Retail Marketing om onvergetelijke ervaringen te creëren

Digital signage in kleding winkel

Heb je je ooit afgevraagd waarom klanten niet meer naar jouw kledingwinkel komen ondanks dat je prachtige producten in de aanbieding hebt? Bewust of onbewust, potentiële klanten besluiten van tevoren om naar jouw of een andere winkel in te gaan. Daarom wint retail marketing aan relevantie om klanten aan zich te binden. 

Als je een winkel bezit, laat jouw klanten dan niet afzien van hun bezoek aan jouw winkel omdat ze zich er niet op hun gemak voelen. Creëer een onvergetelijke winkelervaringen door narrowcasting

€ 26,- PER MAAND

Wat is retail marketing?

Het is een geheel van marketingstrategieën die worden ontwikkeld op het verkooppunt, in de winkel waar een product of dienst aan de eindconsumenten worden verkocht. Het doel ervan is de winkelervaring van de consument te verbeteren zodat hij zich niet alleen op zijn gemak voelt op een comfortabele plaats, maar ook de behoefte voelt om er terug te keren wanneer hij dat nodig heeft of wil (loyaliteit).

 

Binnen retail marketing zijn er tal van technieken die je zullen helpen jouw doel te bereiken. Narrowcasting is een van de technieken die de aandacht van de klanten het best weet te trekken.

 

Een van de strategieën is rechtstreeks gericht op de consument in de detailhandel, het is visuele marketing die een boodschap overbrengt aan de klanten in jouw winkel. 

€ 26,- PER MAAND

Waarom zou ik retail marketing gebruiken in mijn winkel?

Laten we eerlijk zijn, waardoor worden we overtuigt om iets te kopen? Is het gewoon om in een behoefte te voorzien? Of door het prachtige ontwerp van kleren? Als het gaat om kopen zijn wij zijn niet altijd zo rationeel. Ook al is de consument altijd op zoek naar kwaliteit, toch is er altijd een emotionele component die gepaard gaat met het koopproces. 

 

De belangrijkste missie van retail marketing is de zintuigen van de klant te prikkelen, hem een aangenaam gevoel te geven voor de duur van de aankoop en hem een aangename ervaring te bieden die voor altijd in zijn geheugen gegrift zal blijven.

Etalage schermen in kledingwinkel

 

Wat zijn de voordelen van narrowcasting in retail?

 • Het trekt de aandacht van klanten buiten jouw winkel door middel van content op beeld. 
 • Via digitale schermen wordt dynamische content getoond die het verhaal van het merk vertelt en de voordelen van jouw product. De klant krijgt waardevolle informatie wat hem aanleiding om jouw product te kopen. En dit alles op het verkooppunt.
 • Het is flexibel marketing communicatiemethode wat meerdere aanbiedingen en informatie kan tonen binnen jouw verkoopgebied.
 • Het biedt een modern en actueel beeld van jouw bedrijf of merk.
 • Het bijwerken van relevante informatie, zoals prijzen en openingstijden, kan gemakkelijk en snel gebeuren.
 • Het is gemakkelijker om het effect van reclamecampagnes te meten.

€ 26,- PER MAAND

Inhoud die de grootste impact heeft op de consument

 • Sociale netwerken. Narrowcasting schermen kunnen inhoud weergeven van de sociale mediakanalen van een merk of detailhandelaar. Berichten kunnen worden uitgezonden via live camera’s, waardoor andere consumenten worden aangemoedigd te reageren.
 • Promoties. Naast openingstijden en nieuws uit de branche kunnen klanten ook zien welke promoties er lopen op het moment dat zij de winkel bezoeken.
 • Met demonstratievideo’s die naast het product worden geplaatst, krijgt de klant veel relevante informatie over het product. 
 • Inhoud voor kinderen die het koopproces voor hun volwassenen vergemakkelijkt. Met Kids TV zullen de kleintjes vermaakt worden en zal de ervaring verbeteren voor zowel de kinderen als voor hun ouders of familieleden in jouw winkel.
 • Met digitale bewegwijzering inhoud op digital signage schermen stuur je jouw klanten naar de juiste richting. Daarnaast kun je informatie tonen over hoe ze er moeten komen en wat ze er kunnen vinden.

Voorbeeld van digital signage in kleding winkels

Na meer dan 10 jaar ervaring in narrowcasting zien we dat kledingwinkels steeds vaker narrowcasting inzetten om klanten aan te trekken. Sommige kledingzaken gebruiken het als etalage schermen voor buiten de winkel. Nieuwe aanbiedingen, trends en aantrekkelijke reclameboodschappen worden dan getoond om klanten van buitenaf aan te trekken naar hun winkel. Andere winkeleigenaren gebruiken kleine displays langs de schappen om informatie te tonen over het product. Hiermee wordt jouw klanten meer betrokken met het product. 

 

Bij Easyscreen weten we dat narrowcasting een geweldige manier is om shoppers te inspireren. Als je meer wilt weten over de oplossingen die wij voor je hebben.

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Scroll naar boven