illustratie van vrouw en man werkend achter een laptop

Hoe werkt het?

Zendtijd

Je wilt geld gaan verdienen met je eigen narrowcasting kanaal door anderen zendtijd aan te bieden, maar hoe werkt dat nou precies? Hieronder geven we een aantal mogelijkheden. Wil je er met ons over sparren, neem dan contact op!

Jouw bestaande en nieuwe leveranciers en partners

Jouw narrowcasting kanaal kan interessant zijn voor adverteerders. Je toont nu misschien een aantal logo’s bij de ingang of de namen van leveranciers komen voor op communicatieuitingen zoals flyers of posters, maar met narrowcasting geef je adverteerders de mogelijkheid om in overleg een uniek programma samen te stellen rondom zijn of haar merk. Grote kans dat ook nieuwe adverteerders dit aantrekkelijk zullen vinden.

narrowcasting zorgt voor hogere slagingspercentage
rekenvoorbeeld

Bereik en omgeving

Hoeveel mensen zien de advertentie uiteindelijk? Dat is dé vraag die adverteerders aan jou stellen. De plek waar je het narrowcasting scherm ophangt is cruciaal voor een zo groot mogelijk bereik. Ook de tijdsduur speelt een belangrijke rol. Is jouw publiek lang aanwezig in de buurt van het scherm zoals bij de kapper of in een wachtruimte of is het contact vluchtig zoals in een winkelstraat?

Op de perfecte plek heb je meer bereik en kun je meer inkomsten vragen voor een advertentie. Om het bereik te meten, gebruiken wij een rekensom die je hiernaast in de gele banner kunt zien.

Heb je een minder groot bereik: maak slimme deals

Het getal van 1000 personen of kijkers is niet altijd even realistisch. Het kan zo zijn dat je een mooie omgeving hebt waar niet zo heel veel bezoekers op afkomen. Dan is het zaak niet te kiezen voor een tarief op basis van het aantal bezoekers, maar bijvoorbeeld te werken met de kwaliteit van je omgeving of de intensiteit van het bezoek. Wat wij ook wel adviseren is:

 

spaarvarken waar muntjes invallen

Tarieven

Als je eenmaal het bereik van een advertentie hebt berekend, kun je bepalen wat een advertentie moet opleveren. Dit gebeurt vaak op basis van cost per mille ofwel kosten per duizend impressies. Een adverteerder betaalt dan een vast bedrag per 1000 personen die de advertentie hebben gezien. Gemiddeld kun je voor een advertentie € 8 tot € 17 per 1000 effectief bereikte personen vragen. Vanzelfsprekend is hoe meer mensen de advertentie kunnen zien, hoe hoger de prijs die je voor de advertentie kunt vragen.

Ontdek nu een wereld aan nieuwe mogelijkheden

Scroll naar boven