De basisprincipes van inbound marketing en digitale bewegwijzering

Inbound marketing is een bedrijfs is een marketing methode waarbij je klanten aantrekt door hen actief vooruit te helpen tijdens het gehele koopproces. Het bieden van waarde staat bij inbound marketing centraal.

 

Outbound marketing (traditionele media) onderbreekt uw publiek met berichten waar ze niet altijd op zitten te wachten. Inbound marketing daarentegen legt verbinding met klanten en probeert eventuele problemen op te lossen, vragen te beantwoorden of behoefte te creëren.

 

Narrowcasting maakt deel uit van deze strategie en wij zullen uitleggen waarom en hoe het jouw bedrijf kan helpen.

 

Volgens HubSpot genereert 92% van de bedrijven die inbound marketing gebruiken een toename in verkeer naar de website en leads. De belangrijkste focus ligt op het aantrekken van bezoekers naar jouw site en het omzetten van een groot deel van hen in leads.

 

Inbound marketing helpt bedrijven tijd te besparen dankzij de mogelijkheden om workflows te automatiseren.

 

Voor het bereiken van dergelijke resultaten geven wij hieronder een aantal tips met essentiële elementen van inbound marketingstrategie.

 

Hoe goed ken jij jouw doelgroep en weet je hoe je hen moet aantrekken?

Wie is jouw doelgroep?
Voordat je aan een Inbound-strategie begint, is het essentieel te weten wie je wilt benaderen en via welke kanalen.

 

Gebruik jouw deskundigheid als uithangbord. Deel jouw kennis in zekere mate door het aanbieden van brochures, referenties, whitepapers, webinars, infographic of podcasts. Dit kan een bezoeker op jouw site gratis raadplegen in ruil voor een email adres.

 

Beslissingsproces van de koper

Aankoopbeslissingsproces

Conversie instrumenten

Aantrekken is goed, maar conversies is beter. Er zijn verschillende conversieprogramma’s voor dit doel.

 

CTA (Call To Action)
Dit is een manier om jouw bezoeker toegang te geven tot jouw documentatie met inhoudelijke expertise. Je kan dit toepassen in bijvoorbeeld blogberichten of e-mails. Deze buttons moeten aantrekkelijk zijn voor het oog, relevant voor het onderwerp van uw inhoud en aanklikbaar.

 

Het is mogelijk afbeeldingen te gebruiken om de knop aantrekkelijker te maken voor uw lezer.

 

Het doel is hen mee te nemen door jouw uitgebreide bronnen. Ze komen overeen met het stadium van overweging in het proces / de reis van de koper.

€ 25,- PER MAAND

Landingspagina
Deze pagina’s zijn essentieel bij een inbound strategie. De functie is om de bezoeker verder te overtuigen in het beslissingsproces.Op deze pagina’s kun je verschillende soorten inhoud aanbieden. Je geeft hier iets weg, bijvoorbeeld een whitepaper, een brochure of een inschrijving voor een webinar.

Om iets weg te geven, mag je hier ook iets voor terug vragen. Bijvoorbeeld contactgegevens met een emailadrse en/of telefoonnummer. Dit wordt via een online formulier ingevuld. Deze pagina moet een formulier bevatten.

Je kunt de CTA (Call To Action) zien als ondersteuning, de landingspagina als een mogelijkheid om te bookmarken, en het formulier met doel als vergaren van gegevens.

 

Lead nurturing

Het begrip lead nurturing bestaat al zolang verkoop bestaat en het betekent kortgezegd dat je potentiële klanten voedt met informatie zodat zij uiteindelijk klant worden.Lead nurturing is nodig om een band op te bouwen met jouw potentiële klant.

 

Dankzij de informatie die je van hun profielen hebt verzameld, kun je de juiste inhoud op het juiste moment selecteren:

Lead nurturing proces

In de eerste fase van het proces is jouw potentiële klant nog niet klaar om de aankoop te doen. De klant zit nog in de bewustwordingsfase. De fase waarin ze bepalen of dit product of dienst echt nodig is. Voor de volgende stap helpt het dan om bijvoorbeeld een gratis proefperiode aan te bieden of een (online) advies gesprek.

 

Bepalen van kanalen

Via welke kanalen wil je jouw kennis delen? Natuurlijk heb je jouw website om het op te publiceren, maar tenzij je een goede reputatie hebt, zal dat niet genoeg zijn.

 

Als jouw website bekend wilt maken, moet je daar zijn waar uw doelgroep is: op sociale media. media. Daarnaast is het zo belangrijk om met goede teksten en betreffende keywords een hogere ranking te realiseren op Google.

 

Een andere goede manier om in aanraking te komen met jouw doelgroep is via narrowcasting. Het is een unieke manier om direct met klanten te communiceren. Vooral voor de (semi) outdoor toepassing door middel van etalageschermen kun je voorbijgangers aantrekken met impactvolle content. Bewegend beeld trekt de aandacht en zal de voorbijganger verleiden om jouw zaak binnen te lopen.

 

Narrowcasting biedt vele mogelijkheden voor uw bedrijf. Je kunt dit inzetten voor verkoopdoeleinden (promotiecampagnes) als voor het laden van je merk (branding), of wellicht is het doel informeren of inspireren.

€ 25,- PER MAAND

De mogelijkheden van digital signage zijn eindeloos, zozeer zelfs dat het een essentiële aanvulling is geworden op een goede inbound marketing strategie

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Scroll naar boven