10 tips voor effectieve narrowcasting

effectieve narrowcasting

 

Hoe zorg je dat de boodschap binnenkomt?

Van artsenpraktijk tot zorginstelling, kantoor tot fabriek, school tot universiteit, fitnesscentrum of winkelketen tot hotel, bar of restaurant. Waar je ook werkt, effectieve narrowcasting maakt het verschil als het gaat om interne en externe communicatie. Nee, wacht: narrowcasting kán dat verschil maken. Als je tenminste oog hebt voor de volgende tien narrowcasting tips.

 

1. Ken je doel en jouw doelgroep

Wie wil je bereiken met narrowcasting? Wil je een nieuwe collega introduceren aan jouw team of informatie over een product overbrengen? Of jouw aanbiedingen tonen of veranderden? Je kunt mensen informeren en entertainen terwijl ze wachten. Je kunt de beschikbaarheid van vergaderzalen communiceren. Je kunt iemand met naam en toenaam verwelkomen. Alles kan. De vraag is: wat wil jij en wat wilt jouw doelgroep zien?

 

Voordat je narrowcasting gaat aanschaffen is het essentieel om te weten wat je wilt bereiken en wie jouw boodschap moet ontvangen. Elke doelgroep is namelijk anders en daarom is het van belang om te weten wie je wilt bereiken en hoe je hun het beste kan bereiken om jouw doel te behalen. 

 

2. Kies de juiste narrowcasting hardware

digital signage

Narrowcasting schermen komen in verschillende soorten en maten voor. In een winkel kun je een kleine scherm bij een product plaatsen om het te demonstreren. Een complete videowall is ook altijd leuk om een WOW-effect te creëren. En een etalagescherm is natuurlijk ook een aantrekkelijke manier om jouw product te tonen aan voorbijgangers. In beide gevallen is het verstandig om te kiezen voor de nieuwste generatie LED-schermen. Robuust, extreem zuinig, duurzaam. Snelle beelden worden dan scherp en helder weergegeven.

 

Naast de hardwares, is het ook van belang om rekening mee te houden met de locatie van jouw narrowcasting schermen. Denk dan aan de inval van zonlicht, leesafstand en looproutes. Je wilt immers niet dat jouw boodschap wordt geblokkeerd door de zon of dat de schermen in de weg staan.

 

3. Kies de juiste software

Content en programma’s maken kun je helemaal zelf met het toonaangevende narrowcasting platform Easyscreen. Leuk om mee te werken. Makkelijk te begrijpen. En je zet een resultaat neer waar je u tegen zegt. Onze narrowcasting platform is rijk aan features en prachtige templates die voor jou gemaakt zijn. Daarnaast zijn wij altijd bereikbaar om jou te helpen als je er even niet uit komt. En de prijs? Doordat we al zoveel trouwe klanten hebben, kunnen we die gunstig houden. Gunstig voor jou, welteverstaan.

 

4. Schakel een expert in

Easyscreen is de ideale manier om je interne en externe communicatie te optimaliseren. Jij hebt de regie in handen. Heb jij weinig tijd om zelf aan de slag te gaan? Dan kan je altijd bij ons terecht voor een op maat  gemaakte oplossing. Wij zijn experts op het gebied van techniek, content en design en kunnen de templates maken zoals jij het wilt, van A tot Z in jouw huisstijl. Zeg het maar. Dan gaan we aan de slag.

 

5. Blijf bij de tijd

Haal het maximale uit jouw narrowcasting! Klanten, bezoekers, medewerkers en andere voorbijgangers blijven echt alleen maar staan als ze een klik hebben met wat je biedt. En dat betekent wees actueel. Alle informatie, feiten en nieuws moet up-to-date zijn. Data moeten kloppen. Aanbiedingen moeten geldig zijn. En het belangrijkste; focus op nieuwe content voor jouw narrowcasting strategie.

 

Naarmate je dezelfde bericht toont op jouw scherm raken mensen er aan gewend en dat kan irritaties opwekken. Net als een tv reclame moet je constant jouw bericht tweaken om betrokken te zijn bij jouw doelgroep. Kortom: blijf gefocust op de inhoud

 

6. Zet je mensen op scherp

Een narrowcasting scherm kan veel. Je kan het gebruiken als wachtverzachter, om informatie over te dragen, de interesse in je producten of diensten aanwakkeren. Maar wat een effectieve narrowcasting niet kan, is medewerkers vervangen. Zo moet winkelpersoneel alert zijn om direct tot actie te komen als een klant interesse toont. Bijvoorbeeld door te vragen of hij of zij een demonstratie van het bijbehorende product wenst. Die combinatie van techniek en de menselijke factor is essentieel. 

 

7. Gebruik social media

social media op scherm

Met Easyscreen kun je allerlei elementen toevoegen aan je effectieve narrowcasting. YouTube-filmpjes, het weerbericht, Sport- en ander nieuws, bijvoorbeeld via nu.nl. Maar ook jouw social media berichten op Facebook, Twitter, Instagram: met je laatste posts maak je je content en programma’s extra levendig en actueel. Alle benodigde koppelingen is mogelijk met Easyscreen.

 

8. Denk interactief

‘Gewone’ narrowcasting is al behoorlijk interactief, zeker als je er social media bij betrekt. Maar er bestaat ook zoiets als complete interactieve narrowcasting. Dankzij de inzet van touchscreens kan je doelgroep zelf zijn weg zoeken door entertainment, informatie of promotie die jij beschikbaar stelt. Word het scherm even niet gebruikt, dan switcht het systeem naar klaarstaande content of programma’s.

 

9. Ga naar buiten

Media markt; Narrowcasting voor buiten

Narrowcasting is zeer effectief, zowel binnen als buiten je winkel. En heb je wel eens aan narrowcasting in de openbare ruimte gedacht? Bij musea kun je een voorproefje geven op een tentoonstelling. Rond lunchtijd kun je reclame maken voor je broodjes. Tijdens de avondspits kun je forenzen van OV-informatie voorzien. Slechts een paar voorbeelden van de mogelijkheden. Vast staat dat narrowcasting in de openbare ruimte hét middel is om mensen uit hun mobiele bubbels te trekken.

 

10. Grijp je kans

In Nederland heb je intussen 24.000 ondernemers die effectief narrowcasting inzetten. Ruim 33% van de consumenten kijkt graag naar een instore video. En maar liefst één derde daarvan gaat spontaan, dus nog zonder een verkoper te hebben gesproken, tot aankoop over. We bedoelen maar. Het is even een investering, maar wel eentje die zich dubbel en dwars terugbetaalt.

 

Maak je al wel of nog geen gebruik van narrowcasting, en wil je er meer over weten? Bel of mail ons voor een afspraak. Dan praten we je graag bij.

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Scroll naar boven