EASYSCREEN: DE COMMUNICATIE ACHTER WOONZORG NEDERLAND

Woningcorporatie Woonzorg Nederland

‘Het gebruik van een digitaal kanaal in onze wooncomplexen biedt echt een meerwaarde. Het is niet alleen servicegericht naar bewoners maar ook efficiënt voor onze bewonersconsulenten,’ aldus Menno Busman, clustermananger Woonzorg Nederland.

Woonzorg Nederland is een landelijke woningcorporatie die is gespecialiseerd in seniorenhuisvesting. De woningcorporatie zoekt continu naar innovatieve toepassingen. De vervanging van het ‘old school’ prikbord door een digitaal kanaal in circa 300 gebouwen, is er één van. Hierdoor kunnen bewonersconsulenten en ook bewonerscommissies in 1 muisklik wooncomplexgerichte informatie delen. Niet alleen Woonzorg Nederland is enthousiast over de toepassing, ook bewonerscommissies.

De 73-jarige Piet Mulder vertelt: ‘Ik vind deze digitale ontwikkeling prachtig en van grote meerwaarde voor de snelheid waarmee je kunt communiceren. Zeker als er sprake is van onvoorziene omstandigheden. Binnen een aantal minuten lees je er al over op het scherm.’

Snelle informatievoorziening via Easyscreen narrowcasting

Onder de naam Woonzorg Thuis TV worden voor bewoners relevante berichten in herkenbare Woonzorg Nederland huisstijl uitgezonden. Denk aan berichtgeving over onderhoud, veiligheid, activiteiten of storingen.

Ook bewonerscommissies in de wooncomplexen hebben de mogelijkheid hun informatie te delen. De items zijn altijd actueel en daardoor blijft het digitale scherm de aandacht trekken van bewoners.

Nog efficiënter werken door Easyscreen

De bewonersconsulenten van Woonzorg Nederland kunnen door het werken met Woonzorg Thuis TV nog efficiënter werken en hebben hierdoor meer tijd voor persoonlijk contact met bewoners…

Implementatie Woonzorg Thuis TV
In een paar maanden tijd heeft Fairview 300 wooncomplexen voorzien van:

  • 50” Philips beeldscherm en beugel
  • Mediaspeler voor aansturing vanuit Easyscreen platform
  • Router en databundel voor netwerkverbinding
  • Inrichten van meer dan 200 accounts
  • 6 Woonzorg Nederland templates
  • Online trainingen voor afdeling communicatie, bewonersconsulenten,
  • clustermanagers en bewonerscommissie
  • Instructievideo’s voor gebruik van specifieke Woonzorg omgeving

Ontdek hoe makkelijk het is!

Scroll naar boven