Wat houdt de installatie van narrowcasting in?

Jouw narrowcasting oplossing heeft twee soorten hardware: schermen en mediaspelers die in verschillende gebieden op jouw locatie (of locaties) worden geïnstalleerd. Er zijn veel methodes om deze apparaten te installeren, maar er zijn ook tal aan beperkingen.

Jouw schermen moeten verbonden blijven met de bijbehorende mediaspeler en beide moeten veilig worden geïnstalleerd. Een grondig onderzoek – een site-enquête – moet vroeg worden uitgevoerd, zodat de dynamiek, hardware en schaal van jouw oplossing kunnen worden ontworpen rond jouw ruimte. Dit alles moet worden gedaan met het oog op jouw gekozen doelstellingen. Als het bijvoorbeeld je bedoeling is om een ​​opwindende en uitnodigende entree voor jouw klanten te creëren, beoordeelt je jouw opties voor het mogelijk installeren van een scherm boven jouw receptie, een tablet op het bureau, een grote video wall, interactieve kiosken en meer.

Easyscreen Señalizacion Digital

Waar moet je jouw hardware plaatsen?

Verschillende soorten narrowcasting schermen en mediaspelers zullen gemakkelijker te implementeren en effectiever zijn in bepaalde ruimtes. Gelukkig zijn er veel opties voor hoe en waar het te doen.

Hier is een lijst met plaatsingsopties voor een narrowcasting scherm:

  • Schermen kunnen vrijstaand in een kiosk worden geplaatst en in looppaden, ingangen, enz. worden geplaatst.
  • LED schermen van elk formaat kunnen op elke muur worden geplaatst met een vlakke of een opklapbare steun om hem naar beneden en opzij te draaien
  • Schermen kunnen aan het plafond worden opgehangen voor de langste kijkafstanden met passende content om te matchen
  • Lege wanden kunnen worden gedigitaliseerd met een grote videowall
  • Op productschappen kunnen tablets of andere kleine schermen worden geplaatst
  • Buitenschermen zijn op maat gemaakt om alle weersomstandigheden te overleven
  • Schermen kunnen ook op ramen worden gemonteerd
  • Narrowcasting schermen kunnen, in tegenstelling tot consumenten TV’s worden gebruikt om meer aandacht te vangen
  • Kleinere schermen kunnen op of naast deuren en ingangen worden geplaatst
pos_tv

POS TV

digital signage is used to communicate meeting room information and schedules

Meeting Room TV

free digital signage

Shop Window TV

Sport_and_fitness_tv

Sport & Fitness

Uitdagingen Om Rekening Mee Te Houden

Wat zijn enkele veelvoorkomende uitdagingen die de narrowcasting installatie beïnvloeden?

Mediaspelers
Niet na willen denken over het plaatsen van je mediaspeler? Je kunt een ‘System on Chip’ (SoC) scherm gebruiken, wat betekent dat de mediaspeler is ingebouwd in het scherm. Als er echter problemen optreden, moet de mediaspeler en dus ook het scherm worden vervangen in plaats van alleen de mediaspeler.

 

Als het gebruik van een SoC niet de juiste keuze is voor jouw narrowcasting oplossing, dan gebruik je een externe mediaspeler. Voor een uitgebreide handleiding voor alle mediaspelers, bekijk hier onze mediaspeler handleiding.

 

Connectiviteit
Om jouw content bij te werken moet deze worden verzonden vanuit het content management systeem naar de mediaspeler en vervolgens naar de schermen, waarvoor een internetverbinding via Wi-Fi, Ethernet of mobiel is vereist.

 

Mediaspelers maken een back-up van de content op hun harde schijven, dus als de verbinding wegvalt of onbetrouwbaar is, wordt de content nog steeds afgespeeld, maar deze kan niet worden bijgewerkt. Live data feeds werken ook niet, omdat ze een constante internetverbinding vereisen

 

● Als je narrowcasting wilt gebruiken op een plaats zonder internet, kun je de content op de mediaspeler laten opslaan en vervolgens verbinden met jouw weergave via HDMI-kabels. Wijzigingen moeten handmatig worden doorgevoerd

 

● Jouw internetverbinding moet betrouwbaar zijn en een hoge bandbreedte hebben als je complexe content wilt weergeven. Als jouw schermen achterlopen of content met een lage definitie weergeven, heeft jouw narrowcasting mogelijk niet het gewenste effect.

 

Wanneer je besluit waar je jouw narrowcasting wilt plaatsen, moet je daarom overwegen waar jouw internetverbinding beschikbaar of sterk genoeg is om de gewenste content weer te geven. Ethernet is de meest betrouwbare internetverbinding daarmee moet je rekening houden bij het uitvoeren van jouw site-enquête, maar dit is niet altijd praktisch voor de meeste narrowcasting oplossingen. Voor narrowcasting buitenshuis is een mobiele verbinding waarschijnlijk de enige optie.

 

Elektra
Er moet elektrische stroom worden geleverd aan jouw mediaspelers en beeldschermen. Controleer waar je stopcontacten hebt en bekijk jouw opties om de toegankelijkheid te verbeteren, indien nodig. Je kunt ervoor kiezen om een ​​bedrade verbinding te gebruiken voor jouw mediaspelers en beeldschermen. Wat een esthetisch probleem kan zijn, omdat ze er meestal rommelig uitzien, maar ook een veiligheidsprobleem vormen. Zorg ervoor dat de draden zijn verborgen of dat ze netjes opgeruimd zijn.

 

Zichtbaarheid
Het is van belang dat jouw publiek jouw schermen gemakkelijk kunnen zien. Hier zijn enkele factoren waarmee je rekening moet houden om ervoor te zorgen dat jouw schermen zichtbaar blijven:

 

● Bedenk of dit in de toekomst wordt geblokkeerd of in de weg zit.

 

● Het scherm moet hoog worden geplaatst om te zorgen dat content al van ver kan worden gelezen of gezien.

 

● Zorg ervoor dat de helderheid van je scherm hoog genoeg is om gezien te worden. Buitenschermen kunnen een grotere lichtsterkte hebben om ervoor te zorgen dat ze gezien worden tijdens zonnige dagen.

 

● In tegenstelling tot consumenten TV’s, zijn jouw schermen te zien vanuit verschillende kijkhoeken

 

Beveiliging

Zoals met alle technologie, is beveiliging een aandachtspunt dat voor de narrowcasting installatie in overweging moet worden genomen. Narrowcasting is in de openbaarheid, toegankelijk voor publiek. Dit is hun doel, maar het creëert problemen. Als jouw mediaspeler toegankelijk is, kan er mee worden geknoeid of hij kan worden gestolen. Het kan nodig zijn om al jouw apparaten binnen het zicht van camera’s te houden. Jouw netwerk kan ook worden gehackt, dus de online beveiliging moet in order zijn. Dit is een factor in het voordeel van bedrade narrowcasting.

Ontdek nu een wereld aan nieuwe mogelijkheden

Scroll naar boven