Wat zijn narrowcasting schermen?

Een narrowcasting scherm is een scherm dat wordt gebruikt om informatie en media aan een gericht publiek te tonen. Er zijn een aantal typen, formaten en verfijningen beschikbaar om te voldoen aan het doel van elke narrowcasting oplossing. In tegenstelling tot consumenten TV’s, zijn ze speciaal gebouwd voor de eisen van commercieel gebruik.

Easyscreen Señalizacion Digital

Narrowcasting Schermen VS Consumenten TV's

Waarom is het beter om een narrowcasting scherm te gebruiken dan een consumenten TV?

Narrowcasting schermen zijn speciaal gebouwd voor de zware taak die commercieel gebruik vereist. Elk jaar worden de schermen krachtiger, duurzamer, dunner, lichter, veelzijdiger en energiezuiniger. Narrowcasting schermen optimaliseren de impact van jouw content door hun betere prestaties.

De voordelen van narrowcasting schermen

Helderheid

Levensduur

Functionaliteit

Esthetiek

Garantie

 

System on Chip

 

Schermhelderheid

Waarom zijn normale TV schermen niet helder genoeg om voor narrowcasting te gebruiken?

Dankzij de hogere lichtsterkte hebben narrowcasting schermen een helderder en duidelijker beeld, wat jouw narrowcasting nodig heeft om in het oog te springen en boeiend te zijn. De lichtopbrengst / lichtsterkte van een consumenten TV is over het algemeen slechts ongeveer 200-300 nits, terwijl narrowcasting schermen 1000 nits of meer kunnen hebben.

 

Om het belang hiervan te begrijpen, gebruiken we een voorbeeld. Een nit meet de hoeveelheid licht verspreidt over een vierkante meter. Als je het licht uit de vlam van een standaardkaars haalt en het gelijkmatig over een vierkante meter spreidt, is dat 1 nit. Voeg het licht van duizend extra kaarsen toe en verspreidt het over die vierkante meter, en dan heb je de lichtopbrengst van een narrowcasting scherm.

 

Door vier of meer keer zoveel nits te gebruiken, heeft een narrowcasting scherm de capaciteit om meer licht uit te stralen en een helderder en gewaagd beeld te creëren. Met grotere helderheid komt meer detail en contrast: jouw afbeeldingen en video’s kunnen allemaal worden weergegeven met elk detail zichtbaar voor jouw publiek.

Bovendien staan ​​er veel narrowcasting schermen buiten die een scherm tegen zijn grootste vijand plaatsen: de zon. De intense lichtopbrengst van een narrowcasting scherm maakt het mogelijk om terug te vechten en duidelijk zichtbaar te blijven, zelfs in de zwaarste omstandigheden. We komen hier later op terug.

Reclame vitrine schermen

Levensduur

Hoe zijn narrowcasting schermen uiteindelijk goedkoper dan gewone TV's?

Omdat narrowcasting schermen zijn gebouwd met lange openingstijden en een lange levensduur in het achterhoofd, zal investeren in één oplossing de lange termijn kosten tot een minimum beperken in vergelijking met een consumenten TV. De gemiddelde consumenten TV is gebouwd om 15 maanden op 12 uur per dag mee te gaan, maar een narrowcasting scherm zal 3 jaar meegaan, zelfs als het elke dag 24 uur per dag wordt gebruikt. LCD / LED schermen kunnen nu een levensduur hebben van maximaal 100.000 uur voordat ze de beeld- en kleurkwaliteit beginnen te verliezen. Ze bevatten aanvullende technologie – namelijk zwarte mura preventie en PID-maskers – om te voorkomen dat de normale TV steeds donkerder wordt en beelden zich erin branden. Bovendien worden elektrische apparaten heet van overbelasting. Narrowcasting schermen hebben een speciaal gebouwd luchtstroom- en koelsysteem die hen koel houdt en naar behoren functioneert, ondanks lange bedrijfsuren. Een consumenten TV is een goedkopere initiële investering, maar zal de lange werktijden die van hen word gevraagd niet overleven. Je zult meer energie uitgeven aan elektriciteit, ze laten repareren, ze elk jaar vervangen en inkomsten verliezen als gevolg van downtime terwijl ze worden vervangen. Blijkbaar is de ROI hoger met een narrowcasting scherm zonder rekening te houden met de superieure visuele prestaties van een narrowcasting scherm en de grotere resultaten als gevolg daarvan.
Narrowcasting schermen

Functionaliteit

Waarom is de functionele capaciteit van een consumenten TV te beperkt voor narrowcasting?

In vergelijking met consumenten TV’s, hebben narrowcasting schermen:
 • Bredere kijkhoeken
 • Meer opties voor de maten
 • Dunnere panelen
 • Touch screen
 • Portrait modus
 • Veel modellen hebben een ingebouwde mediaspeler (System On Chip)
 • Video wall opties (geen bezel)
Narrowcasting schermen hebben een portretmodus, in tegenstelling tot consumenten TV’s. Hun ontwerp maakt dit ook eenvoudig te implementeren, omdat ze dunnere panelen hebben, lichter zijn en betere montagestructuren hebben. LDC / LED narrowcasting geeft een groter bereik dan welke andere normale TV dan ook, waardoor het de kans krijgt om het te gebruiken als een tablet op een klein oppervlak of plank met informatie over het product ernaast. Aan de andere kant van het spectrum is het vermogen om een videowall te maken, die kan worden gedaan door meerdere narrowcasting schermen te combineren en een emotionele band met jouw klanten te creëren. Consumenten TV’s zijn ontworpen om van voor het scherm te worden bekeken, dat is de norm in een huis. Maar narrowcasting schermen zijn gebouwd voor alle soorten omgevingen, zodat hun schermen kunnen worden bekeken vanuit veel bredere hoeken. Door jouw publiek de gelegenheid te geven om met jouw schermen te communiceren, neemt hun ervaring daarmee naar het volgende niveau. Via een touchscreen kunnen ze meer informatie vinden over hun keuze, games spelen, scrollen en nog veel meer. Dit alles maakt de interactie persoonlijk.
SIgnage_display

Stijlvol

Is een narrowcasting scherm gebouwd om fysiek aantrekkelijker te zijn dan een consumenten TV?

Waarom narrowcasting de aantrekkelijkere optie is:

 • De kabels van de schermen kunnen netjes worden verborgen
 • Superdunne schermranden
 • Geen knopjes op de schermranden
 • Geen logo van de fabrikant op de schermranden

Garantie

Wat als er iets fout gaat met het scherm en het gaat kapot?

Narrowcasting schermen zijn speciaal gebouwd voor de zware taak die commercieel gebruik vereist. Elk jaar worden de schermen krachtiger, duurzamer, dunner, lichter, veelzijdiger en energiezuiniger. Narrowcasting schermen optimaliseren de impact van jouw content door hun betere prestaties.

Functionaliteit

Is het nodig om een externe mediaspeler te hebben voor narrowcasting?

Sommige narrowcasting schermen worden geleverd met een ingebouwde mediaspeler, die ‘system on chip’ wordt genoemd.

Dit is meer tijd- en kostenbesparend dan het kopen, installeren en aansluiten van een standaard scherm op een externe mediaspeler. Een duidelijke bonus van het systeem on de chip is dat de mediaspeler geen internetverbinding nodig heeft om verbinding te maken met het scherm.

Omdat er geen externe mediaspeler of andere videodistributie apparatuur is, is er minder hardware om te ondersteunen en minder potentiële faalpunten. Dit bespaart geld, man-uren en downtime. Bovendien neemt het probleem van rommelige draden weg, vermindert het energieverbruik en vermindert het de complexiteit van het oplossen van toekomstige problemen, omdat de hardware binnen het systeem on de chip zal worden gestandaardiseerd.

Niet alle narrowcasting schermen hebben SoC omdat er ook nadelen zijn aan het gebruik ervan via een externe mediaspeler. Klik hier voor meer informatie over de voordelen van externe mediaspelers of lees onze uitgebreide handleiding over mediaspelers hier.

Soorten narrowcasting schermen

Welke soorten narrowcasting schermen kan je gebruiken?

Tablets & Narrowcasting

Hoe kunnen tablets worden gebruikt voor narrowcasting?

Tablets zijn goedkoop, een scherm en mediaspeler in één, draagbaar en veelzijdig. Ze kunnen eenvoudig op vrijwel elk oppervlak worden gemonteerd, ingebouwd of geplaatst zonder hinderlijk te zijn, bijvoorbeeld bij kassa’s, kiosken, productschappen, openbaar vervoer, deuren en meer. Dit creëert nieuwe digitale kansen die de grotere interactieve beeldschermen niet kunnen bereiken. Hun gebruikelijke toepassingen zijn voor een klein bereik, maar met een grote impact, waaronder:

 • Toegang geven tot online winkels en websites voor browsen en kopen
 • Sta klanten toe zichzelf in te checken in hotels en tickets te boeken tijdens het browsen door hun opties
 • voorraadbeheer laten zien, beoordelingen, vergelijkingen, video’s van het in-actie en virtuele proeven op de plank weergeven
 • Op een deur om de beschikbaarheid en reservering van vergader of conferentiezalen te tonen
 • Maak een interactief menu met actuele prijzen en opties, browsen van ingrediënten en video’s en de mogelijkheid om een ​​bestelling te plaatsen
 

Interactieve Schermen & Narrowcasting

Wat is de beste manier om interactieve schermen te gebruiken als narrowcasting?

Een interactief scherm is een grote touchscreen. De ervaring van een persoon met dit scherm is gepersonaliseerd, wat nieuwe mogelijkheden voor narrowcasting creëert:

 • Interactive digital signage displayComplexe functies: Wayfinding, inkoop
 • Meer betrokkenheid: versterk jouw merkimago
 • Gepersonaliseerde klantervaring: specifieke informatie en aanbevelingen
 • Lange wachttijd: klanten hebben de tijd om zich bezig te houden
 • Klantanalyse: feedback over livegegevens

Touchscreens leveren elke klant een unieke ervaring. Klanten kunnen verder gaan dan het herhalen van afspeellijsten door interactie met beeldschermen om te zien wat het meest relevant en belangrijk voor hen is. Dit niveau van personalisatie creëert een goed geïnformeerde klant die meer vertrouwen zal hebben in het kopen en loyaal worden. Moderne klanten verwachten consistente ervaringen op het gebied van digitale en fysieke merkervaringen en interactieve narrowcasting geeft klanten in de winkel het gemak van online winkelen.

In theorie zijn interactieve schermen echter vaak groot, maar moeilijk te implementeren. Het publiek kan vinden dat ze moeilijk te gebruiken zijn, de schermen worden heel snel vies, dus ze moeten regelmatig worden schoongemaakt en slechts één persoon kan ze tegelijkertijd gebruiken.

Hoe kan interactieve narrowcasting helpen voor jouw bedrijf:

 • Klanten krijgen meer informatie wanneer ze grote belangstelling hebben
 • Knoppen en calls-to-action kunnen klanten begeleiden tijdens hun aankoopreis
 • Geef klanten het vertrouwen om meer te weten te komen over jouw merk, jouw evenement te verkennen of uw producten te ontdekken
 • Nieuwe betaalmethoden te maken: mobiele betalingen zoals Android Pay, Apple Pay, Google Wallet en Samsung Pay kunnen worden ondersteund
 • inschakelen en stimuleren van e-commerce aankopen terwijl je in de winkel bent
 • Personeelsonderbrekingen In de winkel verminderen door vragen te beantwoorden
 • Je personeel kan informatie, gegevens en inhoud delen in realtime aan elkaar vanaf meerdere apparaten en locaties om samenwerkingen effectiever te maken
 • Medewerkers kunnen vergader of conferentiezalen ter plaatse boeken of controleren op toekomstige beschikbaarheid

Hoe interactieve narrowcasting uw klanten kan helpen:

 • Meertalige ondersteuning
 • Ingebouwd toetsenbord met touchscreen voor snel en eenvoudig zoeken
 • Pinch en zoom media galerijen
 • Veelgestelde vragen
 • Creëert een snellere en eenvoudigere service
 • Kaarten en aanwijzingen voor effectieve navigatie
 •  
 

Functionaliteit

Is het nodig om een externe mediaspeler te hebben voor narrowcasting?

Dit soort beeldschermen is de standaard voor narrowcasting, dus ongeacht de informatie of het entertainment dat je wilt communiceren, zal er een LCD / LED zijn om dit effectief te doen. Ze zijn niet interactief, maar zijn beschikbaar in een breed scala aan formaten, resoluties, helderheid en zelfs verschillende vormen (extra brede ‘stretch’ schermen zijn beschikbaar).

Wat is het verschil tussen een LED en LCD scherm?

Het verschil tussen LCD- en LED-displays is minimaal, omdat ze zeer vergelijkbare technologie gebruiken. Ze zijn eigenlijk beide LCD-schermen, maar LED’s gebruiken light-emitting diodes in plaats van fluorescerende diodes. Dit kleine technologische verschil betekent dat LED schermen iets dunner kunnen zijn, ze zijn energiezuiniger en hebben over het algemeen een superieure weergavekwaliteit met scherpere kleuren en dieper zwart. LCD-schermen worden nu uitgefaseerd, omdat LED de toekomst van narrowcasting is.

Digital signage templates en widgets

Videowalls

Wat is de beste soort narrowcasting om de aandacht te trekken?

Omdat LED-schermen alom bekend zijn geworden, wordt video wall steeds populairder om op te vallen, denk bijvoorbeeld eens aan Times Square. Videowalls worden gemaakt door een reeks schermen naast elkaar te plaatsen en deze aan te sluiten om een ​​geheel scherm te creëren. Dit creëert mogelijkheden om content weer te geven op een scherm dat vele malen groter is dan op een LED-scherm en dus voor een publiek dat veel groter is dan een LED-scherm kan bereiken. Je kunt een grote video maken in de vorm van een muur, bloem of windmolen en je audiovisuele boodschap benadrukken. Het is echter belangrijk dat je niet probeert een afbeelding met een lage resolutie weer te geven op een grote videowall met hoge definitie, omdat dan de afbeelding wazig en inefficiënt eruit ziet.

 
Simetrica

Videowalls zijn bijzonder effectief voor omgevingen met grotere kijkafstanden. Enkele voorbeelden zijn:

 • Winkelcentra adverteren merken en voor navigatie.
 • Luchthavens tonen een live data feed met vluchtinformatie.
 • Financiële instellingen geven live feeds van de beurs.
 • Entertainment gebruikt ze om omgevingen te transformeren met levendige, dynamische video’s.
 • Live-evenementen gebruiken ze voor navigatie, updates en live camera feeds.
 • Hotels plaatsen ze in hun lobby om sfeergevoelige afbeeldingen en video’s weer te geven.
 • Over het algemeen gebruikt om meeslepende ervaringen en aangevulde realiteit te creëren.

De opties in maten voor narrowcasting

Hoe groot of klein kan een narrowcasting scherm zijn?

Wanneer je besluit de grootte van een narrowcasting scherm te bepalen, moet je aan een aantal factoren denken:

 • Wat is de gemiddelde afstand van jouw publiek?
 • Wat voor soort media ga je laten zien?
 • Ga je een indeling met gedeeld scherm gebruiken?

 

Hoe verder je publiek van het scherm staat, hoe groter je content moet zijn om het niet alleen opvallend, maar ook begrijpelijk te houden. Het is een zeldzaam moment dat iemand verleid wordt door een scherm dat ze niet goed kunnen zien. Van knoppen tot logo’s en afbeeldingen, formaat is belangrijk. De grootte van elk object is afhankelijk van de grootte en resolutie van het scherm.

Dit leidt naar het type content. Je moet ervoor zorgen dat content functies niet worden overstemd of te overweldigend zijn. Als er veel tekstinhoud op jouw scherm wordt weergegeven, moet jouw scherm groter zijn om het leesbaar te houden. Het wordt aanbevolen dat je jouw letters 1 inch lang hebt voor elke 10 voet waarvan je verwacht dat het wordt gelezen. Of misschien gebruik je jouw scherm als advertentieruimte? Je potentiële adverteerders willen niet adverteren op een klein scherm met een laag bereik. Als je scherm tegelijkertijd wordt gesplitst tussen verschillende content, heb je waarschijnlijk een groter scherm nodig om ervoor te zorgen dat alle content groot genoeg blijft om goed te kunnen worden gezien.

Lees onze volledige handleiding over narrowcasting content hier.

Wat zijn de formaatopties voor elk type narrowcasting?

 • Tablets: 10” to 21”
 • LCD/LED Schermen: 22” to 98”
 • Interactieve Displays: 43” to 98”
 • Videowalls: 49’ to 55”

Binnen & Buiten Narrowcasting Schermen

Wat is het verschil tussen binnen en buiten narrowcasting?

Helderheid

 

Weerbescherming

Connectiviteit

 

 

Beveiliging

 

Helderheid

Waarom zijn buiten narrowcasting schermen helderder dan binnen schermen?

Om tegen fel zonlicht te vechten moet een scherm 700 nits (meting van de lichtopbrengst) of meer zijn, dus een buitenscherm kan tot 10.000 nits hebben en doet dit terwijl het zo min mogelijk energie verbruikt.

Dit betekent dat het een duidelijke zichtbaarheid van het scherm kan behouden en dit op een kostenbesparende manier doet. Om verspilling van energie en irritatie van de ogen te voorkomen zullen veel buitenschermen een omgevingslichtsensor hebben die past bij de helderheid van de buitenomgeving.

Weer bescherming

Hoe worden buitenschermen beschermd tegen water?

Buitenschermen hebben IP-conforme behuizingen (minimum IP65) om het scherm te beschermen tegen stof en de gevolgen van regen, sneeuw en vochtigheid. Het gegloeid glas dat wordt gebruikt voor buitenschermen is vier keer sterker dan wat wordt gebruikt voor narrowcasting binnenshuis. Dit maakt het veerkrachtiger voor schokkende en algemene slijtage.

Ze hebben ook een koelingssysteem om de temperatuur binnen de afdichting te regelen, waardoor schade door hete omgevingen en de warmte die door het scherm zelf wordt uitgezonden, wordt voorkomen. De kernpanelen zijn ook veerkrachtig tegen warmtevariaties, omdat eventuele fluctuaties de componenten zouden verzwakken en vocht zouden creëren.

Connectiviteit

Kunnen buitenschermen verbinding maken met internet?

Het verbinden van een binnen scherm met internet is eenvoudig, omdat ze meestal draadloos kunnen worden verbonden met het Wi-Fi of met een ethernet-kabel. Buiten schermen kunnen echter net buiten bereik zijn of verspreid over locaties. Om live updates en bediening op afstand te onderhouden, heeft narrowcasting buitenshuis meestal ingebouwde hardware waarmee het verbinding kan maken met een cellulair netwerk.

Beveiliging

Heeft een buitenscherm extra beveiliging?

Zoals gewoonlijk met buiten en openbare omgevingen wordt gedaan, zijn er extra beveiligingsproblemen voor buiten schermen in vergelijking met narrowcasting binnenshuis. Buitenschermen hebben ingebouwde veiligheidsmaatregelen en beveiligingen om deze tegen hackers te beschermen. Dit voorkomt dat bedrijfsgegevens worden gestolen en geeft aan dat ongewenste, mogelijk aanstootgevende content wordt weergegeven.

Narrowcasting Scherm Fabrikanten

Wie zijn de beste narrowcasting scherm fabrikanten?

De grootste merken in de narrowcasting scherm markt:

 • 1. Samsung: 300,000 eenheden en 33% marktaandeel
 • 2. LG: 75,000 eenheden en 8.5% marktaandeel
 • 3. Goodview: 70,000 eenheden en 8% marktaandeel
 • 4. NEC: 65,000 eenheden en 7.4% marktaandeel

Samsung is al vele jaren dominant op de markt voor narrowcasting schermen en blijft zijn marktaandeel vergroten. De grootste concurrenten zijn LG en Goodview, maar het marktaandeel van LG daalde in 2018 zelfs met 2,3%. Goodview heeft het grootste marktaandeel in China en groeide zijn algehele marktaandeel met 0,9% met een verkoopstijging van 30%, wat suggereert dat het Samsung’s marktaandeel zal worden grootste competitie binnenkort. NEC werd in 2018 vervangen door Goodview voor de derde plaats omdat Goodview zo’n sterk jaar had, maar ook omdat NEC een omzetdaling van 5,4% had.

IAdea is een up-and-coming fabrikant, vooral voor zijn kleinere schermen. Het is zelfs een samenwerking aangegaan met Samsung om de schermen compatibel te maken met het Tizen-besturingssysteem van Samsung.

Samsung is de grootste fabrikant van narrowcasting schermen en zal deze onderscheidende uitspraak waarschijnlijk niet snel verliezen. Zoals deze gegevens laten zien, zijn narrowcasting schermen een zeer competitieve markt waarbij de grootste spelers strijden voor marktaandeel in een snelgroeiende markt. Dit is geweldig voor bedrijven zoals die van jou, omdat het betekent dat er veel opties zijn om uit te kiezen, prijzen laag worden gehouden en de merken gedwongen worden om innovatief te zijn om te overleven.

digital signage Menu TV - digital menu board

OLED Schermen

Zijn OLED schermen de narrowcasting van vandaag of van de toekomst?

OLED-displays (organic light-emitting diode) zijn nu op de markt. Deze schermen zijn nog dunner en lichter dan LCD-schermen, omdat ze geen achtergrondverlichting vereisen en absoluut zwart kunnen produceren. Dit zorgt voor een donkerder scherm met een grotere contrastverhouding, waardoor het duidelijk zichtbaar is in fel zonlicht. Niet alleen dat, maar het kan ook een dubbelzicht zijn, dankzij de transparantie. Hiermee kun je jouw content aan beide zijden weergeven, waardoor je nog meer mogelijkheden voor narrowcasting creëert.

OLED is vandaag beschikbaar en zal alleen in gebruik blijven groeien naarmate de technologie verbetert. Er bestaat niet zoiets als een budget-OLED-scherm, dus deze technologie heeft een hoge prijs vergeleken bij een LED display.

Ontdek nu een wereld aan nieuwe mogelijkheden

Scroll naar boven