Buitenreclame: wat is het en wat zijn de voordelen van narrowcasting?

We hebben allemaal de grote video wall schermen op Times Square gezien, of het coole Tío Pepe bord in Madrid’s Puerta del Sol. Dit zijn voorbeelden van buitenreclame die in de stad is geïntegreerd. 

 

Wil je de communicatie met jouw klanten verbeteren en de verkoop van jouw producten of diensten verhogen? Dankzij buitenreclame kun je dit op de meest effectieve manier bereiken, dus in deze post vertellen wij je alles wat je moet weten over dit type digitale bewegwijzering.

 

narrowcasting als buitenreclame

 

Wat is buitenreclame?

Buitenreclame is reclame die gebruikmaakt van openbare plaatsen om indruk te maken en die gericht is op een specifiek en bestudeerd publiek. Het kan gaan om affiches, reclameborden, lichtreclames, spandoeken, straatmeubilair en al die dragers die worden aangebracht op openbare plaatsen of op plaatsen waar voorstellingen, culturele evenementen, sportevenementen, enz. plaatsvinden en die geschikt zijn voor jouw reclamecampagnes.

 

Reclame is de gemakkelijkste manier om jouw klanten te bereiken; dankzij een goed marketingplan kan jouw bedrijf het verschil maken en kunnen jouw producten een succes worden. Een van de beste manieren om dit te bereiken is via outdoor marketing; dat wil zeggen via buitenreclame en het gebruik van reclameborden.

 

Buitenreclame wordt gemaakt op alle openbare plaatsen waar een boodschap wordt opgenomen die gericht is op een specifiek publiek. Het zijn de zichtbare plaatsen in gebieden met veel verkeer, zoals straten of wegen, die een grote publiek hebben, evenals muren van gebouwen. Met andere woorden: Strategische plaatsen om jouw potentiële klanten te bereiken.

 

Zo zijn bijvoorbeeld de buitenmuren van een commerciële zaak de belangrijkste plek van het bedrijf waar men gevelschermen kan installeren. Momenteel is de beste manier om deze communicatie uit te voeren via narrowcasting, omdat het je in staat stelt de aandacht van het publiek te trekken en te beïnvloeden dankzij zijn dynamische inhoud.

 

video wall - Easyscreen

 

Waar je rekening mee moet houden voor het installeren van buitenreclame

Wanneer je kiest voor outdoor narrowcasting, moet je ervoor zorgen dat de schermen beschermd zijn tegen de weersomstandigheden en tegen mogelijk vandalisme.

 

Het is ook een ideaal communicatiemiddel voor grote merken, omdat het dynamisch is en gemakkelijk kan worden veranderd. Zo hoef je geen grote bedragen te investeren om een billboard te vervangen.

 

Tegenwoordig kan dat onmiddellijk en van elke plek, maar je moet de inhoud wel aanpassen aan de ruimte die je ter beschikking hebt.

 

Wat zijn de beste schermen voor buitenreclame?

Als het gaat om buitenreclame, kun je het beste kiezen voor LED-schermen. Deze hebben een grotere beschermingsstructuur dan LCD-schermen en hoewel hun resolutie lager is, kan dit variëren naargelang de pixelafstand die je kiest.

 

Soorten outdoor reclame locaties

Zowel de reclameborden als de narrowcasting voor buiten, ook wel Digital Out of Home genoemd, zijn meestal te vinden in gebieden met veel mensen, gezien het hoofddoel is een zo groot mogelijk effect te verkrijgen. Hieronder vertellen we je waar dit soort buitenreclame zich gewoonlijk bevindt:

 • Stations voor openbaar vervoer
 • Luchthavens
 • Grote gevels
 • Aanplakborden en lichtreclames
 • Stopplaatsen voor bussen en treinen
 • Evenementen en festivals
 • Alle soorten digitale schermen voor etalages

Voordelen van narrowcasting als buiten reclame

Hier zijn de belangrijkste voordelen van het kiezen voor outdoor een reclamecampagne:

 • Zichtbaarheid: ze worden sterk aanbevolen voor gebieden met een grote toeloop van mensen, zoals drukke straten of hoofdwegen. Op die manier kan jouw boodschap elke dag door duizenden mensen worden gezien.
 • Veelzijdigheid: een van de voordelen van outdoor narrowcasting is dat jouw boodschap kan worden aangepast aan elke ruimte of structuur; op deze manier kun je de meest originele ideeën uitwerken en de aandacht trekken van jouw potentiële klanten.
 • Besparingen: hoewel de initiële uitgaven hoger kunnen zijn dan bij gedrukte reclame, is buitenreclame op lange termijn veel rendabeler; je hoeft geen grote bedragen uit te geven aan drukwerk, je hoeft alleen jouw oude boodschap snel en gemakkelijk, in een paar minuten, te vervangen door de nieuwe.
 • Interactie: de outdoor LED-schermen die je op onze website vindt, onderscheiden zich door het creëren van een dialoog tussen de klant en het bedrijf. Daarnaast kun je andere kanalen, zoals sociale netwerken, gebruiken om gebruikers kennis te laten maken met jouw publicaties.
 • Altijd beschikbaar: een ander voordeel van deze manier van content tonen is dat de gebruikers ze 24 uur per dag, 365 dagen per jaar kunnen zien, zelfs wanneer jouw zaak gesloten is, omdat het buiten in een openbare ruimte wordt getoond.
 • Segmentering: met outdoor narrowcasting kun je een bepaald soort reclame maken op basis van tijdsloten, doelgroepen, dagen van de week of tijden van het jaar. Het is ook ideaal als je een aanbieding wilt promoten of een bepaald product wilt verkopen.
 • Aanvulling: Buitenreclame sluit perfect aan bij andere reclame-uitingen en je krijgt zo een voorkeurspositie bij iedereen die het te zien krijgt.

Zijn er nadelen verbonden aan outdoor reclame?

Hoewel de voordelen indrukwekkend zijn, is het waar dat er enkele nadelen zijn waar je je bewust van moet zijn. Allereerst moet je weten dat het moeilijk kan zijn om de juiste advertentie te kiezen of de plek te bepalen; het is van essentieel belang om een voorafgaande marketingstrategie te maken, om het meeste uit deze schermen te halen.

Hoe ontwerp je een effectieve outdoor reclame campagne?

Een van de voordelen van het inzetten op narrowcasting voor jouw reclame-uitingen is dat je fouten gemakkelijk kunt corrigeren. Dit in tegenstelling tot traditionele media, waarbij het nodig was grote bedragen te investeren om fouten te elimineren. Met digitale schermen kost het niet veel tijd en kun je het vanuit elke locatie doen. Het werkt via sjablonen of templates met digitale content waarin je jouw programmering makkelijk kunt instellen via een menu. 

In ieder geval hebben wij hieronder een aantal regels voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen bij het maken van een doeltreffende outdoor reclamecampagne:

 • Korte, maar aantrekkelijke teksten: tijd is van essentieel belang omdat mensen meestal haast hebben op openbare plaatsen; daarom is het het beste om jouw berichten kort, eenvoudig en aantrekkelijk te houden.
 • Vermijd ingewikkelde boodschappen: jouw boodschap moet voor zoveel mogelijk mensen begrijpelijk zijn.
 • Locatie: je moet zorgvuldig de plaats kiezen waar je jouw merk wilt promoten; het is het beste om jouw ideale klant te bestuderen en jouw boodschap te plaatsen op de plaatsen waar jij denkt dat zij jouw informatie het best zullen ontvangen.
 • Creativiteit: beelden en teksten moeten origineel zijn, om de aandacht van het publiek te trekken.

Kortom, als je wilt inzetten op outdoor reclame voor jouw bedrijf en een duidelijk reclame-effect wilt hebben, kun je het beste kiezen voor Easyscreen.  

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Scroll naar boven