Narrowcasting in de openbare ruimte: Daarom sta jij straks op straat

Toe aan effectieve narrowcasting? Voor je het weet sta je op straat. Want naast talloze indoor en instore mogelijkheden is narrowcasting uitermate geschikt om ingezet te worden in de openbare ruimte. Bewegend beeld trekt de aandacht. Dat maakt narrowcasting op straat de ultieme manier om mensen uit hun mobiele bubbel te krijgen. Wil je weten hoe jij succesvol kunt zijn met narrowcasting in de openbare ruimte? Lees snel verder.

 

Grote groepen informeren? Narrowcasting op straat!

Of ze nou wachten, lopen, loungen, chillen, liggen, zitten of naar de bus rennen, met een narrowcasting scherm op de juiste plek kunnen ze niet meer om je heen. Letterlijk. Zeker op drukke plekken is er een continue vraag naar praktische informatie. Wat doet het OV? Wat doet weer? Wat eten we vanavond? Korte, bondige boodschappen werken het best op drukke locaties. Wissel ze af met de info die jij wilt communiceren en je bereikt een groot publiek. Hebben ze meer tijd? Pas je content aan en ga vertellen. Serveer een mix van relevante informatie en handige tips.

 

Ook andere plekken in de openbare ruimte zijn geschikt voor narrowcasting. Een evenement of tentoonstellingen bijvoorbeeld. Zo kan bij een museum het publiek bijvoorbeeld alvast kennis maken met wat er binnen allemaal te beleven is. Via een overzicht van het werk van de betreffende kunstenaar bijvoorbeeld.

 

Narrowcasting in de reclame.

Reclame maken op straat? Het kan. Vergeet de billboards en posters. Ga voor narrowcasting! Narrowcasting biedt adverteerders nieuwe kansen. En dat is hard nodig want op straat zitten de ogen vooral op de mobiele telefoon. Grijp de aandacht met bewegend beeld en hou ze vast met relevante content op het juiste moment. Lunchtijd? Broodjes op de schermen. Avondspits? Geef OV-info, afgewisseld met jouw nieuws over bijvoorbeeld de laatste fashion trends. Het maakt je schermen extra interessant voor andere adverteerders. *

 

Adverteerders nemen graag zendtijd bij je af omdat ze een specifieke doelgroep op een specifiek moment via jouw schermen kunnen bereiken.

 

*Meer weten over hoe je jouw schermtijd verkoopt aan adverteerders? Hier lees je alles over media-exploitatie met narrowcasting.

 

Een belevenis dankzij narrowcasting

Met narrowcasting verhoogt de sfeer in de openbare ruimte en voorzie je duizenden consumenten ondertussen van handige info. Of het nu gaat om een festival, koopzondag of winkelactie, iedereen wil graag weten wat er speelt. Maak ze gek met een eenmalige aanbieding, het broodje van de dag of het feit dat de ballonnenclown annex schminksmurf is gearriveerd. Met een simpele druk op de knop bereik je duizenden mensen. Wil je ze de weg wijzen? Top idee! Groepen vinden het namelijk ontzettend prettig om te weten waar ze zijn en moeten wezen. En dan hebben we het niet alleen over de biertap, de toiletten of de nooduitgang…

 

Narrowcasting in de openbare ruimte is super-interactief

Met de juiste content en de juiste koppelingen creëer je een volwaardige dialoog in de openbare ruimte. Maak de interactie compleet en koppel je social (Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn) aan je narrowcasting en laat mensen live meepraten via een unieke hashtag. Vanaf dat moment zit je gewoon in hun mobiele telefoon. Hoe interactief wil je het hebben?

 

Entertain de openbare ruimte met narrowcasting

Met narrowcasting beschik je over een prachtig podium voor je boodschappen. Wissel je informatie af met een fikse scheut entertainment en je kunt niet meer kapot bij je kijkers.

 

Entertainment is het ideale recept om de wachttijd te verzachten of een product of dienst een bijzondere dimensie te geven. Ook leuk: entertain je publiek met een origineel spelletje op je schermen of daag ze uit via een leuke quiz.

 

Vertellen en versnellen in de openbare ruimte: narrowcasting werkt.

Met een goed verhaal over je merk, dienst of product kun je iets bijzonders vertellen en de verkoop versnellen. Zeker in de openbare ruimte. Ga niet zitten vertellen, maar kom met korte, ‘snappy’ boodschappen die allemaal optellen. Maak bijvoorbeeld een kort maar krachtig brandstatement via een clip uit je campagne. Presenteer het verhaal achter je assortiment of vertel waarom je al jaren op de betreffende locatie zit. Doe je het goed, dan hangen ze aan je lippen!  

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Scroll naar boven