Wat Is Narrowcasting Content?

De content van narrowcasting is de media die op de schermen worden getoond, maar er is een breed scala aan opties voor het maken en beheren van content. Alle gebruikers van narrowcasting hebben unieke doelen, locaties en doelgroepen, dus alle content voor narrowcasting is ook uniek.

De manier waarop jouw narrowcasting content wordt aangekocht, ontworpen, gemaakt en weergegeven, is aan jou. En zal worden uiteengezet in de volgende informatie, heb je veel opties om uit te kiezen. Nieuwe technologie creëert opwindende content mogelijkheden. Dit maakt deze toegankelijk voor kleinere budgetten en verbetert de ROI.

Easyscreen Señalizacion Digital

Narrowcasting Content Sources

Wat zijn de opties voor het inkopen van narrowcasting content?

Eigen Creaties

Third-Party Advertising

Nieuws & Entertainment

Jouw eigen creatie

Je hebt vier opties voor het maken van jouw eigen narrowcasting content:

 • Doe het zelf
 • Freelancers
 • Huidig marketingbureau
 • Gespecialiseerd narrowcasting bedrijf

Doe het zelf

Kun je zelf narrowcasting content maken?
Je kunt zelf narrowcasting content maken en het is mogelijk om het gratis te doen. Gebruik afbeeldingen die je online hebt verzameld of zelf hebt gemaakt of gebruik eenvoudige software zoals Microsoft PowerPoint en Adobe Photoshop. Als je ontwerpers in je bedrijf heeft, kunnen ze complexere inhoud maken.

Freelancers en Marketingbureaus

Is het mogelijk om anderen in te huren om jouw narrowcasting content te maken?
Als je geen interne ontwerpers hebt, is extern inhuren een optie. Zij zullen ervaring hebben met het creëren van geweldige marketing content zoals afbeeldingen, grafische afbeeldingen en video’s, die je kunt weergeven op jouw narrowcasting.

Software as a Service (SaaS): Narrowcasting

Wat is de beste manier om content te maken voor narrowcasting?

De beste optie is om een ​​gespecialiseerd narrowcasting bedrijf in te huren om jouw content te ontwerpen (en te helpen beheren). Deze bedrijven bieden een compleet pakket, waardoor beginnen met narrowcasting veel eenvoudiger wordt. Hun templates zijn ontworpen voor specifieke industrieën en doelen en laten je snel nieuwe, effectieve content in jouw ruimtes hebben. Ze zullen je ook kunnen helpen bij het implementeren van jouw eigen media en het volledig opnieuw ontwerpen van nieuwe content, zodat het past bij het imago van jouw bedrijf en je jouw doelstellingen bereikt. Het is belangrijk om te onthouden dat de kwaliteit van jouw narrowcasting wordt gezien als een weerspiegeling van jouw bedrijf. Goed gepositioneerde narrowcasting zijn vaak het eerste en laatste wat jouw publiek ziet, dus content van hoge kwaliteit is belangrijk, ongeacht hoe eenvoudig.

Narrowcasting schermen

Third-Party Advertising

Kan je narrowcasting verkopen als ruimte voor reclame?

Naarmate de tv-advertentie mogelijkheden afnemen, zijn merken op zoek naar nieuwe reclamemethodes. Narrowcasting biedt merken en adverteerders de mogelijkheid om dynamische, boeiende content te tonen op relevante en openbare locaties voor verschillende doelgroepen. Het gevolg is dat veel bedrijven narrowcasting kopen om het vervolgens aan bedrijven te verhuren als advertentieruimte. Hoeveel je daarvoor in rekening brengt, hangt niet alleen af ​​van hoeveel mensen het scherm zien, maar ook van de kwaliteit en relevantie die je kunt bieden. Bepaal de waarde van adverteren op jouw narrowcasting schermen met deze bijsluiter. Als je de juiste adverteerder vindt, lever je content die geschikt is voor jouw klanten en verbeter je hun ervaring met jou. Klik hier om meer weten over adverteren met narrowcasting.

Nieuws & Entertainment

Is het mogelijk om entertainment te laten zien op uw narrowcasting?

Het doel van jouw narrowcasting kan gericht zijn op het verbeteren van de klantervaring. Dit kan worden bereikt met verschillende, speciaal ontworpen soorten content maar kan ook worden gedaan met content dat nieuws, sport en ander entertainment biedt. Narrowcasting bedrijven geven je toegang tot dit soort content, zodat je geen gewone tv kanalen hoeft af te spelen. Dit biedt je de mogelijkheid om het entertainment aan te passen aan het publiek. 

Een andere optie is om een ​​specifieke mediaspeler te gebruiken, zodat je normale tv kanalen kunt afspelen en sommige advertenties of informatie op het scherm kunt projecteren. Lees hier meer over de toepassing live tv.

AD_nieuws_image

Verschillende soorten Narrowcasting Content

Welke soorten content kun je hebben voor jouw narrowcasting?

Narrowcasting Content Resoluties

Wat is de hoogste resolutie die beschikbaar is voor jouw narrowcasting content?

Narrowcasting schermen hebben gewoonlijk resoluties van 1280 × 720, 1366 × 768 en 1920 × 1080, evenals 4K-schermen, die een resolutie van 3.840 × 2.160 hebben. Dit betekent dat de content die wordt gebruikt voor narrowcasting gedetailleerd en levendig kan zijn om jouw producten en merkimago echt onder de aandacht te brengen.

 

Basic to Dynamic Narrowcasting Content

Kan narrowcasting content simpel en tegelijkertijd effectief zijn?

Narrowcasting content kan eenvoudig zijn en is dat vaak ook. Het hoeft niet enorm complex te zijn om effectief te zijn. Statische content die een merklogo, productinformatie of aanwijzing kan zijn, kan duidelijker worden gezien van verdere afstanden, is eenvoudiger te maken, vereist minder bandbreedte om te werken en vereist minder geheugenopslag.

Als jouw narrowcasting behoeften eenvoudig zijn of als je er net mee aan de slag wilt gaan, kan dit de beste optie voor jou zijn – en is een proefversie beschikbaar. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat narrowcasting veel verder kan gaan. Je wilt het benaderen als een tv, niet als een poster, dus het creëren van dynamische inhoud brengt je naar het volgende niveau.

Dynamische content trekt meer aandacht, toont meer informatie, creëert meer kansen en kan de beleving van jouw publiek personaliseren. De beste resultaten en ROI van narrowcasting zullen afkomstig zijn van schermen die verschillende standaard- en dynamische content samenbrengt tot een naadloze, relevante afspeellijst.

Het bereik in complexiteit van narrowcasting content:

 • Afbeeldingen
 • Videos & Geanimeerde Content
 • RSS & XML Live Feeds
Real estate narrowcasting

Afbeeldingen

Kunnen alle soorten afbeeldingen gebruikt worden voor narrowcasting?

Je kunt verschillende soorten afbeeldingsbestanden gebruiken,waaronder JPG, BMP, PNG en GIF. Vanwege de grote omvang van narrowcasting schermen zijn afbeeldingen met een hoge resolutie vereist om ze aantrekkelijk en scherp te houden. Afbeeldingen van lage kwaliteit en korrelige afbeeldingen op een LCD-scherm zullen jouw publiek de verkeerde indruk en een ongunstig imago van jouw bedrijf weergeven.

Het is ook een optie om een reeks afbeeldingen of een PowerPoint presentatie om te zetten in een videoformaat.

Videos en geanimeerde Content

Welke software is het beste voor het maken van narrowcasting video's en animaties?

Silverlight

Is Silverlight nog steeds een aanbevolen software om content met narrowcasting te maken?

 

Nu beschouwd als een verouderde techniek, was Silverlight een populair raamwerk voor het gebruik van internet applicaties en video’s en zou het vaak worden gebruikt voor narrowcasting content. Het is nu echter aan de kant gezet voor effectievere methoden.

 

Adobe Flash

Adobe is ook altijd een belangrijke speler in de narrowcasting industrie geweest. Adobe Flash is echter zijn plaats op de markt kwijtgeraakt. Vroeger waren webpagina’s en apps erg statisch en gebruikten ze alleen eenvoudige tekst en afbeeldingen. Flash heeft de mogelijkheid gecreëerd om meer geavanceerde animaties en interactiviteit te gebruiken, maar het is nu vervangen door HTML5, dat geavanceerder is.

 

Adobe After Effects & Narrowcasting

Kan je Adobe After Effects om narrowcasting animaties te creëren?

 

Adobe After Effects blijft de standaard in de industrie voor het maken van grafische afbeeldingen en met de verspreiding van grote hoge resolutie LED-schermen neemt de vraag om de mogelijkheden van de schermen te combineren met spannende bewegende beelden toe.

 

Animaties worden gemaakt met After Effects of HTML5, afhankelijk van wat nodig is. Veel narrowcasting bedrijven zullen After Effects gebruiken, omdat het de hoogste kwaliteit animaties kan leveren en geen internetverbinding nodig heeft om het te kunnen afspelen. Een After Effects template wordt weergegeven op de servers van het bedrijf, terwijl HTML wordt weergegeven op de hardware, waardoor het gebruik van After Effects niet wordt beïnvloed door hardware beperkingen, waardoor op deze manier meer animatiemogelijkheden worden gecreëerd.

 

HTML5 biedt echter ook veel voordelen. HTML5-animaties hebben niet de volledige mogelijkheden van After Effects, maar zijn direct klaar voor gebruik, in tegenstelling tot After Effects, waarvoor ze eerst door de server moeten worden weergegeven. Wanneer u animaties maakt op HTML5 met behulp van een CMS (narrowcasting content management systeem), kun je zien hoe de animaties op jouw schermen verschijnen wanneer je de template invult. Dit type gebruiker interface wordt ‘WYSIWYG‘ genoemd. Als je daarentegen toch After Effects-animaties wilt gebruiken dan is een zware computer hardware en -software vereist.

 

HTML5 & Narrowcasting

Wat is de beste software voor het creëren van narrowcasting content?

HTML5 is nu het belangrijkste hulpmiddel dat wordt gebruikt om de nieuwste generatie web apps en narrowcasting te maken. Het biedt een broodnodige universaliteit voor het maken van content die op alle platforms kan worden uitgevoerd, inclusief schermen voor narrowcasting, desktops, laptops, tablets en smartphones. Dit neemt de interactiviteit waar iedereen van geniet op hun smartphones en tablets en brengt het naar alle locaties. Bedrijven verrijken de ervaring van klanten met snellere videoweergave en andere geavanceerde multimedia. Narrowcasting schermen zijn sneller, interactiever en stijlvoler en geavanceerder geworden – en bieden onbeperkte mogelijkheden om te verbinden, vooral met een 4K-scherm. In tegenstelling tot meer basis content reageert HTML-content ook op de weergave grootte, dus deze is altijd voorzien van een hoge resolutie.

RSS & XML Live Data Feeds

Kun je live data feeds hebben in jouw narrowcasting content?

Met HTML5 kun je een live data feed opnemen in jouw content, wat betekent dat de informatie die je weergeeft zichzelf automatisch zal updaten. Door een RSS-feed te integreren als een XML-bestand, wat inhoudt dat de informatie is opgemaakt in kenmerken die het mogelijk maken om het in een logisch formaat aantrekkelijk weer te geven in jouw narrowcasting content. Jouw schermen zullen altijd up-to-date zijn en vers blijven terwijl de tijd die wordt besteed aan het beheren van content tot een minimum wordt beperkt. In plaats van bronnen handmatig te moeten scannen op informatie, te vinden wat relevant is en het vervolgens te implementeren in jouw narrowcasting, zal een RSS-feed het allemaal voor je doen. Een live feed van blogartikelen, persberichten of andere regelmatig bijgewerkte content van de bronnen die je vertrouwt, wordt weergegeven. Om het merk te promoten, kan de RSS-feed alle nieuwste content en sociale media die online door het bedrijf zelf worden gepost, weergeven.

Een SaaS-bedrijf heeft templates waarin feeds kunnen worden verwerkt als een overlapping. In deze template kan een achtergrondafbeelding van jouw keuze kan worden ingevoegd die een aanvulling vormt op het onderwerp van de gegevens, jouw merk of wat je maar wilt. Als je jouw XML-data feed opent en deze vervolgens weergeeft kan het enkele seconden duren, dus een SaaS zal een korte introductie van de content ontwikkelen. Daarom is, wanneer de achtergrond wordt weergegeven, de gegevens-overlapping ook gereed. Dit zorgt ervoor dat jouw content er professioneel en van hoge kwaliteit uitziet.

Publiceren van Narrowcasting Content

Nu dat je content en een afspeellijst hebt gemaakt en gepland, hoe wordt dit dan gepubliceerd?

SMIL & Narrowcasting

Wat is de beste opmaaktaal voor narrowcasting?

Er zijn verschillende manieren om narrowcasting content te publiceren, maar SMIL is de standaard geworden. SMIL staat voor ‘Synchronized Multimedia Integration Language’ en is een op XML gebaseerde opmaaktaal die is ontworpen om het gemakkelijker te maken multimedia (audio, video, tekst, afbeeldingen, dynamische HTML5-gebaseerde inhoud) te definiëren, plannen en synchroniseren naar een tijdlijn en om de schermindeling te organiseren – de fundering van een narrowcasting-oplossing

Dit betekent dat, ongeacht of je statische content, dynamische content of beide gebruikt, je ze eenvoudig kunt aggregeren en hun timing kunt coördineren, waardoor de best mogelijke content voor narrowcasting en afspeellijst wordt gecreëerd.

Wat zijn de voordelen van SMIL voor narrowcasting Content?

 • Verstuur films, stilstaande beelden en geluid afzonderlijk, maar coördineer de timing voor specifieke tijden / intervallen
 • Laat meerdere SMIL-spelers het afspelen van een source speler synchroniseren
 • Definieer de schermindeling en wijs media-objecten toe aan een regioBestandsgroottes worden tot een minimum beperkt, waardoor trage downloadtijden worden voorkomen.
 • Biedt interoperabiliteit tussen verschillende software en hardware systemen
 • Maak meerdere versies, inclusief versies met een lagere bandbreedte, en stuur ze naar verschillende locaties
 • Beheer eenvoudig dynamische advertenties
 • Controleer op updates zonder het afspelen opnieuw te starten
 • Plan een narrowcasting scherm in een energiebesparende, schermbesparende stand-by modus
 • Ondersteunt HTML Documenten and Widgets
 • Ondersteunt knoppen, bewegingssensoren voor het triggeren van afspeellijsten wanneer de gebruiker interactieve invoer levert
 • Ondersteunt het tonen van video’s van externe bronnen
 • Maak microaanpassingen aan afspeellijsten op basis van gebruikersgegevens
 • Mediabestanden worden in de geheugenopslag bewaard en worden vanaf dat moment afgespeeld (behalve live feeds)

Voorbeelden van Dynamische Narrowcasting Content

Narrowcasting is dynamischer, sneller en functioneler met HTML5.

Hier is een lijst met voorbeelden van Easyscreen’s HTML5 and XML based content:

Social Media TV: Integreer een compositie of stroom van berichten van de social media-accounts van jouw merk, inclusief de nieuwste berichten, recensies van klanten, hashtag campagne’s en nog veel meer.

Team TV: Deel bedrijfsinformatie op een stimulerende manier aan alle medewerkers. Met toegang tot bedrijfsdatabases kun je werknemersinformatie, verkoopinformatie en KPI-voortgang delen. Met een online RSS-feed kan nieuw geposte online content worden gedeeld met belangrijke bronnen.

Point of Sale TV: Integreer veel productinformatie op een scherm naast het product zelf, inclusief prijsopties, productie, voorraadniveaus, online beschikbaarheid en meer. Voeg meer opvallende visuele inhoud toe, zoals video’s ervan in actie en geanimeerde afbeeldingen voor branding.

Menu TV: Ontwerp een aantrekkelijk menubord voor klanten. Het menu kan worden bijgewerkt met ingestelde intervallen om de datum of tijd aan te passen en de specials te markeren. Voeg afbeeldingen en video’s van het eten toe om de klanten hongerig te maken en geanimeerde afbeeldingen om promoties te promoten.

digital signage Menu TV - digital menu board

Ontdek nu een wereld aan nieuwe mogelijkheden

Scroll naar boven