Vijf narrowcasting fouten (die jij nooit gaat maken)

Narrowcasting plannen? Maak kennis met de pijnlijke narrowcasting fouten die in het verleden zijn gemaakt. Lach, huiver en maak ze zelf nooit. Wij willen namelijk dat jij – net als onze andere klanten- succesvol begint met narrowcasting. Ontdek de meest voorkomende narrowcasting fouten in onze artikel zodat het niet bij jou overkomt. Hier komen de zes fouten die jij natuurlijk nooit zal maken.

 

Narrowcasting fout 1

etalage narrowcasting | Easyscreen

 

Vette kinderhandjes en de verkeerde plek.
Een klassieke fout: je geeft een fortuin uit aan hardware, om er vervolgens achter te komen dat jouw scherm smelt omdat het niet bestand is tegen de hitte in jouw winkelpand. Of dat jouw narrowcasting mediaspeler langzaam kreunend ten onder gaat aan de liters vocht en venijnig stof in jouw meterkast. Ook kinderhanden kunnen je installatie dodelijk bedreigen, dus wees hier extra alert op.

 

Kortom, zorg ervoor dat jouw meterkast droog blijft, houd hem uit de buurt van nieuwsgierige kinderen, en kies hardware die bij jouw omgeving past zodat je in de toekomst geen problemen krijgt.

 

Narrowcasting fout 2

Oog in oog op kruishoogte.
Narrowcasting is zien en gezien worden. Behandel je schermen daarom als de Mona Lisa: hang ze op schilderij hoogte. Kies een centrale plek waar iedereen het kan bewonderen. Klinkt eenvoudig, maar je zal ze de kost geven die een scherm op kruishoogte achter een stapel oude kisten neerzetten. Wanneer je je schermen zorgvuldig ophangt zorg je bovendien voor maximaal bereik. Wil je narrowcasting op een drukke plek? Ga niet rommelen met schermen, maar kies voor een video wall. Door de grootte en helderheid trek je eenvoudig de aandacht. Het genereert impact en impact betekent stopkracht. Kortom, denk na voordat je een scherm ergens plaatst.

 

Narrowcasting fout 3

POS tv | Narrowcasting in kledingwinkels

Content waarop niemand zit te wachten.
Deze is killing: verkeerde content, verkeerde plek, verkeerde moment. Wil je weten hoe dat voelt? Rij dan even naar de plaatselijke manege en vertel ze een smakelijk verhaal over de fabricage van paardenworst. Tien tegen één dat je binnen twee seconden buiten staat. Zo werkt het ook met narrowcasting: als je verhaal niet relevant is voor je publiek dan gebeurt er niets. En dat is eeuwig zonde. Content is vertellen wat mensen interessant vinden. Met narrowcasting laat je dat letterlijk zien. Maak een plan en zorg ervoor dat je inspeelt op de behoefte van je publiek.

 

Narrowcasting fout 4

narrowcasting schermen

Een programma dat niet loopt

Met narrowcasting heb je een krachtig medium in handen. Met de juiste software zet je in no-time een goed programma in elkaar. Kan niet misgaan zou je denken. Toch zien we maar al te vaak playlists voorbij komen die niet kunnen. En dat is eeuwig zonde. En totaal onnodig als je op de volgende punten let als je een programma samenstelt:

 • Less is more.
  Hou het kort. Zorg voor duidelijkheid. Prop je programma niet vol met informatie.
 • Keep it simple
  Zorg voor een logische verhouding tussen informatie en entertainment.
 • Hou het relevant
  Widgets zijn superhandig. Denk wel goed na waarvoor je ze wilt gebruiken. Nieuws over oorlogen en rampen zijn bijvoorbeeld niet bevorderlijk voor de sfeer.
 • Maak het logisch
  De volgorde van je afspeellijst is ook belangrijk. Ga na of het fragment logischerwijs volgen.
 • Denk aan je publiek
  Verplaats je in je publiek. Vertel hoe jouw product of service hun problemen kan oplossen.
 • Denk om de tijd
  Maak je programma niet langer dan de gemiddelde tijd dat je publiek in de ruimte aanwezig is.

Narrowcasting fout 5

Je imago te grabbel gooien: zo doe je dat.
De schermen zijn gevuld. Maar je imago loopt langzaam leeg… Zonder huisstijl in narrowcasting gooi je geld weg. Het is namelijk dodelijk voor je zorgvuldig opgebouwde imago. Totaal onnodig. Zeker wanneer je dit lijstje hanteert:

 • Hanteer één vaste stijl en uitstraling voor al je communicatie-uitingen, inclusief je narrowcasting content. Werk met templates. Als je content bij je huisstijl past, maak je een goede indruk bij je publiek.
 • Je narrowcasting leverancier kan ervoor zorgen dat je narrowcasting content volledig in je eigen huisstijl wordt getoond. Met een template in eigen huisstijl hoef je alleen de juiste tekst en eventuele foto’s toe te voegen.

Voorkom fouten, investeer in goede spullen.

Tot zover de fouten. Maar, moet je dan continu met je neus bovenop je narrowcasting zitten? Nee. Aandacht is alles, maar je kunt ook overdrijven. Kies de juiste narrowcasting software en pak je kans want er zijn widgets en koppelingen die je helpen. Ze zorgen ervoor dat jouw content up-to-date blijft. Natuurlijk moet je regelmatig checken en waar nodig bijwerken, maar het scheelt een hoop werk. En je kunt ook vooruit programmeren. Zo kun je je gehele promotie of event kalender van tevoren aanmaken en programmeren. Tip: maak binnen je bedrijf iemand verantwoordelijk voor het narrowcasting systeem.

 

Een vliegende start met tien goede tips!
Wil je meer weten over hoe je goed kunt starten of je huidige narrowcasting nog beter maakt? In onze blog vertellen wij jouw de 10 tips voor effectieve narrowcasting.

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Scroll naar boven