Wat Is Narrowcasting Software?

De software die te maken heeft met narrowcasting houdt verband met het beheren van jouw content. Een content management systeem zorgt voor de content in alle stadia, van het maken van content tot het afspelen van mediaspelers, waardoor het eenvoudig is om jouw content te organiseren en altijd aan te passen vanaf één enkel platform.

 

De beste narrowcasting software komt als onderdeel van een service van een narrowcasting bedrijf en staat bekend als een ‘Content Management Systeem’ (CMS). Hierdoor blijft het eenvoudig om narrowcasting te gebruiken en wordt jouw content effectief.

Easyscreen Señalizacion Digital

Content Management Systeem

Waarom zou je een 'content management systeem'(CMS) voor narrowcasting gebruiken?

Een ‘Content Management Systeem’ (CMS) voor narrowcasting is een platform dat wordt aangeboden door een narrowcasting bedrijf samen met een gebruikers dashboard waarmee klanten hun content op een snelle, eenvoudige en effectieve manier op hun website kunnen beheren. Elk content management systeem en de bijbehorende toepassingen bepalen welke animaties, resoluties, widgets, nieuws feeds en sociale media jouw narrowcasting kunnen weergeven.

 

Door toegang tot een CMS te kopen, vermijdt jouw bedrijf een grote, vooraanstaande kapitaalinvestering en hoef je jouw eigen systeem niet te onderhouden. Op deze manier hebben SaaS-bedrijven de markt voor narrowcasting opengesteld voor nieuwe klanten als gevolg van lagere kosten, eenvoudigere gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid van functies en het creëren van meer functies. Het soort resultaten dat je van een concurrerende industrie mag verwachten.

 

Het is betaalbaar en de kosten zijn afhankelijk van het aantal licenties dat je nodig hebt, dus je betaalt per speler. Als je een snelle groei verwacht, niet kunt voorspellen hoeveel schermen je nodig hebt en flexibiliteit wilt om schermen in de loop van de tijd toe te voegen en te verwijderen terwijl jouw oplossing verandert, dan zal een content management systeem van groot voordeel zijn.

 

Elk content management systeem heeft vier hoofddoelen:
● Toevoegen aan en verwijderen van content uit databases
● Maken van afspeellijsten en schema’s
● Beheer van mediaspelers
● Versturen van content naar mediaspelers

 

Hoe kan een CMS jouw content ordenen?
Er zijn een paar opties voor het weergeven van jouw content. Ten eerste kun je een afspeellijst met verschillende fragmenten ontwikkelen en ze ordenen in een bepaalde volgorde of willekeurig. Omdat narrowcasting vaak 24/7 draait, kunnen de fragmenten op een continue programmaduur worden gezet.

 

De andere optie is om bepaalde regels voor elke clip te maken en zo te beslissen waar, wanneer en hoe lang elke clip wordt afgespeeld. In plaats van fragmenten aan een afspeellijst toe te voegen, plaats je een afspeellijst in een schema.

CMS Extra Functionaliteiten

Hoe kan een content management systeem de narrowcasting software verbeteren?

Een CMS moet extra functies en hulpmiddelen bieden die jouw narrowcasting systeem verbeteren:

 • Aanmaak templates: levert templates die kunnen worden aangepast aan jouw specifieke branche en doelstellingen.
 • Beheer op afstand: brengt wijzigingen aan zonder deze handmatig te hoeven openen. Dit is handig voor buitenschermen en schermen die moeilijk toegankelijk zijn.
 • Netwerkbewaking: controleert de netwerkstatus van al jouw apparaten om eventuele downtime snel te melden en problemen op te lossen.
 • Gebruikersbeheer: biedt verschillende niveaus van toegankelijkheid en voeding voor verschillende gebruikers om ervoor te zorgen dat alle inhoud wordt gecontroleerd en van hoge kwaliteit is voor de publicatie
 • Schaalbaarheid: geeft een narrowcasting oplossing de vrijheid om uit te breiden met meer schermen en content en stelt ze allemaal in staat om te worden beheerd vanaf een enkel platform.

Content Storage Software

Wat zijn de opties voor het opslaan van jouw narrowcasting content?

Door een CMS te gebruiken, hoef je niet in de buurt van je mediaspeler te zijn om bij te werken wat er wordt afgespeeld – je doet het vanaf het platform. Op het platform wijzig je jouw content, deze is toegankelijk via internet of in een app. Je hebt overal vandaan toegang en kunt mogelijk een groot aantal schermen over de hele wereld besturen.

 

Veel mediaspelers slaan jouw content ook op de hardware op, waardoor downtime wordt voorkomen wanneer de internetverbinding verloren gaat. Jouw live data feeds kunnen niet worden opgeslagen op de mediaspeler, omdat deze een constante internetverbinding vereisen om bij te werken.

 

Als je geen CMS gebruikt zijn er twee andere opties voor het opslaan van jouw content:

 

Een Mediaspeler
Je content kan alleen op de mediaspeler zelf worden opgeslagen als je geen internetverbinding hebt. Als je echter wijzigingen in de content wil aanbrengen, moet je dit handmatig doen en kun je RSS- en XML-live feeds niet gebruiken.
Als je meer wilt weten over mediaspelers en hun opslagruimte, lees dan de mediaspeler handleiding. Of lees onze content handleiding om meer te weten te komen over live feeds.

 

Op een lokaal netwerk
Je kunt ook je eigen servers kopen en ze meteen houden. Je kunt je weergegeven inhoud op afstand nog steeds wijzigen, maar alleen daar en op dat moment.

 

Hoe kun je beslissen welke content storage optie het beste is voor jou?

Beveiliging
Dit is het belangrijkste voordeel van de keuze om jouw eigen netwerk te gebruiken of op te slaan op een mediaspeler. Alle gegevens zijn veilig, in tegenstelling tot de cloud, waar de potentiële risico’s liggen die met alle op internet gebaseerde software samenhangen. Het risico dat dit gebeurt, is echter zeer minimaal.

 

Controle
Als je jouw eigen netwerk gebruikt, kun je dit alleen op locatie doen, in tegenstelling tot in de cloud. Een cloud gebaseerd CMS geeft je de mogelijkheid om jouw content te beheren, waar ter wereld je je ook bevindt. Het opslaan op een mediaspeler heeft uiteraard enorme beperkingen, omdat de opslaginvoer handmatig moet worden verwijderd of de mediaspeler handmatig op een computer moet worden aangesloten.

 

Investering
Jouw eigen netwerk vereist een grote initiële investering in hardware en is duur om te onderhouden. Dit maakt het een zeer onaantrekkelijke of onbereikbare optie voor de meeste bedrijven die in plaats daarvan een cloud gebaseerd platform gebruiken. Deze platforms zijn goedkoop en bieden veel waar voor jouw geld. Opslaan op een mediaspeler is de goedkoopste optie.

 

Content
Als je van plan bent om content te gebruiken die een live data feed van internet vereist, dan is opslaan op een mediaspeler geen haalbare optie voor jou. Als de content geen automatische data feed vereist, maar wel regelmatige wijzigingen in de content vereist, zal het opslaan op een mediaspeler meer problemen voor je veroorzaken, omdat je deze vaak handmatig moet openen.

 

Content Creatie Software

Welke narrowcasting software is vereist voor het maken van content ?

Content voor jouw narrowcasting kan worden gemaakt in vele soorten gratis en betaalde software, afhankelijk van hoe eenvoudig of complex het moet zijn. Je kunt eenvoudig iets in Photoshop maken op jouw computer, het verbinden met het scherm en narrowcasting gebruiken. Zoals echter wordt aangegeven in onze handleiding over content en mediaspelers, wordt ten zeerste afgeraden als je het meeste uit jouw narrowcasting wilt halen.

 

Afhankelijk van het content management systeem dat je kiest, heb je mogelijk toegang tot HTML, After Effects en andere soorten content die al als templates zijn gemaakt. Deze zijn complex om zelf te maken als je hier geen ervaring mee hebt, maar met een narrowcasting bedrijf heb je toegang tot een reeks kant-en-klare widgets en templates. Deze kunnen eenvoudig worden aangepast aan jouw eigen stijl en merk. Of je kunt je eigen templates maken.

Digital signage templates en widgets

Device Management Software

Welke narrowcasting software is vereist voor het monitoren van jouw apparaten?

Device management software is met name van cruciaal belang voor oplossingen met apparaten op meerdere locaties. Het verzamelt informatie over de gezondheid van de mediaspeler, inclusief geheugengebruik, netwerkstatus, temperatuur en verzamelt afspeelgegevens en controleert de gezondheid van het scherm waarop de mediaspeler is aangesloten. Vervolgens worden de gegevens via geautomatiseerde meldingen gerapporteerd en worden indien nodig acties ondernomen, zoals het op afstand rebooten van apparaten en het downloaden van software- en firmware-updates.

Dit type software wordt meestal meegeleverd met een CMS, zoals bij Easyscreen.

Digital signage templates en widgets

Easyscreen

Bringing it all together

Ons CMS en online platform stellen onze klanten in staat om hun content, mediaspelers en beeldschermen met gemak te creëren en te beheren.

 • Device management stelt ons in staat om te upgraden naar de nieuwste firmware en om je op de hoogte te stellen wanneer één van jouw mediaspelers een probleem heeft en op afstand opnieuw moet worden opgestart.
 • Ons creatie station biedt onze klanten de mogelijkheid om hun eigen content te maken.
 • Onze bibliotheek bevat veel templates die je kunt invullen om jouw content snel te personaliseren.
 • Met de flexible tool kunt je jouw eigen templates maken.
 • Met de planning hulpfunctie kunt je gemakkelijk afspeellijsten en schema’s maken van al jouw clips.
 • Met de tag optie kun je groepen, content en mediaspelers beheren op basis van kenmerken.

 

Ontdek nu een wereld aan nieuwe mogelijkheden

Scroll naar boven