestal duurder zijn dan de vorige. Bovendien moet voor elke verandering het canvas volledig worden veranderd; dit wordt meestal gebruikt door KMO’s en grote bedrijven.
 • Openbaar vervoer: zeer gebruikelijk voor specifieke promotiecampagnes, omdat het een indrukwekkend effect heeft. De content wordt meestal aangevuld met mupi’s, waardoor het spectaculairder wordt en het effect op de gebruikers verdubbelt. In ieder geval moet je rekening houden met de route van het openbaar vervoer, om te zien of het aansluit bij jouw doelgroep; deze ondersteuning van buitenreclame is heel gebruikelijk voor de première van films of producten van grote bedrijven.
 • LED-schermen voor etalages: Ze kunnen zowel in de etalage zelf als in de gevel van de zaak worden geplaatst.

 

Waar moet de buitenreclame media worden geplaatst?

Nu dat je weet wat de verschillende buitenreclame media zijn waar je uit kunt kiezen, is het essentieel dat je rekening houdt met de volgende factoren om de beste plaats te kiezen voor het plaatsen van de reclame-uitingen:

Optimaal gebruik maken van buitenreclame in jouw winkel

 • Ruimte met een groot publiek: je moet proberen ervoor te zorgen dat jouw reclamecampagne door zoveel mogelijk mensen wordt gezien, dus is het belangrijk dat je een drukke ruimte zoekt of een ruimte die gebruikers dwingt om een bepaalde tijd stil te staan. Ruimten naast verkeerslichten, waar automobilisten en voetgangers gedwongen worden te stoppen, zijn een goed voorbeeld.
 • Locatie zonder te veel afleidingen: het ontwerp van jouw marketingcampagne moet aantrekkelijk zijn, maar het outdoor medium mag niet te veel afleidingen hebben.
 • Locatie dicht bij het verkooppunt: als je een product of dienst wilt verkopen, plaats je jouw outdoor medium het best dicht bij jouw verkooppunt. Op die manier kan jouw doelgroep er snel geraakt worden en de aankoopactie uitvoeren; als je de routebeschrijving op het reclamebord plaatst, zal het ook veel gemakkelijker en doeltreffender zijn.

 

Hoe zet je een doeltreffende outdoor reclame op?

Zo zorg je dat jouw outdoor reclamecampagne een succes wordt:

 • Digitale content of drukwerk: het eerste wat je duidelijk moet krijgen is of je wilt dat jouw outdoor campagne digitaal of gedrukt wordt. Je kunt het beste kiezen voor outdoor LED schermen met digitale informatieschermen, omdat ze bewegende beelden mogelijk maken, waardoor ze de aandacht van de gebruikers beter weten te trekken.
 • Product en actie: je moet bepalen welk doel je wilt bereiken en de verschillende media analyseren waarin je jouw boodschap kunt weergeven, om het medium te kiezen dat het beste bij jouw wensen past.
 • Ondersteuning: zodra je doelstelling van je marketingcampagne duidelijkheid voor ogen hebt, is de volgende stap het bepalen van de ondersteuning die je gaat gebruiken om het uit te voeren.
 • Doelgroep: je moet jouw klantenbestand en hun koopgewoonten analyseren om de doelgroep te kiezen die je wilt bereiken.
 • Geografisch gebied: afhankelijk van de doelgroep en het medium moet je het juiste gebied kiezen om jouw reclame-elementen te plaatsen.
 • Ontwerp: tenslotte moet je jouw nieuwe reclamecampagne ontwerpen; het is van essentieel belang dat jouw boodschap creatief, vernieuwend, eenvoudig, direct en duidelijk is. Met andere woorden, zij moet begrijpelijk en aantrekkelijk zijn voor een zo groot mogelijk aantal gebruikers.

Kortom, nu dat je weet hoe je de beste buitenreclame media te kiezen, waar wacht je nog op om jouw outdoor reclamecampagne op te zetten?

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Scroll naar boven