Narrowcasting – Het innovatieve advertentiekanaal

Hedendaagse reclame moet, om de ontvanger met een effectieve boodschap te bereiken, meer zijn dan een papieren afbeelding op een billboard. Een voorbeeld van een innovatieve benadering van dit vraagstuk is narrowcasting-oplossingen.

 

Wat is narrowcasting?

Narrowcasting is een systeem dat multimedia content op digitale displays, met andere woorden beelddragers, mogelijk maakt. Dit kunnen LED-schermen, LCD-schermen, interactieve schermen en zelfs projectoren zijn. Dit systeem is een eigen, centraal beheerde omroepzender. Hiermee kunt u inhoud uitzenden die nauw is afgestemd op een specifieke groep ontvangers en op een bepaalde plaats en tijd blijft.

 

We hebben vrijwel allemaal narrowcasting ergens gezien, hoewel niet iedereen zich hiervan bewust zijn. Narrowcasting wordt overal gebruikt, maar het is vaak te zien in een groot winkelcentrum. Ondernemers gebruiken het voornamelijk voor acties, promoties en om klanten aan te moedigen.

 

Waarom zijn narrowcasting oplossingen zo innovatief?

Met narrowcasting kunt u advertentie-inhoud op een moderne en aantrekkelijke manier presenteren in uw winkelpand. De digitale boodschap wordt door een geavanceerde CMS-systeem aangetoond op een van uw beeldschermen in jouw winkelpand. Uit onderzoek is gebleken dat beeldcommunicatie positieve klantervaringen genereert en stimuleert om een product te kopen.

 

Daarom heeft narrowcasting gebruikers een grotere kans om nieuwe klanten aan te trekken. Het hele systeem stelt hem ook in staat om snel en op afstand de uitgezonden inhoud bij te werken. Het belangrijkste is dat ze gepersonaliseerd zijn dat past bij jouw bedrijf. 

 

Videowall als innovatieve oplossing

Narrowcasting is niet beperkt tot enkele schermen, die verschillende advertenties op verschillende plaatsen uitzenden. De gebruiker heeft ook de mogelijkheid om een afzender te richten op verschillende groepen ontvangers. Sommigen gebruiken narrowcasting als videowall. De gekoppelde schermen met een dun frame creëren één groot scherm dat uitzonderlijk goed de aandacht trekt. 

 

Waarom? Allereerst heeft het een grote, duidelijke en leesbare afbeelding. Het verrukt met kleuren en details. Het tast de zintuigen aan, prikkelt de verbeelding. En zoals u weet, wordt alles waar klanten positief mee omgaan, door hen onthouden. Het wekt ook de indruk van professionaliteit van een bepaald merk, waardoor potentiële klanten worden aangemoedigd om zijn producten te kopen.

 

Betrokkenheid door interactie – touchscreens

Adverteren hoeft geen eenzijdige boodschap te zijn waar de ontvanger alleen naar kijkt. Het is mogelijk voor een potentiële klant om betrokken te worden met het bedrijf door middel van touchscreens. Denk dan aan, info zuilen, interactieve wayfinding of kiosk totems zijn. Interactieve narrowcasting wordt niet alleen gebruikt voor informatieve doelen, maar kan ook gebruikt worden als reclame. Bijvoorbeeld om een ​​bepaalde plaats, merk of winkel te promoten.

 

Het trekt niet alleen de aandacht met hun aantrekkelijke uiterlijk, maar geeft ook de mogelijkheid om met technologie te “spelen”. De inhoud die ze presenteren verheugt zich over hun kwaliteit en absorbeert de ontvanger. Dit is de perfecte manier voor in store marketing.

 

Is het de moeite waard om te investeren in narrowcasting-oplossingen?

Ja, zekers! Voordelen van narrowcasting is niet alleen het wekken van interesse bij klanten, maar ook eenvoudig beheer van het hele systeem. De eigenaar heeft er volledige controle over en de mogelijkheid om de uitgezonden inhoud vrijwel onmiddellijk aan te passen aan de huidige behoeften. Narrowcasting is daarom de sleutel tot succes.

Easyscreen: One-stop-shop Narrowcasting Software

easyscreen digital signage softwareEasyscreen is een one-stop-shop, dus we kunnen je bij elke stap helpen. Wij installeren narrowcasting schermen en mediaspelers, maar ook veel meer. Wij leveren je content creatie en beheersoftware van ons platform en zorgen vervolgens voor service, onderhoud en updates. 

Wil je meer weten over narrowcasting? Lees onze volledige handleiding over narrowcasting

Gratis Narrowcasting Software Demo

We zijn ervan overtuigd dat jouw bedrijf de voordelen van narrowcasting zal ervaren, net zoals onze andere klanten in vele branches dat al doen

Scroll naar boven