Narrowcasting Communicatie Strategie


De communicatie mogelijkheden die je worden aangeboden door het middel narrowcasting zijn enthousiasmerend en effectief. Daarnaast zijn communicatie doeleinden zo simpel om te bereiken met de juiste strategie. In deze gids omschrijven we hoe je de narrowcasting communicatie kan inzetten in je strategie met gebruik van 'de 5 bouwstenen' om er zeker van te zijn dat je je potentie benut.

Inhoud


 

 • Narrowcasting als middel voor een communicatie strategie
 • Communicatie strategie aan het werk

 

 • De 5 bouwstenen van een communicatie strategie
  •  

Waarom narrowcasting in een communicatiestrategie?


Overwicht van content

Communicatie tussen een organisatie en haar doelgroep vindt plaats door een mix van kanalen. Een goede communicatie strategie zorgt ervoor dat de doelgroep de juiste informatie/content ontvangt op locatie. Narrowcasting is een toenemend belangrijk onderdeel van deze mix, vanwege de ongeëvenaarde content die de mogelijkheid heeft om informatie te pushen en binding te creëren bij een publiek in fysieke ruimtes.

 

Waarom is narrowcasting effectiever dan andere media?


   •  
   • Relevantie
   • Met narrowcasting laat je klanten relevante content zien over jouw bedrijf, voor entertainment of voor meer informatie over bijpassende onderwerpen. Door content te tonen aan jouw publiek, creëer je een connectie tussen een organisatie en degenen die zich ermee willen binden.


  • Mentale Binding
  • Door content te tonen die het publiek bindt, niet alleen actief maar ook mentaal, kan een organisatie een vergrote digitale experience creëren in fysieke ruimtes.


  • Vrijheid van plaatsing
  • Je kunt narrowcasting schermen overal plaatsen, zelfs op wanden, deuren, plafonds, ramen, schappen en buiten. Daarnaast kan de content volledig gekoppeld worden aan verschillende locaties, zodat de consistentie niet wordt aangetast.

    

  • Video's trekken aandacht
  • Narrowcasting is geen statische poster, het heeft de mogelijkheid om video's, animaties en motion graphics te tonen en dit is een groot voordeel. Met video content trekken de schermen aandacht, brengen sterkere emoties teweeg, tonen meer diepgaande informatie en tutorials, vertellen ze het merkverhaal en nog veel meer.

    

  • Real-time en up-to-date
  • Content is gekoppeld aan live feeds en databases, waardoor informatie op het scherm automatisch wordt geüpdatet. 

    

  • Snelheid, flexibiliteit en controle
  • Andere communicatie media (posters, billboards, TV, radio) blijven nooit lang actueel, omdat het veel moeite kost om de media te vervangen. Verspreiden van belangrijke en informatie content gaat langzaam en is ineffectief. Met narrowcasting software doe je dit in enkele minuten door de templates, creatie tools en het staat binnen no-time op je scherm.

    

 • Relevantie van mentale binding
 • Door content te tonen die het publiek bindt, niet alleen actief maar ook mentaal, kan een organisatie een vergrote digitale experience creëren in fysieke ruimtes.

 •  
 •  
 •  
 •  

Communicatie Strategie Resultaten


Hoe zet je een narrowcasting strategie op en wat kan je verwachten

Een strategie opzetten

Om een spot-on content configuratie te bewerkstelligen, zorg je dat het een aantrekkelijke mix is van:

 • Tonen van je merk
 • Entertainment
 • Informatie en Instructie geven

Als de strategie om mensen te betrekken is gekozen en de contentformats zijn geïdentificeerd, is de vraag:

Hoe krijg je balans tussen doelen, content en het functionele, technische en verfijnde design?

Om een spot-on content samenstelling te bewerkstelligen, richten we ons op 3 hoofddoelen:

 • Betrekken van het publiek
 • Overbrengen van de boodschap
 • Het merk representeren

Zet al je doelen aan het werk

Een narrowcasting display toont het publiek een afspeellijst met content die awareness creëert, emoties teweeg brengt en bepaald bedrag uitlokt. Het publiek kan betrokken worden in verschillende stadia en wordt begeleid door de customer journey. Korte of lange interacties kunnen zowel interne voldoening en conversies teweeg brengen als loyaliteit en uiteindelijk belangen behartigen.


Through the line met narrowcasting

Above en below the line marketing worden gekenmerkt door de verschillende doelen en deze doelen zijn verbonden met verschillende stadia van betrokkenheid. Narrowcasting in fysieke ruimtes kan content integreren in afspeellijsten die de volgende marketing doeleinden behalen:

Above the line content kan gebruikt worden om een publiek te betrekken bij het merk door hoogwaardige ervaringen te creëren en het verhaal van het merk te vertellen.

Below the line content kan conversies creëren met promoties en aanzet tot actie.

Narrowcasting is, op deze manier, een through the line communicatie medium.

Narrowcasting communicatie aan het werk per segment


Retail klanten Kun je informeren over het merk en de voordelen van het product en de service. Je toont ze verleidelijke berichten en zet ze aan tot actie om omzet en conversies te genereren.

Educatieve instituties kunnen grote groepen studenten, individuele studenten, ouders, bezoekers en leraren informeren. Studenten en personeel willen de laatste informatie hebben wat betreft roosters, schoolmateriaal en ontvangen graag informatie over aankomende evenementen en andere zaken die spelen. Bezoekers en ouders willen de mogelijkheid hebben om hun weg te vinden in de gebouwen en op de campus. Ouders willen daarnaast ook belangrijke updates ontvangen. Gebruik feeds om op het scherm informatie vanuit de database te tonen; deze zal op het scherm automatisch geüpdatet worden.

Ziekenhuizen, klinieken en andere gezondheidsinstellingen gebruiken narrowcasting om de wachttijd te verzachten van patiënten. Een scherm in de wachtkamer met entertainende video's, informatie en accuraat nieuws zal de wachttijd verzachten jouw patienten. Wachten kan ook vervelend zijn als de wachttijd niet wordt getoond. Door ze deze informatie te geven, net als informatie over de beschikbaarheid van artsen, verbeter je hun ervaring. Wachttijd systemen geven werknemers de mogelijkheid om de verschillende content tegelijk te tonen, zodat de patiënten direct zien wanneer ze aan de beurt zijn en aan welke balie ze zich moeten melden.

Openbare gebouwen, zoals overheden en musea, willen de bezoekers informatie geven die hun bezoek soepeler laten verlopen. Ze willen weten hoe ze ruimtes, kantoren en exposities kunnen vinden. Musea willen informatie geven over de tentoonstellingen, wat gedaan wordt met interactieve schermen om de ervaring persoonlijker te maken. Ook hier geldt dat wachttijdsystemen het wachten een stuk relaxter maken.

Digitale Signage biedt kantoren en fabrikanten de beste manier om informatie te delen tussen medewerkers. Ze kunnen narrowcasting gebruiken om vergaderingen te boeken en om hun agenda's te tonen. KPI voortgang en verkoopinformatie kan live geüpdatet worden. Door medewerkers beter geïnformeerd te houden, sneller te communiceren en de focus te houden op doelen, zal de bedrijfsproductiviteit vergroten en blijven medewerkers tevreden.

De 5 Bouwstenen Van Content


Wat je op moet nemen in een communicatiestrategie

Wat moet er in een Narrowcasting afspeellijst staan?


Een effectieve narrowcasting afspeellijst stel je samen door gebruik te maken van 'de 5 bouwstenen van narrowcasting content'. Als je deze blokken samenvoegt, resulteren ze in de afspeellijst die volledig gebruik maakt van de mogelijkheden van Narrowcasting. Elk fragment helpt individueel om verschillende doelen te behalen, maar met de combinatie van de items blijft het publiek kijken en raakt betrokken.


Merkidentiteit

Hoe verbetert narrowcasting de merkidentiteit en het bewustzijn?

Videocontent geeft de mogelijkheid (en het gemak) om een publiek te tonen waar het merk voor staat, wat de kernwaarden zijn en de unieke verkoopkenmerken. Above the line content kan aan een publiek getoond worden om te laten zien wat het merk onderscheidt van concurrenten - en doet dit op een interessante manier. Dit zorgt dan weer voor betrokkenheid en conversies.

Als klanten inzien dat ze kenmerken delen met een merk, staan ze open om betrokken te raken, een relatie op te bouwen en onderdeel te worden van een merkverhaal. Er is geen betere manier om dit te doen in fysieke ruimtes dan met geanimeerde content.

En elke merk impressie telt, ook al worden ze niet altijd bewust verwerkt. Narrowcasting schermen vallen op waardoor het opnemen van de merknaam en het logo in de content ervoor zorgt dat de blootstelling groter is en het publiek affiniteit krijgt met het merk.

Branding content bestaat uit:

 • 3D animaties van logo en/of slogan
 • Merkwaarden en nalatenschap
 • Missie
 • TV bumpers
 • Versterking door beroemdheden
 • Social media walls
 • Unique selling points
 • Toon de kracht van het bedrijf: verleden, locaties, services, team, etc.
 • Films en mensen die geassocieerd worden met het merk

  Commercial

Wil je 33% stijging van de verkoop?

Narrowcasting is zeer effectief als het gaat om het overbrengen van een bericht die verleidt en aanzet tot actie. Uit studie blijkt dat 80% van de winkels een toename van 33% in de verkoop merkte door het inzetten van narrowcasting.

Klanten zeggen zelf dat ze meer heldere informatie willen over producten en acties om het winkelen en kopen simpeler te maken. Narrowcasting promoties hebben bewezen dat klanten meer geneigd zijn om de getoonde producten te kopen en 44% van de klanten zegt zelfs dat het ervoor zorgt dat ze de getoonde producten kopen in plaats van de producten die ze van te voren hadden bedacht om te kopen.

Het is van belang dat je strategisch jouw schermen plaatsen om jouw content zo effectief mogelijk te laten aanbrengen aan jouw publiek. Promoties kunnen gericht zijn op up-selling en cross-selling door het tonen van aanbevelingen en add-on items en verpakkingen te promoten.

Commerciële content bestaat uit:

 • Thema's: Zomer, WK, Kerst
 • Opnemen van geprinte promoties met een call-to-action
 • Nieuwe producten en services
 • Highlights van onbekende services
 • Toekomstige promoties en aanbiedingen

  Entertainment

Hoe wordt Narrowcasting gebruikt om het publiek te entertainen?

Content van narrowcasting geeft de mogelijkheid om preciezer de entertainment bij het publiek te matchen. Door dit te doen, biedt narrowcasting een simpele maar effectieve manier om een positieve en plezierigere algehele ervaring tussen organisatie en het publiek te bewerkstelligen.

Bijvoorbeeld door het toevoegen van entertainment fragmenten in een afspeellijst zorg je ervoor dat de wachttijd wordt verzacht voor patiënten, klanten en bezoekers. De tijd die ze doorbrengen met de organisatie is leuker, relaxer en geeft meer voldoening.

Amuserende content bestaat uit:

 • Kinder cartoons
 • Bloopers
 • Viral video's
 • Foto van de dag
 • Muziek videoclips
 • Live events
 • Quizzes
 • Specifieke interesses voor doelgroepen: sport, muziek, cultuur, technologie

   

Infotainment

Deze content is gebaseerd om entertainend te zijn, maar ook om tegelijkertijd informatie te leveren. De informatie is iets wat de organisatie inschat als nuttig of interessant voor hun doelgroepen.

Vaak wordt dit type content geïmplementeerd op een deel van het scherm, zodat het naast de reguliere content wordt getoond.

Live feeds uit gekozen bronnen kunnen worden getoond met templates die zijn gekoppeld aan een software systeem, zodat het laatste nieuws en de laatste informatie in een professioneel, strak en logisch design wordt weergegeven en het geen moeite kost om te updaten.

Infotainment content bestaat uit:

 • Nieuws: Algemeen, sport, gezondheid, economie, business, politiek
 • Verkeer
 • Weer

   

Corporate

Hoe kan narrowcasting de interne communicatie verbeteren?

Effectieve communicatie binnen een organisatie naar alle medewerkers en stakeholders varieert significant tussen bedrijven door het aantal medewerkers, het segment en de locaties. Echter blijft het doel hetzelfde; informeren en betrekken en daarmee verhoging van de tevredenheid en verbetering van de prestaties.

Narrowcasting behaalt meerdere doelen tegelijkertijd. Het zorgt voor een  veelomvattende en verbonden organisatiecultuur, brengt informatieve op een simpele en leuke manier over en verhoogt de productiviteit. Werknemers die zich gewaardeerd en betrokken voelen, zijn 20-25% productiever, wat weer zorgt voor een productiever bedrijf.

Organisaties hebben werknemers nodig die aanbiedingen begrijpen en promoten en de waarde van het bedrijf inzien.

Corporate content bestaat uit:

 • Delen van mededelingen, data beschikbaar stellen en feedback van klanten
 • Informatie over evenementen (lunches, vieringen, verjaardagen, etc.)
 • HR informatie (voordelen, inwerkprogramma, trainingen, regels, etc.)
 • Initiatieven (nieuwe regels, erkennig van medewerkers, gezondheidstips)
 • Bedrijf/Financieel (financiële status, veranderingen binnen het bedrijf)
 • Marketing (inzetten externe marketing)

Easyscreen: Brengt het bij elkaar

One-Stop-Shop Service


Kan één bedrijf voorzien in al je narrowcasting behoeften?

Easyscreen helpt je om Narrowcasting content te maken en beheren, maar ook zoveel meer. We zijn een one-stop-shop service, wat betekent dat we een compleet pakket leveren. We leveren alle benodigde hardware, software en zorgen voor de installatie en het onderhoud.

Wat betekent dit precies? Bekijk onze andere documentatie over Narrowcasting:

Narrowcasting communicatie in kleding winkels

Kies Easyscreen

Als je een bedrijf uitzoekt om Narrrowcasting van af te nemen om ervoor te zorgen dat je het beste uit de content en Narrowcasting haalt, kies dan voor Easyscreen.

We zijn trots op hoe we onze klanten helpen om hun doelen te bereiken en doen graag hetzelfde voor jou. Bekijk onze klantverhalen voor wat inspiratie.