Wat Zijn Narrowcasting Mediaspelers?

Een narrowcasting mediaspeler (of ‘speler’) is een fysiek apparaat dat verbinding maakt met een narrowcasting scherm en een computernetwerk. Het ontvangt mediabestanden van een narrowcasting software server, verwerkt deze en stuurt ze vervolgens naar het scherm.

Heel vaak is een mediaspeler zwart en een beetje lomp. Hoe onaantrekkelijk ze ook mogen lijken, ze zijn absoluut van levensbelang. Een scherm van hoge kwaliteit en zijn content zullen met de eer strijken, maar het is de mediaspeler die al het ongeziene zware werk doet. Je kunt geen narrowcasting van hoge kwaliteit hebben zonder een hoogwaardige mediaspeler!

Easyscreen Señalizacion Digital

De Typen Narrowcasting Mediaspelers

Wat zijn de opties voor het kiezen van jouw narrowcasting mediaspeler?

System on Chip

 

PC

Android

Chromebit & Chromebox

System on Chip

Wat Is ‘System On Chip’ Narrowcasting?

Sommige narrowcasting schermen worden geleverd met een ingebouwde mediaspeler, ‘system on chip’ genaamd. Dit is meer tijd- en kosteneffectief dan het kopen, installeren en verbinden van afzonderlijke componenten, omdat er geen externe mediaspeler of andere video distributie materiaal is. Er zijn minder hardware apparaten om te ondersteunen en minder potentiële punten waar het mis kan gaan. Dit bespaart geld, uren en downtime. Naarmate de technologie blijft verbeteren denken sommige mensen dat SoC uiteindelijk externe mediaspelers in de narrowcasting markt zal vervangen.

 

Bovendien neemt het de behoefte aan rommelige draden weg, vermindert het energieverbruik en vermindert het de complexiteit van het oplossen van toekomstige problemen, omdat de hardware binnen het systeem op de chip zal worden gestandaardiseerd. Een duidelijke bonus van een system on chip is dat de mediaspeler geen internetverbinding nodig heeft om verbinding te maken met het scherm.

 

System on chip kan een ontwerp met meerdere zones verwerken, maar kan beperkt zijn in het vermogen om gelijktijdig meerdere videoweergave, interactiviteit en 4k-resoluties te verwerken. Een externe mediaspeler biedt meer flexibiliteit dankzij het scala aan grafische kaarten, processors en stuurprogramma’s die beschikbaar zijn.

 

Is System on Chip een geschikte optie voor jou?

Het Samsung Tizen scherm heeft een system on chip mediaspeler en wordt steeds populairder omdat het nu wordt ondersteund door meer content management sofware opties en de technologie is in de loop der jaren verbeterd, waaronder een Quad Core-processor en meer geheugen en opslag. De specialiteit van een system on chip fabrikant is echter schermen, niet mediaspelers. Het is een nieuwe technologie die zich nog in de eerste fasen van ontwikkeling bevindt, dus er zouden frequente patches, firmware-upgrades, een instabiele Wi-Fi-verbinding en andere onvoorziene problemen kunnen optreden.

 

System on chip werkt perfect voor sommige oplossingen voor narrowcasting en kan concurreren met de prestaties van goedkope mediaspelers (zoals die op Chrome OS), maar duurdere mediaspelers met hardware op een hoger niveau, kunnen complexere functies en content uitvoeren. Als de narrowcasting oplossing kleiner is of eenvoudigere content word gebruikt, maakt het system on chip lagere kosten, eenvoudigere installaties en betrouwbare prestaties het een aantrekkelijke optie.

Levensduur

Hoe zijn narrowcasting schermen uiteindelijk goedkoper dan gewone TV's?

Omdat narrowcasting schermen zijn gebouwd met lange openingstijden en een lange levensduur in het achterhoofd, zal investeren in één oplossing de lange termijn kosten tot een minimum beperken in vergelijking met een consumenten TV. De gemiddelde consumenten TV is gebouwd om 15 maanden op 12 uur per dag mee te gaan, maar een narrowcasting scherm zal 3 jaar meegaan, zelfs als het elke dag 24 uur per dag wordt gebruikt.

 

LCD / LED schermen kunnen nu een levensduur hebben van maximaal 100.000 uur voordat ze de beeld- en kleurkwaliteit beginnen te verliezen. Ze bevatten aanvullende technologie – namelijk zwarte mura preventie en PID-maskers – om te voorkomen dat de normale TV steeds donkerder wordt en beelden zich erin branden.

 

Bovendien worden elektrische apparaten heet van overbelasting. Narrowcasting schermen hebben een speciaal gebouwd luchtstroom- en koelsysteem die hen koel houdt en naar behoren functioneert, ondanks lange bedrijfsuren.

 

Een consumenten TV is een goedkopere initiële investering, maar zal de lange werktijden die van hen word gevraagd niet overleven. Je zult meer energie uitgeven aan elektriciteit, ze laten repareren, ze elk jaar vervangen en inkomsten verliezen als gevolg van downtime terwijl ze worden vervangen. Blijkbaar is de ROI hoger met een narrowcasting scherm zonder rekening te houden met de superieure visuele prestaties van een narrowcasting scherm en de grotere resultaten als gevolg daarvan.

Narrowcasting schermen

PC

Is het mogelijk om een ​​pc te gebruiken die niet gebouwd is om als ​​mediaspeler te fungeren?

Ze verkleinen in omvang, maar een pc is nog steeds te groot voor effectief gebruik als mediaspeler voor narrowcasting. Door hun formaat zijn ze te moeilijk om op te hangen of te verbergen, wat het onmogelijk kan maken om het veilig en aantrekkelijk te houden in de buurt van narrowcasting schermen. Een op maat gemaakte mediaspeler kan worden opgeborgen in een kast of aan het plafond, dat is natuurlijk veel makkelijker. Een ander groot probleem dat voortkomt uit het feit dat ze niet zijn gebouwd voor narrowcasting, is dat ze veel bewegende onderdelen in zich hebben, waaronder een ventilator en een harde schijf. Dit maakt ze minder duurzaam in de testomgevingen waar ze nodig zijn voor narrowcasting vanwege stof.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een PC als mediaspeler?
Het positieve aan het gebruik van een pc is de verwerkingskracht. Je kunt een pc zo krachtig maken als je wilt, waardoor de breedte van jouw content wordt gemaximaliseerd. Je kunt elke gewenste content gebruiken, waaronder interactieve 4K content met externe data feeds en een uiterst complexe narrowcasting oplossing maken. Dit zal echter een prijs hebben, Naarmate je de kwaliteit van jouw componenten verhoogt, nemen ook de kosten ervan toe en moeten deze worden onderhouden.

 

Pc’s bieden ook een gevoel van vertrouwen voor veel mensen. Het gebruik van een pc en een Windows-besturingssysteem is voor de meeste mensen een alledaagse gewoonte geworden en dus kan het gebruik van een oplossing voor narrowcasting de dingen minder ingewikkeld maken voor mensen met minder technische kennis. Bovendien wordt PC Windows ondersteund door de meest toonaangevende bedrijven voor narrowcasting software. Het eenvoudig aansluiten van een pc die je al bezit op jouw beeldscherm kan een goede manier zijn om aan de slag te gaan met narrowcasting voordat je investeert in meer middelen.

Android

Wat is een op android gebaseerde narrowcasting mediaspeler?

Android mediaspelers zijn gebouwd rond het Android-besturingssysteem van Google, dus een evaluatie hiervan zal grotendeels hetzelfde zijn als die van het besturingssysteem. Ze bieden veel van de functionaliteit van het gebruik van een pc, maar doen dit voor een betaalbare prijs. Je kunt ‘IAdea’-mediaspelers kopen die zijn toegewijd aan het Android-besturingssysteem, deze worden aangeboden door Easyscreen.

 

Andere voordelen van het gebruik van een Android mediaspeler zijn dat ze zeer compact zijn, zodat ze gemakkelijk naast schermen kunnen worden geplaatst en ze een hoge waarde hebben in termen van hun prestaties en prijs. Het zijn mediaspelers die zijn gebouwd voor narrowcasting, in tegenstelling tot pc’s, dus ze hebben niet de bovengenoemde bewegende delen en zijn daardoor veel duurzamer. KFC is een klant van Easyscreen en vindt het geweldig dat zelfs in hun restaurants de mediaspelers nog steeds zeer betrouwbaar werken.

mediaspeler XMP7300

Chromebit & Chromebox

Zijn er narrowcasting mediaspelers gebouwd voor Chrome OS?

Chromebits en Chromeboxes worden uitgevoerd in het Chrome OS-besturingssysteem van Google. Ze kunnen op elk beeldscherm worden aangesloten en in wezen worden omgezet in een pc met Chrome OS. Ze bieden goede functionaliteit en ondersteunen HTML5, dus content kan van hoge kwaliteit en interactief zijn. Dankzij hun omvang en eenvoud zijn Chromebits heel gemakkelijk en snel in te stellen en te bedienen. Andere voordelen zijn hun vermogen om zichzelf bij te werken en geïntegreerde virus- en malwarebescherming.

 

De Chromebox is groter, dus krachtiger, heeft meer geheugen en USB-poorten. Het wordt echter niet aanbevolen om een ​​chrome apparaat te gebruiken voor complexe oplossingen, omdat het geheugen en de opslag relatief laag zijn. Ze zijn populair en effectief voor kleine narrowcasting oplossingen met minder dan 25 schermen en 1080p content of lager.

 

Wat is het voordeel van Easyscreen?

Na meerdere mediaspelers testen kwamen we erachter dat IAdea de beste optie was voor onze klanten. We vonden Chromebit minder betrouwbaar dan de IAdea Android gebaseerde mediaspeler en duurder, omdat het gebruik ervan licentiekosten vereist (in tegenstelling tot Android, dat gratis is).

Mediaspeler Variabiliteit

Waar moet je aan denken, wanneer je een mediaspeler voor narrowcasting kiest?

Software Compatibiliteit

Processing Power

Operating System

Connectiviteit & Op Afstand Bestuurbaar

Opslagruimte

Grootte

Levensduur

 

Multi-Screen Mogelijkheden

Software Compatibiliteit

Kunnen alle mediaspelers worden gebruikt met alle content management software?

Niet alle mediaspelers en content management systemen (CMS) zijn compatibel. De keuze van de mediaspeler is afhankelijk van de CMS die je wilt gebruiken. Een CMS is het platform dat je zult gebruiken om jouw content in afspeellijsten te creëren en in te delen. Lees onze softwarehandleiding hier voor meer informatie over content management systemen.

 

Daarom moet je geen mediaspelers aanschaffen voordat je jouw CMS hebt gekozen.

Verwerkingskracht

Hoe zal de verwerkingskracht van jouw mediaspeler jouw narrowcasting oplossing beïnvloeden?

Een mediaspeler met een hoge verwerkingskracht is beter geschikt voor het weergeven van HD content en implementaties met hoge eisen, zoals video wall. Als jouw narrowcasting interactief wordt, gebruik dan publieksanalyse of live data feeds, dan zorgt een hogere verwerkingskracht ervoor dat dit zonder problemen gebeurt (met behulp van het besturingssysteem en de videokaart). Aan de andere kant, als jouw narrowcasting voor eenvoudige content wordt gebruikt, zoals navigatie, of statische afbeeldingen en dia’s, is een goedkopere en minder krachtige mediaspeler voldoende.

Besturingssysteem

Is het nodig om een externe mediaspeler te hebben voor narrowcasting?

Dit soort beeldschermen is de standaard voor narrowcasting, dus ongeacht de informatie of het entertainment dat je wilt communiceren, zal er een LCD / LED zijn om dit effectief te doen. Ze zijn niet interactief, maar zijn beschikbaar in een breed scala aan formaten, resoluties, helderheid en zelfs verschillende vormen (extra brede ‘stretch’ schermen zijn beschikbaar).

Wat is het verschil tussen een LED en LCD scherm?

Het verschil tussen LCD- en LED-displays is minimaal, omdat ze zeer vergelijkbare technologie gebruiken. Ze zijn eigenlijk beide LCD-schermen, maar LED’s gebruiken light-emitting diodes in plaats van fluorescerende diodes. Dit kleine technologische verschil betekent dat LED schermen iets dunner kunnen zijn, ze zijn energiezuiniger en hebben over het algemeen een superieure weergavekwaliteit met scherpere kleuren en dieper zwart. LCD-schermen worden nu uitgefaseerd, omdat LED de toekomst van narrowcasting is.

Digital signage templates en widgets

Videowalls

Welke besturingssystemen zijn er beschikbaar voor mediaspelers voor narrowcasting?

Een narrowcasting oplossing is alleen betrouwbaar als het besturingssysteem de verwerking achter de schermen uitvoert. Er zijn vier besturingssystemen die door narrowcasting mediaspelers worden gebruikt:

● Windows
● Android
● Linux
● Chrome OS
De meeste mediaspelers op het goedkopere eind van de markt, zullen draaien op een Android besturingssysteem, terwijl de duurdere meestal Windows of Linux gebruiken. De mediaspelers van Google draaien op Chrome OS en bevinden zich doorgaans in het midden qua prijs.

 

Windows
Windows wordt gebruikt als besturingssysteem voor mediaspelers, dankzij de algemene bekendheid van gebruikers (bijna iedereen weet hoe een Windows-apparaat moet worden gebruikt) en een groot aantal compatibele software voor beheer op afstand. Het is echter het duurste besturingssysteem (grotendeels vanwege de licentiekosten per apparaat) van de vier en kan alleen apps uitvoeren die zijn aangeschaft bij de Windows Store. Een Windows besturingssysteem kan worden gebruikt voor een narrowcasting oplossing van elk formaat, maar het zal voor een hoge prijs zijn.

 

Het is belangrijk om op te merken dat Windows niet is gebouwd voor narrowcasting, dus het is niet altijd erg betrouwbaar. Er zijn mediaspelers voor narrowcasting die de andere besturingssystemen gebruiken die op maat zijn gemaakt voor narrowcasting, die zullen worden besproken.

 

Chrome OS
Chrome OS heeft niet de mogelijkheden van Windows, maar dit is niet erg vaak een groot probleem, omdat narrowcasting maar een beperkt aantal opdrachten en functies gebruikt, dus je hebt geen software nodig die alle functies heeft die Windows kan gebruiken. Daarnaast bevat het regelmatige beveiligingsupdates en voert het sneller dan Windows, opdrachten uit van een content management systeem.

 

We hebben Chromebits getest (Chrome OS) en uit onze testresultaten bleek dat ze te onbetrouwbaar waren voor grote multimedia content met de 3 soorten content (dynamische, statische en geaggregeerde content). Ze zijn gewoon niet krachtig genoeg. Wanneer ze bijvoorbeeld feeds en video’s voor sociale media weergeven, is de video te traag en stottert. Zoals eerder gezegd over de Chromebit, ze zijn instabieler dan een op Android gebaseerde mediaspeler en onbetrouwbaarder.

 

Android
Android is een gratis besturingssysteem voor narrowcasting, zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig te installeren en vereist weinig onderhoud.

 

In de afgelopen paar jaar heeft het een sterke reputatie opgebouwd voor zijn stabiliteit en betrouwbaarheid, waardoor het een aantrekkelijkere optie is dan Windows voor de meeste narrowcasting oplossingen. Een bijkomend voordeel van het gebruik van een Android besturingssysteem is dat het heel gemakkelijk is om elke Android mobiel of tablet om te zetten in een narrowcasting scherm of om ze te gebruiken om uw oplossing te beheren. Dit maakt het een zeer aantrekkelijke optie.

 

Linux
Linux is een aantrekkelijke optie dankzij de stabiliteit. De command line interface is echter zeer complex. Dit betekent dat het over het algemeen beter geschikt is voor grote narrowcasting oplossingen die IT-professionals hebben om het netwerk van beeldschermen te beheren.

 

Hoe een besturingssysteem voor mediaspelers te kiezen

Het is mogelijk dat jouw keuze tussen besturingssystemen eenvoudigweg te wensen overlaat. Als je ervaring hebt met Linux, zal je het gemakkelijker vinden om een ​​narrowcasting oplossing te gebruiken als besturingssysteem. Als de infrastructuur van jouw bedrijf echter is gebaseerd op Windows, is het toevoegen van een op Windows gebaseerde oplossing voor narrowcasting eenvoudiger. Er is niet zoiets als een perfect besturingssysteem om te gebruiken, meestal is het precies wat het best bij je past.

 

Voor de meeste narrowcasting oplossingen is het echter het beste een mediaspeler die betrouwbaar is en toegewijd is aan een besturingssysteem. We hebben door ons testen van mediaspelers gezien dat hardware die voor een ander doel is gebouwd en is veranderd om te worden gebruikt voor narrowcasting, zoals Windows die in theorie goed is, maar door de jaren heen zijn er meer problemen.

 

Mediaspelers gebouwd voor en toegewijd aan narrowcasting zijn betrouwbaarder, omdat het besturingssysteem is ingezet in de hardware, ze zijn klein en hebben geen bewegende delen, wat hen helpt in stoffige en vette omgevingen.

 

Bovendien kunnen de mediaspelers gebruikmaken van de stroom van het scherm en geen aparte stekker gebruiken. Dit maakt de installatie eenvoudiger en bespaart energiekosten. Lees onze handleiding voor meer informatie over narrowcasting installatie.

Opslag

Waarom is de opslagcapaciteit van een narrowcasting mediaspeler belangrijk?

Mediaspelers voor narrowcasting hebben verschillende opslagcapaciteiten die worden gebruikt om de content die je weergeeft op te slaan. Als de mediaspeler via een internetverbinding is verbonden met de content server is dit misschien niet zo belangrijk, omdat de content niet hoeft te worden opgeslagen. Maar zelfs als ze verbonden zijn met internet, zal een mediaspeler de content opslaan in het geval de verbinding verbreekt of onbetrouwbaar is.

 

Of misschien is de mediaspeler helemaal niet verbonden met internet, in dit geval kan jouw content slechts zo groot zijn als de opslagcapaciteit van de mediaspeler. Dit beperkt jouw vermogen om bijvoorbeeld 4k content weer te geven. Als je op HTML gebaseerde content met een XML-feed laat zien (hier vindt u meer informatie in onze narrowcasting content handleiding), worden alleen de template, de afbeeldingen en de intro getoond, aangezien deze aspecten worden opgeslagen op de mediaspeler, maar live feed vereist een internetverbinding.

 

Zoals eerder vermeld is het daarom belangrijk om je doelstellingen en content strategie te bepalen voordat je een mediaspeler voor narrowcasting aanschaft.

 

Welke vormen van input zijn beschikbaar voor mediaspelers met narrowcasting?
● USB
● SD Cards
● DVD
● Internet

Maten

Hoe variëren narrowcasting mediaspelers in grootte?

Een mediaspeler voor narrowcasting is over het algemeen vrij klein om ze gemakkelijker te kunnen monteren en installeren, maar de grootte van de mediaspeler hangt grotendeels af van het type dat wordt gebruikt. Een op Android gebaseerde mediaspeler is meestal vrij klein, ongeveer de grootte van een hand. De Chromebits zijn compacter en zien eruit als een extra grote USB-drive, terwijl Chromeboxes meer van dezelfde grootte zijn als een standaard mediaspeler. Windows apparaten zijn over het algemeen een stuk groter, variërend tot de grootte van een kleine desktopcomputer.

Connectiviteit en bediening op afstand

Kan een narrowcasting mediaspeler op afstand worden bediend?

Afhankelijk van de schaal van jouw oplossing, heb je mogelijk veel mediaspelers over een groot gebied of op verschillende locaties. Als dit het geval is dan zullen mediaspelers die verbonden zijn met internet en volledig op afstand kunnen worden bedient. Wat het leven gemakkelijker maakt, omdat de content overal kan worden bijgewerkt, ze kunnen ook worden geprogrammeerd om automatisch aan en uit te schakelen, gezondheidscontroles te ondergaan en op afstand te worden gecontroleerd op proof-of-play.

 

Hoe een narrowcasting mediaspeler met internet te verbinden

Een mediaspeler verbinden met internet kan worden gedaan met behulp van Wi-Fi, mobiel of Ethernet. Net als bij bekabelde verbindingen, is het gebruik van Ethernet de meest betrouwbare methode. Als dit mogelijk is dan wordt aanbevolen dit te doen er zullen minder storingen en een snellere verbinding zijn. Aangezien dit voor de meeste oplossingen niet mogelijk is, zal een Wi-Fi verbinding ook het werk doen.

 

Mobiel is een optie die vooral aantrekkelijk is voor narrowcasting schermen buitenshuis. Een Wi-Fi-verbinding is waarschijnlijk onmogelijk, maar bediening van een afstand is nog steeds gewenst. Met een mobiele verbinding kun je jouw mediaspelers net zo goed bedienen als met een Wi-Fi-verbinding, maar het zal duurder zijn.

Mogelijkheid voor meerdere schermen

Kan een mediaspeler verbinding maken met meer dan één narrowcasting scherm?

Sommige narrowcasting mediaspelers kunnen content van een server naar meerdere schermen tegelijk doorzenden, waardoor sommige narrowcasting oplossingen gemakkelijker kunnen worden geïmplementeerd en beheerd.

Multi-screen mogelijkheden heeft drie vormen:

  • Verschillende content op verschillende schermen
  • Gesynchroniseerde content op verschillende schermen
  • Content verdeeld over meerdere schermen (een videowall)

Ontdek nu een wereld aan nieuwe mogelijkheden

Scroll naar boven