Narrowcasting: met welke toepassing ga jij scoren?

Je hebt natuurlijk hier gelezen wat narrowcasting precies is. Het zal je dan ook niet verbazen dat narrowcasting met de dag populairder wordt. Logisch, want de toepassingen zijn eindeloos. Bovendien kan iedereen, groot of klein, direct met narrowcasting starten. Met een goed narrowcasting systeem (gebruiksvriendelijke software, de juiste mediaspeler en beeldscherm(en)) ben je klaar om een groot publiek te bereiken.

 

Narrowcasting, wat kun je ermee?

Veel. De mogelijkheden zijn eindeloos. En als je het goed doet zijn de resultaten weergaloos. Ook goed om te weten: de grootte van je bedrijf heeft totaal geen invloed op de mogelijkheden die narrowcasting allemaal biedt. Zorg er wel altijd voor dat je weet wat je precies wil bereiken met narrowcasting. Verplaats je altijd eerst in de mensen waarvoor je het allemaal doet: je publiek. Hebben ze haast? Stel ze op hun gemak met actuele reisinformatie. Willen ze weten hoe iets werkt? Trakteer ze op een demo-video van je product. Moeten ze wachten? Entertain ze met een wachtverzachter met nieuws, een quiz of video. Met narrowcasting werk je aan tevreden klanten en het imago van de zaak.

 

De voordelen van narrowcasting

 • Narrowcasting is geschikt voor grote- en kleine bedrijven;
 • Maak je eigen afspeellijsten: met narrowcasting heb je de regie in de handen
 • Je speelt razendsnel in op actuele gebeurtenissen
 • Bewegend beeld trekt de aandacht en houdt die vast
 • Met narrowcasting bereikt je een groot publiek tegen lage kosten
 • Lever je actuele informatie, het gedoe met posters is verleden
 • Narrowcasting is geschikt voor grote- en kleine bedrijven
 • Narrowcasting is geschikt voor adverteerders en sponsors

Voor alle bovenstaande punten geldt: zorg voor de juiste hardware en kies voor gebruiksvriendelijke software. Laat je vooraf dus goed informeren. 

 

Voorbeelden van succesvolle narrowcasting

Laten we beginnen met toepassingen voor externe communicatie. Hierbij draait alles om beleving. Met narrowcasting voor je externe communicatie sta je oog in oog met je publiek.

 

De zorg: wachten wordt weer leuk met narrowcasting.

wachtruimte narrowcasting in fysiotherapie

Geef toe; als er ergens vaak en lang moet worden gewacht dan is het in de zorgsector. Ziekenhuizen, apotheken, huisartsenpraktijken en zorgcentra: ze kunnen inmiddels niet meer zonder narrowcasting. In de wachtkamer zorgt narrowcasting voor entertainment en informatie.

 

Een voorbeeld van narrowcasting in de zorg is de geïntegreerd volgnummersysteem, die zorgt voor de nodige efficiëntie binnen jouw praktijk. Dankzij gebruiksvriendelijke software en handige widgets kan iedereen het systeem bedienen. Handig, want als er ergens een grote werkdruk is, dan is het wel in de zorg.

 

Het onderwijs: Een school voorbeeld van narrowcasting

narrowcasting wordt gebruikt om klanten, bezoekers, patiënten door ruimtes te helpen navigeren

Wil je grote groepen informeren met narrowcasting? Kijk dan eens naar het onderwijs. Diverse landelijke onderwijsinstellingen gebruiken narrowcasting voor de informatievoorziening van grote groepen leerlingen en ouders.

 

Plotselinge wijzigingen in het rooster? de bewegwijzering naar lokalen aanpassen? of de aankondiging van ouderavonden en studiedagen aantonen? Dat kan met gemak via onze narrowcasting systeem. Vanuit onze centrale dashboard kan je de narrowcasting schermen aansturen, aanpassen en updaten binnen de onderwijsinstelling.

 

Net als de actuele aankomst- en vertrektijden van het OV: dankzij de informatie op de schermen hou je iedereen op de hoogte van NS.  

 

Narrowcasting in retail een mooie service van de zaak.

digital signage in retail

Ook in de Nederlandse retail is narrowcasting niet meer weg te denken. Van supermarkt tot sigarenboer en van fashionketen tot winkelcentrum: narrowcasting maakt winkelen tot een totaalbeleving. Omdat je zelf achter de knoppen zit, kun je direct inspelen op de actualiteit. Ondertussen zorgen vooringesteld koppelingen voor een automatische stroom informatie. Koppel je social account aan narrowcasting en laat je klanten real time meegenieten van je likes, shares en duimpjes omhoog. Boost de sfeer (en je omzet) met een vette video tijdens de rustige uurtjes. Ook top: je assortiment vergroten. Zet je voorraadproducten in het zonnetje via je schermen en verkoop meer. Stopkracht nodig? Met een scherm in je etalage gooi je hoge ogen! Op zoek naar traffic? Aanbiedingen op je etalageschermen laten zien wat er binnen allemaal te beleven is!

 

Narrowcasting in de Horeca: een graag geziene gast

Narrowcasting heeft inmiddels een vaste plek in de Nederlandse Horeca veroverd. En dat is niet voor niets. Het is een teken van goed gastheerschap die de gasten op hun wenken bedient met entertainment, info, nieuws en actuele verkeersinformatie. Ze stellen het niet alleen op prijs, maar verwachten tegenwoordig gewoon dat je ze informeert en entertaint. Dus: grijp je kans. Mogelijkheden genoeg! Met live TV tover je de zaak om in een stadion inclusief je eigen promoties: prime time op het grote scherm! Leg je gasten in de watten en verwelkom ze bij de receptie of geef ze menusuggesties via de schermen. En het mooie is: elke ruimte is een kans. Zo hebben grote merken inmiddels de gang naar het toilet gevonden. De schermen in het kleinste kamertje blijken namelijk een effectief middel om klanten te entertainen en de merkwaarde te versterken.

 

Ook voor de interne communicatie!

Wist je trouwens dat narrowcasting ook een belangrijke bijdrage levert bij je interne communicatie? Het zorgt voor betrokken werknemers. Werknemers die graag dat stapje extra doen omdat ze weten wat er speelt. Deel de laatste presentaties, koppel je social kanalen en laat zien wat er online speelt. Geef je klanttevredenheid (NPS) een cijfer of communiceer je doelen (KPI). Of zet je medewerkers in het zonnetje met een originele boodschap. Ingewikkeld? Nope. Dankzij gebruiksvriendelijke software kun je razendsnel schakelen. Dankzij widgets, koppelingen streamt de info automatisch naar de schermen. Dankzij gebruiksvriendelijke software houdt je receptioniste, communicatie- of HR-medewerker de info superactueel. Narrowcasting binnen bedrijven is misschien wel de meest effectieve manier om werknemers oprecht en efficiënt te betrekken.

 

Narrowcasting: meer impact, meer bereik en meer mogelijkheden.

Terwijl je dit leest worden er alweer nieuwe narrowcasting toepassingen ontwikkeld. Het gaat verder dan een paar schermen achter je toonbank of in je wachtkamer.

 • Slimme videowall die een enorme impact genereren. De nieuwe generatie outdoor schermen leent zich perfect voor merkboodschappen en spectaculaire videotoepassingen.
 • Etalage schermen hebben inmiddels een voortreffelijke lichtopbrengst, zodat je onder werkelijk alle omstandigheden een perfecte indruk maakt.
 • Wil je het kleiner? Dat kan zeker! Communiceer via schermen tussen de schappen. Het is een trend die letterlijk in het oog springt: narrowcasting via mini-schermen in de schappen die communiceren op POS.

Je ziet: narrowcasting is een volwaardig medium dat zich steeds verder ontwikkelt. 

 

Vertel, met welke toepassing ga jij straks scoren?

Denk je erover om narrowcasting in te zetten? Onze narrowcasting tip: maak je investering de moeite waard en laat je vooraf goed informeren. Maak een plan. Kies voor gebruiksvriendelijke software, een goede mediaspeler en de juiste schermen. En misschien wel het belangrijkste: zoek een partner die je het beste ondersteunt.

 

Vraag de kenners

Dus heb je een vraag over welke afspeellijst en welk programma het beste tot z’n recht komt in jouw specifieke omgeving voor jouw specifieke publiek? Wil je weten hoe je een vliegende start maakt met een narrowcasting? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Zij helpen je graag.

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Scroll naar boven