5 voordelen van narrowcasting

easyscreen narrowcasting software

Als je overweegt een narrowcasting systeem op te zetten voor je bedrijf, dan ben je vast de voor- en nadelen aan het afwegen. Het is immers een flinke investering. Maar maak je niet druk. In dit artikelen vertellen wij jou de voordelen van narrowcasting dat past bij jouw sector en hoe jij optimaal kan profiteren van deze voordelen. 

 

Informatief

Communicatie is de key-to-success om jouw doelen te behalen en dat is toepasselijk in alle industrieën. Je wilt natuurlijk wel jouw bericht zo goed mogelijk overbrengen aan jouw klanten, patiënten, en bezoekers. 

 

Narrowcasting kan jou daarbij helpen. Wist je dat 90% van de informatie wordt onthouden door visuele beelden? Ja, dat hoor je goed! Dat betekent dat mensen beter informatie kunnen onthouden via visuele video’s. Volgens onderzoek herinneren mensen zich 65% van de informatie die ze drie dagen geleden zagen. Dit kan het verschil maken in het verkoopproces, om mensen te informeren, en vergroot jouw naamsbekendheid. 

 

Wat jouw doel ook is, narrowcasting zorgt ervoor dat jouw bericht altijd gezien wordt en het bericht wordt onthouden binnen of buiten jouw bedrijf. Narrowcasting maakt het voor kijkers gemakkelijker om informatie te verwerken en te onthouden.

 

Optimale communicatiemiddel – Werknemersbetrokkenheid

Een essentieel onderwerp, wat niet vaak wordt besproken, is werknemersbetrokkenheid en waardering. Werknemers zijn een belangrijke bron die zorgt dat jouw bedrijf blijft functioneren en wat wij vaak zien is dat bedrijven hun werknemers verwaarlozen en dat zorgt voor grote problemen binnen het bedrijf. 

verbeter de interne communicatie met bedrijfsstatistieken

Een verwaarloosde werknemers is ten slotte niet productief, verhoogt de kans dat ze ontslag nemen, ze denken niet mee met het bedrijf en neemt een negatieve aura met zich mee dat vervolgens de productiviteit van de anderen en de klantervaring beïnvloeden. 

 

Volgens een amerikaanse onderzoek weet 47% van de werknemers niet wat de kernwaardes zijn van hun bedrijf en 60% van de werknemers zeggen dat ze meer gemotiveerd worden als ze gewaardeerd voelen. 

 

Narrowcasting is een effectieve communicatie middel om dat te voorkomen. Je kan dan denken aan content op scherm zoals;

  1. Verjaardagen van personeel
  2. Actuele nieuws
  3. Bedrijfskernwaardes
  4. Leuke interne feitjes over jouw bedrijf of de werknemers

Tijd besparend

Laten we realistisch zijn. We hebben allemaal een drukke agenda en je wilt jouw medewerkers niet nog meer werk geven. Maar jouw bezoekers informeren over jouw producten en diensten kan de verkoop verhogen, dus je doet wat gedaan moet worden.

 

Stel nou dat er een manier is om beide problemen op te lossen. Zou je het dan nemen? 

 

Een van de velen voordelen van narrowcasting is dat het tijdbesparend is voor jouw werknemers. Hiermee ontzorg je jouw werknemers van onbelangrijke taken en laat je dat over aan een narrowcasting systeem. Laat jouw werknemers hun werk verrichten zonder extra tijd te besteden aan flyers designen, het ophangen van posters en flyers binnen jouw bedrijf en/of reclamebrochures uitdelen op straat. 

 

Met onze narrowcasting software kan je kiezen tussen 100+ templates om jouw informatie te tonen op schermen binnen en buiten jouw vestiging. Kies een kant-en-klare template dat bij jouw past en upload jouw content en het wordt gelijk getoond op scherm. Zo simpel is het!

 

Probeer nu onze narrowcasting software demo en zie hoe makkelijk het is!

 

Flexibele communicatiemiddel – Aanpassen, updaten en centrale plek om te besturen. 

Papieren posters en reclameborden waren de meest voorkomende marketing strategie voor out-of-home marketing. Helaas gaat dat niet altijd even goed zoals het hoort. Papieren posters en reclameborden brengen veel nadelen met zich mee zoals;

  1. verkeerde lettertype 
  2. Papier en drukkosten
  3. beperkte personalisatie
  4. Slecht meetbaar
  5. Milieu onvriendelijk

Een voordeel van narrowcasting is dat je met gemak jouw design op narrowcasting schermen kan aanpassen wanneer je ook wilt. Via een narrowcasting software kan je voor alle locaties waar jouw winkel bevindt de inhoud aanpassen en bijwerken. Is er een typfoutje op scherm? Geen probleem, je kan het gelijk aanpassen! 

 

Geschikt voor meerdere doeleinde

Tegenwoordig is narrowcasting de communicatie middel voor alle industrieën. Je ziet narrowcasting schermen in winkelcentra om bezoekers te begeleiden naar hun bestemming, om jouw product te showcase voor voorbijgangers, acties & aanbiedingen, en nog meer! 

Wachtkamer Tv

In wachtkamers wordt narrowcasting gebruikt om de wacht te verzachten, mensen te informeren van jouw behandelingsmethodes en tips & tricks. Hierdoor zorg je voor een betere bezoekerservaring binnen jouw praktijk. Narrowcasting wordt vaak gebruikt in ziekenhuizen, fysiopraktijken en huisartsenpraktijken. De voordelen van narrowcasting in de zorg is eindeloos. 

 

En zoals we het eerder hadden besproken, zorgt het voor werknemersbetrokkenheid op de werkvloer. Het is de optimale manier voor interne communicatie doelen. 

 

In conclusie, narrowcasting kan voor verschillende doeleinde worden gebruikt. Met de juiste software kan je al met gemak beginnen jouw bericht uit te zenden binnen jouw bedrijf. Het is kost en tijd efficiënt. Je hebt keuze uit verschillende soorten templates om op scherm te tonen. Het trekt de aandacht van klanten en zorgt voor een betere ervaring voor zowel jouw bezoekers als werknemers. 

Scroll naar boven