6 tips om de interne communicatie te verbeteren met narrowcasting

Hoe zorgt narrowcasting voor effectieve interne communicatie?

Narrowcasting oplossingen bieden een visuele en boeiende manier om de interne communicatie te verbeteren. Het bereikt meerdere doelen tegelijkertijd. Het creëert een inclusieve en verbonden bedrijfscultuur, geeft informatie op een eenvoudige en leuke manier door en verbetert de productiviteit van werknemers. Managers moeten oplossingen vinden voor effectieve communicatie met teamleden om de productiviteit te handhaven en ervoor te zorgen dat de gewenste resultaten worden nagestreefd. Een homogene en effectieve bedrijfscultuur kan een belangrijk strategisch voordeel zijn en wordt bereikt via communicatie.

 

Betrokkenheid van medewerkers & productiviteit

Het maakt niet uit of je een klein bedrijf bent die 5 werknemers wilt verbinden of een multinationaal bedrijf wil betrekken om de communicatie die je deelt met duizenden werknemers op meerdere continenten op één lijn te brengen, waardoor jouw medewerkers betrokken blijven en een constante uitdaging vormen. Narrowcasting zal het werk voor je doen. Medewerkers die zich gewaardeerd en betrokken voelen, zijn 20-25% productiever, wat betekent dat jouw bedrijf op zijn beurt productiever en winstgevender wordt. Een belangrijke indicator voor werktevredenheid is communicatie. Het implementeren van narrowcasting zorgt voor meer rendement op jouw investering bij jouw werknemers. Laat jouw medewerkers zien wat er in het bedrijf gebeurt op hun eigen kantoor en in andere, en toon hun prestaties, verjaardagen en meer.

 

Bedrijfscultuur

Interne marketing is niet zo goed te begrijpen als externe marketing, maar is net zo belangrijk. Je moet de doelstellingen, producten en diensten van jouw bedrijf promoten bij jouw werknemers, niet alleen bij jouw klanten. Je hebt medewerkers nodig die het aanbod van jouw bedrijf begrijpen en promoten. En niet alleen dat, je hebt ze nodig om de waarden van jouw bedrijf te begrijpen. Als je dit doet, kun je jouw merkpersoonlijkheid vertalen in gedrag van werknemers. Veel bedrijven proberen dit te doen met oude methoden: posters en e-mails. E-mails zijn niet verouderd als communicatiemethode, maar de spam die voorkomt in de inbox van veel werknemers betekent dat veel niet wordt gelezen. Of het wordt wel gelezen, maar twee minuten later vergeten als ze naar de volgende e-mail zijn gegaan. De oplossing is om belangrijke informatie te streamen naar schermen over jouw drukke ruimtes met behulp van narrowcasting software. Dit is de beste manier om de digitale rommel te doorbreken en ervoor te zorgen dat jouw medewerker weet wat hij moet weten.

 

Veel beschikbare ruimtes en kansen

Narrowcasting heeft veel soorten displays, mediaspelers, content en installatie. Voor jouw interne communicatie kun je het gebruiken in jouw lobby / entree, vergaderruimtes, liften, pauzeruimte, badkamers, looppaden en nog veel meer, gebruik gewoon je fantasie. Je moet elke dag een goede eerste indruk maken, en dat is eenvoudig te doen met een gedigitaliseerde lobby. Toon de motiverende content van jouw medewerkers, wat er die dag gebeurt en wiens verjaardag het is. Haal het meeste uit de ruimtes waarin jouw werknemers het meest wonen. Een pauzeruimte is een toplocatie voor narrowcasting, omdat jouw werknemers waarschijnlijk rond blijven zitten en stimulatie nodig hebben.

 

6 Tips om de interne communicatie te verbeteren met narrowcasting?

social media walls als internal communicatie oplossing

 

1. Social Media Fotomuur

Er zijn twee geweldige opties voor het gebruik van sociale media in jouw interne communicatie. Ten eerste kun je jouw werknemers aanmoedigen om hun leven te delen binnen en buiten het werk op hun sociale media met een hashtag. Deze berichten kunnen vervolgens worden gefilterd op een fotomuur of stream. Als je meer opneemt in jouw afspeellijst, bijvoorbeeld verjaardagen en vieringen van kinderen en huwelijken, zullen jouw werknemers zich meer verbonden voelen met elkaar en met het bedrijf. Dit geldt met name voor bedrijven met meerdere kantoren. Als je jouw medewerkers in Amsterdam, Londen en Berlijn allemaal op één scherm laat zien, zodat door iedereen hetzelfde wordt gezien, daarmee maak je verbinding en voelen de werknemers zich onderdeel van het grotere geheel. En de foto’s hoeven niet door de medewerkers zelf genomen te worden, het bedrijf kan ook foto’s toevoegen. Ten tweede kun je een vergelijkbare methode gebruiken voor jouw klanten. Laat jouw klanten hun ervaringen, recensies en foto’s delen met jouw product of dienst en deze vervolgens weergeven. Een video wall van berichten van jouw klanten op sociale media zal jouw werknemers laten zien wat hun werk bereikt en het gevoel de moeite waard maken. Naast social media berichten, deel je klantenverhalen en contractvernieuwingen. Jouw werknemers zullen zich gemotiveerder en tevreden voelen, die nauw verweven zijn met de productiviteit.

 

2. Statistieken

Toon de statistieken van jouw bedrijf en de algehele prestaties op een dashboard om te motiveren en resultaten te genereren. Een scorebord kan de prestaties van een persoon, team, afdeling of hele kantoor benadrukken, die te zien zijn in de andere kantoren van jouw bedrijf. Of je kunt specifieker zijn met KPI’s en recent afgesloten deals. Live-statistieken die van belang zijn voor de groei en doelstellingen van elke locatie en die worden vergeleken met gegevens van het bedrijf in het algemeen of in voorgaande jaren, zullen werknemers geconcentreerd houden. Door jouw werknemers op jouw locaties dezelfde voortgang te laten zien naar doelstellingen en KPI’s, blijven ze werken aan dezelfde doelen en worden ze meer coöperatief. Op dezelfde manier dat interne marketing over het hoofd wordt gezien, kan ook het belang van het delen van de prestaties van jouw onderneming zowel intern als extern, over het hoofd worden gezien. Opscheppen over wat er is bereikt, wie het heeft bereikt en wat het betekent voor het bedrijf in de toekomst. Medewerkers zullen het belang van hun werk en eerdere prestaties zien en zullen er graag meer bereiken. Hun werk zal niet alleen een salaris zijn.

 

3. Belangrijke Informatie Weergeven

Als jouw bedrijf een interne of externe blog uitvoert, worden de berichten op jouw narrowcasting schermen weergegeven zodat werknemers op de hoogte blijven van de nieuwste content die ze kunnen delen met klanten en prospect. Bedrijven hebben altijd zoveel informatie die ze hun werknemers moeten laten weten, wat de reden is dat de inbox van de mail zo rommelig en ondoeltreffend zijn. Belangrijke mededelingen moeten worden gezien, niet ongeopend blijven. Narrowcasting stelt je in staat om opvallende visuele animaties en video’s te maken om jouw informatie over te brengen en kan dit doen voor al jouw medewerkers op alle locaties. Plaats een narrowcasting scherm in jouw pauzeruimte en een video wall in jouw lobby en jouw medewerkers zullen het elke keer zien. Wanneer jouw werknemers goed geïnformeerd zijn, zullen zij een inbreng hebben in wat er gebeurt en nooit onvoorbereid blijven wanneer het gebeurt. Wayfinding wordt veelgebruikt met narrowcasting. Je kunt jouw werknemers en bezoekers laten zien waar ze naartoe moeten voor bepaalde kantoren, liften, evenementen, vergaderingen en meer. Dit zal het proces stroomlijnen en voorkomen dat jouw personeel wordt afgeleid met aanwijzingen. Een perfect voorbeeld van narrowcasting voor het stroomlijnen van de interne communicatie is het automatisch bijwerken van de roosters voor conferentieruimtes. Met narrowcasting vermijd je dubbele boekingen en verspilde tijd. Je kunt tablets op de muur installeren, zodat medewerkers daar een kamer kunnen boeken. Of je kunt narrowcasting aansluiten op de Google agenda van jouw bedrijf of andere soortgelijke software en jouw werknemers kunnen overal boeken. Er is geen reden om het schema constant weer te geven. Maak een afspeellijst en laat andere soorten content met tussenpozen zien, bijvoorbeeld KPI’s, aankondigingen en aankomende evenementen.
KPI metrics verbetert internal communicatie

 

4. Nieuws & Entertainment

Stimuleer gesprekken over wereldnieuws in jouw pauzeruimte en cafetaria. Zorg ervoor dat jouw medewerkers op de hoogte blijven van wat er overal ter wereld gebeurt. Je kunt het ook lokaal houden door het weer te laten zien. Aan de andere kant geef je er misschien de voorkeur aan nieuws uit de branche te delen. Hoe dan ook, jouw personeel zal worden vermaakt en belangrijke informatie leren. Je kunt werknemers met de narrowcasting zelf aanmoedigen via interne wedstrijden. Laat ze concurreren om content te maken die op het scherm wordt getoond met prijzen en erkenning voor de winnaars. Wees op eenvoudiger manieren interactief met polls, die kunnen gaan over serieuze discussies over het bedrijf of gewoon voor de lol. Wanneer verschillende locaties deelnemen aan deze evenementen, brengt deze ze samen. Als jouw bedrijf veel bezoekers heeft, kun je ze vermaakt houden terwijl ze wachten met afspeellijsten op maat van content over het bedrijf, sport, muziek en meer. Hun ervaring zal worden verbeterd en hun perceptie van de tijd die ze hebben doorgebracht met wachten zal worden verminderd. Het is een nieuwe kans om interne communicatie te informeren, te onderhouden en te verbeteren.

 

5. Events

Gebruik jouw narrowcasting software om jouw werkevenementen en feestjes op te vrolijken. Zorg dat jouw werknemers plezier hebben door hun foto’s van het evenement op sociale media te delen met een hashtag en deze vervolgens op jouw narrowcasting schermen te laten weergeven. Deze foto’s kunnen dan een onderdeel worden van je sociale media-muur in de kantoren, waardoor je blije herinneringen en positief denken stimuleert. Wayfinding zal ook belangrijk zijn voor evenementen. Zorg dat iedereen weet waar hij naartoe moet en hoe hij daar moet komen. Je kunt ook planningen opnemen, zodat ze ook kunnen weten wanneer er dingen zullen gebeuren. Door jouw content in afspeellijsten in te delen, wordt jouw narrowcasting automatisch op bepaalde tijden bijgewerkt. Iedereen zal er bijvoorbeeld aan herinnerd worden dat er binnen 10 minuten een vergadering zal plaatsvinden en waar dat zal zijn. Ze zullen niet langer informatie krijgen over iets wat een paar uur geleden is gebeurd, omdat het niet langer relevant zal zijn.

 

6. Adverteren

Veel bedrijven gebruiken hun narrowcasting als een extra inkomstenstroom door advertenties van derden. Voeg advertenties toe aan jouw afspeellijst die relevant zijn voor jouw personeel of berichten van jouw partners. Het is ook een geweldige manier om jouw werknemers meer betrokken te maken bij de lokale gemeenschap door promoties van lokale bedrijven op te nemen.

 

Evalueer jouw narrowcasting en interne communicatie

Nadat je jouw narrowcasting een tijdje hebt gebruikt en jouw werknemers de mogelijkheid hebben gehad om er iets mee te doen, zijn ze klaar om feedback te geven. Alle activiteiten van jouw bedrijf worden geëvalueerd en narrowcasting is niet anders. Vraag jouw werknemers wat zij van de content vinden. Begrijpen ze het? Hebben ze het zelfs opgemerkt? Je zult de interne communicatie moeten verbeteren door middel van hun suggesties en feedback. Als ze bepaalde content niet hebben opgemerkt, kan dit betekenen dat het scherm moet worden verplaatst. We hebben een handleiding geschreven over narrowcasting installatie. Als ze de content niet leuk vinden, heeft dit niet het gewenste effect. We hebben ook een handleiding geschreven over narrowcasting content. Onthoud dat feedback van medewerkers van cruciaal belang is voor het verbeteren van jouw bedrijf en zijn cultuur.

 

Easyscreen: Hoe we jou kunnen helpen

Narrowcasting Content Templates

Onze narrowcasting software heeft een uitgebreide bibliotheek met templates en afbeeldingen die je kunt gebruiken om snel content voor jouw beeldschermen te ontwerpen en te uploaden om een ​​aantrekkelijke digitale klantervaring te creëren. Bekijk enkele van onze oplossingen waar we zojuist over gesproken hebben:

  • Met Social Media TV kun je contact maken met je publiek, anticiperen op wat ze zeggen en interactie en betrokkenheid stimuleren.
  • Met Wayfinding TV templates komen jouw klanten op de bestemming waar ze moeten zijn
  • POS TV geeft product en promotie informatie bij het schap
  • Etalage TV krijgt potentiele klanten in de winkel

 

Labelen

Je kunt jouw content en mediaspelers labelen met onze narrowcasting software. Dit maakt het heel snel en eenvoudig om je content af te spelen waar en wanneer je maar wilt. Label je mediaspelers op basis van stad, regio, land of hoe je maar wilt. Dit maakt het gemakkelijk om met slechts een paar klikken content aan een weergave en afspeellijst toe te voegen.

 

Beheerders bedieningen

Geef verschillende medewerkers verschillende niveaus van rechten en toegang. Slechts enkele gebruikers kunnen content verzenden over jouw gehele netwerk, terwijl andere beperkt zijn tot slechts bepaalde locaties. Dit betekent dat je toegang tot meerdere mensen kunt geven en dat elke winkel een uniek, effectiever content schema heeft.

 

Scherm Opties

We hebben schermen die voldoen aan de behoeften van elke oplossing, inclusief schermen met een hoge helderheid, die van vitaal belang zijn voor jouw etalage en in een helder verlichte winkel. Onze kleine schermen kunnen op productschappen en andere plekken in de winkel worden gemonteerd en je kunt videowalls maken met onze LED schermen.

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Scroll naar boven