Narrowcasting: dood of springlevend? (Deze feiten zeggen genoeg)

digital signage content trends

 

Narrowcasting is dood. Morsdood als je sommige critici mag geloven. Anderen zweren juist bij het narrowcasting. Wat is er nou eigenlijk aan de hand? Nou, het zit zo: na een vliegende start en talloze succesverhalen werd het op een gegeven moment een beetje stil rond narrowcasting. Hier, maar ook in het buitenland- waar narrowcasting onder de noemer digital signage furore maakte – lieten sommige ondernemers zich gaandeweg minder positief uit over het medium. Voordat je nu je laptop inklapt en troosteloos voor je uit gaat zitten staren: narrowcasting is niet dood. Narrowcasting leeft, meer dan ooit.

 

Het begin.

Narrowcasting kende een vliegende start. Iedereen wilde narrowcasting. Het was tenslotte hip, handig en betaalbaar. Iedereen kon opeens op een makkelijke, opvallende en betaalbare manier communiceren met een groot publiek. Er werden talloze schermen geplaatst in winkels en op out-of-home locaties. Maar vervolgens ging er het mis: op de dure schermen werd even snel wat content geplaatst. Plaatje hier, dingetje daar tekstje erbij, klaar. Not. Want na drie weken was het publiek compleet klaar met de megalomane rits dia’s, korrelige plaatjes en outdated content die in een simpele loop op de schermen werd getoond. Was dat nou het beloofde medium?  

 

Fact: narrowcasting stopt niet na de start.

digital signage als menu scherm

 

Meteen je eerste tip: narrowcasting stopt niet na de start. Narrowcasting is een dynamisch proces waarbij je de juiste content op het juiste moment aan de juiste doelgroep laat zien. Je bent een entertainer die vecht om de gunst van een kritisch publiek. Het gaat er dus om dat je zorgt voor verse, interessante content. Smaakvol vormgegeven, slim getimed en perfect gemonteerd. De techniek doet zijn werk, maar je moet echt zelf voor goede content zorgen. Geen paniek, met de juiste software is dat vandaag de dag een fluitje van een cent.

 

Jij stuurt, narrowcasting software doet de rest.

Narrowcasting is makkelijker dan ooit. Want met de nieuwe generatie software richt je je narrowcasting gewoon zelf in. En met de juiste widgets en koppelingen zorgt de software ervoor dat je content up-to-date is. Ook met de vormgeving zit het wel goed, want moderne software zorgt ervoor dat jouw content van de schermen spettert. Kortom, jij zit achter de knoppen, het systeem doet de rest.

 

Narrowcasting leeft. (Als nooit tevoren)

Narrowcasting is nog steeds de uitgelezen mogelijkheid om contact te maken met een groot publiek. Het is goedkoper dan je denkt, makkelijk in gebruik en ontzettend effectief. Niet voor niets kiezen grote retailers, sportscholen, conferentiecentra, ziekenhuizen scholen en lokale kanjers zoals de slager op de hoek voor narrowcasting.

 

Daarom is narrowcasting here to stay:

1. Narrowcasting is betaalbaarder dan ooit!

Met stip op een: lage kosten. Ik zie je juichen: lagere kosten zijn natuurlijk altijd goed. Maar wist je trouwens dat je voor veel minder geld ook veel meer krijgt? De technologie is namelijk enorm verbeterd. Vroeger was je een godsvermogen kwijt voor een mediaspeler omdat het een volwaardige PC moest zijn. Met dure software op harde schijven. Tegenwoordig zijn er kleine, handzame mediaspelers die specifiek zijn gemaakt voor narrowcasting. Ze zijn superstabiel en kosten een fractie van de prijs van een PC. Er zijn trouwens schermen waarin de mediaspeler is verwerkt.

 

2. Minder pipo’s, betere spullen.

Met de introductie van narrowcasting kwamen de pipo’s die je wel even een systeem wilden aansmeren. Cowboys die “wel even een paar schermen ophangen”. Goed nieuws, de pipo’s zijn exit, het is tijd voor het betere werk. Waar je vroeger 100 bedrijven had die narrowcasting leverden, heb je vandaag de dag keuze uit meerdere grote spelers. Deze bedrijven werken serieus aan het verbeteren van de software, de ontwikkeling van nieuwe content en de stabiliteit van je narrowcasting systeem. Zoek je een goede? Kies voor mensen met een passie voor narrowcasting. Gasten die weten wat ze doen en wat ze zeggen. Gasten met een passie voor narrowcasting in het kwadraat.

 

3. Betere narrowcasting software, met dank aan de cloud.

Dankzij de cloud kun je meer. Want via de cloud kun je tegenwoordig alles. Met de juiste software beschik je vandaag de dag over soepele software die je bedient via een gebruiksvriendelijk dashboard waarmee jij je narrowcasting systeem aanstuurt en inricht. Dat was vroeger wel even anders, vroeger moest je namelijk alles bijwerken via een USB-stick, DVD of CD-ROM. Duh. Dankzij de SAAS (Software As A Service) technologie van vandaag log je in via het internet en heb je 24/7 toegang tot al je content, logo’s en huisstijl elementen.

 

4. Vette content on demand!

Met de juiste software beschik je over een waar arsenaal aan tools waarmee je de mooiste content creëert. Je weet, bij narrowcasting draait het om content. Een foto van je hamster is leuk, maar de patiënten in je wachtkamer zien liever de weersverwachting aangevuld met nieuws. Ook voor narrowcasting geldt: content is King. Die moet letterlijk van je schermen spetteren. Met alle templates, koppelingen, automatische verversingen kun je een programma creëren dat echt helemaal bij jouw omgeving en bedrijf past. Wil je specifieke content op specifieke dagen tonen? Ook dat is geen probleem. Zet het een keer in je kalender en het wordt automatisch uitgevoerd. Ook dat is narrowcasting.

 

5. Easy piecie: Een kind doet de narrowcasting

Narrowcasting is niet dood omdat jij, zonder tussenkomst van derden de mooiste content maakt! Echt, je hoeft geen nerd te zijn om met narrowcasting te scoren. Narrowcasting is zo eenvoudig geworden dat je er eigenlijk niets voor hoeft te doen. De techniek doet z’n werk, jij zorgt voor de content. Neem social. Met een paar klikken koppel je bijvoorbeeld Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn aan je account. Vanaf dat moment verschijnen jouw updates automatisch op het scherm. Hetzelfde geldt voor infotainment, zoals weer en verkeer, sportnieuws, economisch nieuws en entertainment. Jij stelt in, de software doet de rest. Er zijn duizenden koppelingen beschikbaar. Stuk voor stuk zorgen ze ervoor dat de content automatisch wordt ververst. Wil je een ander softwarepakket koppelen aan je narrowcasting systeem? Geen probleem. Vaak kan de info van bedrijfssoftware eenvoudig op je schermen worden getoond. Je voorziet het eenvoudig van aantrekkelijk jasje zodat het bij jou, je omgeving en je publiek past.

 

En?

 

Inderdaad. Narrowcasting is niet dood.

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Scroll naar boven